Paimion Hakan johtokunta kieltäytyi jatkopestistä

23.11.2017

Ylimääräinen kokous 13. joulukuuta

Paimion Haka piti syyskokouksensa tiistai-iltana Paimion Nesteen kokoustiloissa. Jäsenistöä oli paikalla runsaasti – jopa siinä määrin, että istumapaikat olivat vähällä loppua kesken.

Kokouksen asialistalla oli talousarvion ja toimintasuunnitelman ohella johtokunnan valitseminen. Siinä tehtävässä ei kuitenkaan onnistuttu, sillä seuran nykyinen puheenjohtaja Tero Rauhanen, varapuheenjohtaja Vesa Hällfors ja muut paikalla olleet nykyisen johtokunnan jäsenet kieltäytyivät jatkamasta tehtävässään.

Kolme johtokunnan jäsentä on jo aikaisemmin kuluvan kauden aikana ilmoittanut lopettavansa johtokuntatyön.

Halukkuutta jatkopestiin ei löytynyt useista ehdotuksista ja kannatuspuheenvuoroista huolimatta. Kun muitakaan ehdotuksia ei tullut, kutsui kokous seuran kunniapuheenjohtajan Jari Tranbergin vetämään "nimitysvaliokuntaa". Tranbergin tehtäväksi annettiin kartoittaa tilanne ja etsiä sopivia ehdokkaita uuteen johtokuntaan.

Paimion Hakan ylimääräinen kokous uuden johtokunnan valitsemiseksi vuodelle 2018 järjestetään Paimiossa keskiviikkona 13. joulukuuta.

Kritiikki
ollut raskasta

Jatkokaudesta kieltäytynyt puheenjohtaja Rauhanen kiitti kokousväkeä ehdotuksesta ja kannatuksesta, mutta totesi, ettei ole käytettävissä puheenjohtajana vuonna 2018. Rauhanen totesi puheenjohtajuuden vieneen häneltä paljon aikaa. Lisäksi hän kertoi nykyistä johtokuntaa kohtaan viime aikoina esitetyn kritiikin tuntuneen raskaalta.

Kritiikkiä on esitetty muun muassa Kunnallislehden Nasevat-mielipidepalstalla. Kärkevät kommentit ovat liittyneet seuran toiminnassa havaittuihin taloudellisiin epäselvyyksiin, joiden johdosta on hiljattain tehty rikosilmoitus.

Johtokunta kertoi syyskokouksen osallistujille asioiden pääpiirteet ja summasi näkemyksenään, että asiat ovat Hakassa hyvin. Samalla johtokunta vakuutti, että vanhat epäselvyydet on seurassa selvitetty ja että toimenpiteitä vastaavien tapausten ehkäisemiseksi on tehty jo parin vuoden ajan. Johtokunta katsoo, ettei Haka kärsinyt asiassa rahallisia menetyksiä.


Hakan toiminnanjohtajan Kalle Partasen mukaan kokouspaikalla oli Hakan entisiä puheenjohtajia, jotka esittivät toivomuksenaan, että nykyinen johtokunta jatkaisi pääosin samalla koostumuksella vuodelle 2018.

– Entiset puheenjohtajat ymmärsivät, että negatiivinen palaute satuttaa, mutta näkivät kuitenkin, ettei nimettömän nettikiusaamisen ja valittamisen edessä tulisi antautua, vaan jatkaa omalla oikeaksi kokemallaan tiellä, kertoo Partanen.

Kokouksessa hyväksyttiin ensi vuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma sekä jäsenmaksun suuruus vuodelle 2018.

Perttu Hemminki / Kunnallislehti