Miehet Edustus, Nelonen

PiPS - PaiHa PaiHa   0 - 7

Piikkiö POP-Areena KHT

PaiHa vei toistamiseen Maalaisderbyn

Perjantaina Piikkiön POP-Areenalla pelattiin perinteikäs paikalliskamppailu, kun Länsi-Suomen piirin Nelosessa kohtasivat sarjan kärkijoukkue Paimion Haka ja kolme pykälää alempana neljännellä sijalla sarjataulukossa majaileva Piikkiön Palloseura. Ottelu päättyi kotijoukkue PiPSin kannalta murheellisesti, kun Hakan hyökkääjillä peli kulki erinomaisesti. Sarjapisteet matkasivat Paimioon lukemin 0-7.

PaiHa lähti Piikkiöön vahvalla kokoonpanolla, vaikka pari viime hetken sairastapausta verottivatkin pakkaa. Kotijoukkuekin oli saanut kasaan hyökkäysvoimaisen ja keskikentältä vahvan nipun.

Etukäteen oli jo tiedossa, että kummallakin joukkueella olisi matsissa paljon pelissä. Tappiolla PaiHan sarjajohto heikkenisi ja voitolla piikkiöläisten olisi mahdollista varmistella ensi vuoden sarjapaikkaa.

Tärkeää paikalliskamppailua oli saatu tuomaroimaan yksi koko maan kovimmista oikeudenjakajista. Vuodesta 2009 asti Kansainvälisen palloliiton FIFAn tuomareihin kuulunut paraislainen Mattias Gestranius oli oikea mies viemään Maalaisderbyn läpi.

Vierasjoukkue odotti, että piikkiöläiset olisivat ottaneet PaiHan hyökkäyksen miesvartiointiin. Kotijoukkue lähti kuitenkin pelaamaan omaa peliään liikutellen palloa hienosti maata pitkin. Viimeisistä syötöistä puuttui kuitenkin tarkkuus tai koko kauden varmasti pelannut Hakan puolustus sai katkaistua kotijoukkueen hyökkäykset.

Pelikello näytti vasta viidettä minuuttia, kun PaiHan maalitykki Felipe Ribeiro pääsi livahtamaan piikkiöläisten puolutuksen ohi. Vastustaja joutui rikkomaan kärkipelaajaa aivan maalin edustalla ja Gestranius vihelsi tilanteesta pilkun PaiHalle. Ribeiro asettui itse pallon taakse ja latoi pelivälineen varmasti yläkulmaan.

Peliä avaavan maalin jälkeen vieraiden peli aukesi ja uutta vaihdetta lyötiin silmään. Toista kertaa Hakaa edustanut Hallyson Pereira pääsi läpiajoon pelin 20. minuutilla Palloseuran maalivahti Jere Lahtista vastaan ja sijoitti pallon tarkasti maaliverkon perukoille.

”Minun oli ensimmäisessä pelissäni VG-62 vastaan vaikea omaksua joukkueen pelityyliä, mutta toisessa ottelussa pääsin jo paremmin mukaan ja sain itseluottamusta.” Haka-kärki Pereira kertoo ”Meillä on Paimiossa todella hyvä kilpailullinen joukkue, joka taistelee kovaa voitoista. Kaikki ovat todella omistautuneita seuralle.”

Ensimmäisestä osumastaan hyvän itseluottamuksen kerännyt Pereira kiitti valmennusta paikasta avauksessa ja viimeisteli Haka-uransa ensimmäisen hattutempun ennen kuin ottelu oli ehtinyt vanheta puolta tuntia. Pari minuuttia ennen kuin taukovihellystä ja buffettijonon muodostumista, Ribeiro kävi vielä iskemässä 0-5 lukemat tulostaululle.

Toiselle puoliajalle vierasjoukkue pääsi pelaamaan ilman paineita ja kotijoukkue yritti lähteä pesemään kasvojaan. Jälkimmäisellä puoliajalla kuitenkin ainoat maalit iski Hakan Ribeiro 53. ja 78 . minuutilla.

Vieraiden oli toisella puoliajalla helppo tehdä vaihtoja tukevassa johtoasemassa. Ottelu oli 30 minuuttia jäljellä kun kentälle pääsivät ensin laitoihin tuomaan tuoretta juoksuvoimaa Justus Peltoluhta ja Juuso Jaakkola. Pari minuuttia myöhemmin myös Leo Lehto ja Juho Puolamäki tulivat vääntämään PiPS hyökkäyksen kanssa. Viimeisenä kentän tuli ottamaan haltuun Tommi Eskelinen. Ottelu päättyi lopulta 0-7 lukemiin, kun PaiHan maalissa pelannut Jani Granit piti parin ottelun tauon jälkeen Hakan pään puhtaana.

Kahden vieraspelin jälkeen Haka kohtaa sarjan kärkiottelussa Raisio Futiksen perjantaina 31.8 klo 19.00 Paimion Urheilupuistossa. Keväällä vieraspeli raisiolaisia vastaan oli PaiHalle äärimmäisen hankala ja tuloksena oli 3-3 tasapeli. Kumpikin joukkue taistelee sarjanoususta, joten luvassa on varmasti yksi syksyn kiihkeimmistä kotiotteluista paimiolaisille.