31
ELO
19.00
Miehet Edustus, Nelonen

PaiHa PaiHa - RaiFu  0 - 0

Paimio KHT

Kärkijoukkueet jakoivat pisteet

Paimion Urheilupuistossa käytiin perjantaina tiukka Nelosen kärkikamppailu, kun sarjaa johtava Paimion Haka sai vieraakseen Raisio Futiksen. Vaikka kumpikin joukkue taisteli täysillä tärkeästä voitosta, peli oli tasaista ja pisteet jaettiin maalittoman ottelun jälken tasan.

Kevätkaudella Raision Kerttulassa joukkueiden keskinäinen kamppailu päättyi 3-3 tasalukemin. Silloin raisiolaiset olivat selvästi voitonnälkäisempiä ja Haka joutui tekemään tosissaan töitä. Tunnelma sekä kentällä että katsomossa kuumeni monta kertaa 90 peliminuutin aikana.

PaiHa aloitti perjantain ottelussa kuluneella viikolla treenatulla taktiikalla. Vierasjoukkue sai pallonhallinnan itselleen. Vaarallisia tilanteita ei kuitenkaan päässyt syntymään Haka-vahti Jani Granitin maalin edustalle.

Paimiolaiset lähtivät hakemaan nopeita vastaiskuja ja ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue saikin luotua muutamia maalipaikkoja. Raisiolaisten maali pysyi kuitenkin puhtaana.

Hakan ehdottomasti komeimmasta paikasta vastasi kotijoukkueelta ottelun parhaana pelaajana palkittu Waltteri Saaristo. Vihreäpaidat saivat vapaapotkun vastustajan maalivahdin alueen reunalla ja paimiolainen iski pallon suoraan maalin yläristikkoon. Yleisö kohahti komeaa vetoa.

Perjantaina Saaristo pelasi mahdollisesti kauden viimeisen ottelunsa Hakan paidassa. Päälaji jääkiekko vie jo miestä, kun kaarinalainen HC Indians valmistautuu alkavaan Suomi-sarja kauteen.

”Olisihan se ollut komeaa lopettaa kausi hienoon maaliin. Katsotaan, jos vielä aika riittää ja pääsisi nurmelle pelaamaan.” kommentoi Saaristo kotipelin jälkeen ”Tämä on ollut loukkaantumisesta huolimatta tosi mukava kausi. Oli hauska päästä pitkästä aikaa pelaamaan jalkapalloa tosissaan ja joukkueeseen oli helppo tulla mukaan.”

Pelin toisella puolikkaalla Haka lähti hakemaan korkeampaa prässiä. Vastustaja pyrki alusta asti hakemaan voittoon vaadittavia maaleja pitkillä palloilla. Vähiten koko sarjassa omaan päähän maaleja päästäneen kotijoukkueen puolustus joutui koville. Hakan alakerta kuitenkin pelasi kurinalaisesti, eikä vastustaja päässyt tekemään maaleja.

Kotijoukkueenki ruuti oli perjantaina märkää. PaiHa onnistui luomaan muutamia vaarallisia paikkoja, mutta maaleilla ei päästy herkuttelemaan. Vain muutama minuutti ennen loppua vaihdosta kentälle tulleelle Ville Hiltuselle tarjottiin tuhannen taalan paikasta ratkaisijan viittaa, mutta pallo ei siltikään löytänyt tietään maaliverkon perukoille.

Tuomarin vihellettyä pilliin pelin päätteeksi, tulostaululla komeilivat yhä 0-0 lukemat. Tulos ei tyydyttänyt kumpaakaan sarjanoususta kamppailevaa joukkuetta. Vaarallisilla paikoilla ei kuitenkaan kumpikaan päässyt herkuttelemaan, joten tulos oli varsin oikeudenmukainen.

Nelosta on kolme kierrosta jäljellä ja kamppailu paikoista Kolmoseen kaudeksi 2019 käy kuumana. PaiHan ainoat haastajat ovat tällä hetkellä kolmen pisteen päässä sarjatulukossa majaileva VG-62 Naantalista ja kolmannella sijalla neljän pisteen päässä oleva RaiFu.

Nelosessa on kaksi eri lohkoa, joista voittajat nousevat suoraan Kolmoseen kaudeksi 2019. Myös lohkojen toiseksi tulleilla joukkueilla saattaa olla saumat sarjanousuun, kun selviää putoaako Kakkosesta Länsi-Suomen piirin joukkueita alaspäin.

Perjantaina 7.9 klo 19.15 Haka matkaa kauden viimeiseen vieraspeliinsä Turun Yläkentälle. Paimiolaisia isännöi Kuuvuoren Laaki, jonka mahdollisuudet säilyttää sarjapaikka Nelosessa, ovat lähes kokonaan kuivuneet kasaan. Yllätysvalmis KuuLa janoaa kuitenkin varmasti sarjakärjen päänahkaa kotikentällään.


Tilastot

0 - 0

RaiFu
(0-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista