Miehet Edustus, Nelonen

PaiHa PaiHa - FC Eurajoki  7 - 0

Paimio KHT

PaiHa palaa Kolmoseen

Lauantaina Paimion Haka voitti kauden toiseksi viimeisellä kierroksella FC Eurajoen Paimiossa lukemin 7-0. Samalla paimiolaiset varmistivat Nelosessa lohkonsa voiton sekä paikan kaudeksi 2019 Suomen Palloliiton Länsi-Suomen piirin Kolmosess

Ennen peliä oli tiedossa, että tasapeli tai voitto eurajokelaisista riittäisivät sarjavoittoon. Edellisenä iltana Hakan pahimmat haastajat RaiFu ja VG-62 olivat kohdanneet Kerttulassa. Naantalilais joukkue olisi tarvinnut pelistä täydet sarjapisteet tavoitellakseen Hakan kärkipaikkaan, mutta nuori RaiFu taisteli itselleen voiton. Viimeisellä kierroksella nämä kaksi joukkuetta taistelevat paikasta sarjan toisesta sijasta sekä sarjanoususta täydennysmenettelyn kautta.

Haka lähti lauantaina kuitenkin hakemaan voittoa sekä jatkoa tappiottomalle kaudelleen. Kokoonpanoon oltiin saatu paljon hyviä pelimiehiä ja penkiltä löytyi laatua, vaikka muutama nimi oli sairastumisten ja matkojen takia sivussa.

Ottelu oli ensiminuuteista asti PaiHan hallintaa, kun kärkijoukkue näytti millä eväillä johto sarjassa oli saavutettu. Pallo pyöri koko ajan vieraiden puolustuspäässä ja kotijoukkue rakenteli lukuisia maalipaikkoja. Joukkueiden voimasuhteista kertoo paljon noin 15 paimiolaisille ottelun aikana osoitettua kulmapotkua.

Ensimmäinen maali syntyi kun matsia oli ehditty pelata vasta 12 minuuttia. FC Eurajoen puolustus kierrätti palloa maalivahdille, joka Hakan prässin sekä märän kentän takia potkaisi harhaan. Pallo pomppasi maalivahdin selän taakse ja Hallyson Pereira kävi ohjaamassa pallon maaliviivan yli.

Epäonninen maali sotki vastustajan pelin ja Haka sai yhä vahvemmin pallon hallinnan itselleen. Vierasjoukkue tyytyi ensimmäisen puolikkaan lopussa vain puolustamaan, mutta siitäkin huolimatta paimiolaiset kasvattivat johtoaan vielä kahdella osumalla. Runsaan 20 minuutin pelin jälkeen Felipe Ribeiron veto upposi suoraan maaliin ja juuri ennen taukovihellystä Ville Hiltunen kävi iskemässä kauden kolmannen maalinsa.

PaiHa suoritti tauolla kaksi vaihtoa, kun maalinteossa onnistuneiden Pereiran ja Hiltusen tilalle kentälle laitettiin Mazhar Khasrawi sekä Sebastian Fingerroos. Toinen puoliaika noudatteli hyvin pitkälle ensimmäisen mallia. Pallo pysyi lähes kokonaan vihreäpaitojen hallinnassa eikä vastustaja päässyt puolen kentän ylitse kuin pitkillä palloilla.

Haka nosti puolutustuksen korkeammalle ja voittoa kovemmilla maalilukemilla. Vajaan kymmenen minuutin sisään pallon maaliin iskivät ensin 54 minuutilla Ribeiro ja kolme minuuttia myöhemmin juuri kentälle vaihdettu Khasrawi. Samalla myös kotijoukkueen vaihtoruletti pyöri, kun Sakari Opoku korvasin Waltteri Saariston, Juuso Jaakkola Aleksi Heikkilän ja Tommi Eskelinen Aulis Lehdon.

FC Eurajokea vastaan apinan tiputti selästään toista kautta Hakan miehissä pelaava Sebastian Fingerroos. Peli oli ehtinyt vanheta 61 minuuttia, kun Fingerroos iski ensimmäisen maalinsa miesten tasolla. Nuori keskikenttä pelaaja huudatti yleisöä showmiehen elkein. Sama mies iski ottelun päätöslukemiksi 7-0 kymmenen minuuttia ennen pelin loppua.

”Kuten tuuletuksista lauantaina saattoi huomata, tuntui todella hienolta ja vapauttavalta onnistua maalinteossa! Koko sarjan voitto tuntuu todella uskomattomalta, koska en osannut odottaa näin hyvää menestystä kauden alussa.” kommentoi iloinen Fingerroos pelin jälkeen ”Viimeiseen peliin lähdetään täysillä hakemaan voittoa sekä puhdasta tappiotonta kautta. Hoidetaan homma tyylillä loppuun!”

Joukkueen kokeneempaa kaartiin kuulunut Juuso Jaakkola oli yhtä hymyä pelin päätteeksi ”Oli upeaa nähdä kuinka pelaajamme kehittyivät kauden aikana. Koen olevani etuoikeutetussa asemassa saadessani olla osa joukkuetta, joka nosti Paimion Hakan hienosti takaisin Kolmoseen. Olemme tehneet koko kauden kovasti töitä nousun eteen ja olen todella tyyytyväinen, että tavoitteeseen päästiin.” Joukkueen lisäksi Jaakkola halusi myös osoittaa kiitokset kentän laidalle ”Meillä on erinomaiset valmennus- ja taustajoukot, jotka tekevät kaiken pelaajien eteen. Tälläiset isommat huippuhetket ovat myös täysin seuran, kannattajien ja yhteistyökumppaneiden ansiota!”

Vaikka sarjanousu on jo varmistunut, Haka lähtee kauden viimeisestä pelistä hakemaan voittoa ja jatkoa koko kauden kestäneelle tappiottomalle putkelleen. Perjantaina 21.9 klo 19.00 Haka kohtaa AC Sauvon Paimion Urheilupuistossa.

Tilastot

7 - 0

FC Eurajoki
(3-0)
57'MaaliKhasrawi Masse
61'MaaliFingerroos Sebastian
80'MaaliFingerroos Sebastian