Miehet Edustus, Nelonen

PaiHa PaiHa - AC Sauvo  2 - 0

Paimio KHT

Nelonen päättyi paimiolaisjuhliin

Jalkapallon miesten 4. divisioonan viimeisellä kierroksella Paimiossa pelattiin jännittävä paikalliskamppailu, kun Paimion Hakan vieraaksi saapui AC Sauvo. Kummallakaan joukkueella ei ollut sarjasijoituksen kannalta katsottuna enää mitään panosta pelissä. Silti tunnelma kentällä oli ottelun ajan latautunut. Koko kauden tappioitta pelannut Haka vei ottelun lopulta nimiinsä lukemin 2-0.

Kotijoukkue oli saanut peliin kasaan lähes täyden nipun nimiä, vaikka kokeneemmasta kaartista Tommi Eskelinen, Miikka Länsimies ja Juuso Jaakkola olivat sivussa matkustettuaan pelaamaan kansainväliseen jalkapalloturnaukseen Tallinnaan.

Peli oli tulinen ensiminuuteista lähtien ja molemmat joukkueet pelasivat täydellä sydämmellä, kun katsomossa oli runsaasti sekä koti- että vierasjoukkueen kannattajia. Rikkeiltä ei säästytty ja tunteet kuohusivat alusta lähtien ja peli oli tuomarille hankala.

Kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen AC Sauvo joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun joukkueen luottopelaaja Kaarlo Himberg kolaroi Sakari Opokun kanssa. Myös Opoku sai tilanteesta pahoja kolhuja, mutta pystyi jatkamaan peliä huoltotoimenpiteiden jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika oli PaiHan hallintaa. Vierasjoukkueen kova puolustus ei antanut paimiolaisten koko kauden liekeissä olleelle hyökkäykselle kuitenkaan yhtään tilaa. Lopulta kotijoukkue sai rakennettua vain muutamia selviä maalintekopaikkoja. Ensimmäinen puoliaika päättyi tasalukemiin 0-0.

Juuri ennen taukovihellystä tiukka kamppailu vaati uuden uhrin. Hakan kärjessä pelannut Hallyson Pereira sai kovan iskun nilkkaansa ja jouduttiin taluttamaan pois kentältä.

Toinen puoliaika oli rikkeiden valossa paljon ensimmäistä helpompi ja peliin saatiin hiukan malttia. Pallon hallinta pysyi kuitenkin ensimmäisen puolikkaan tapaan Hakalla. Peli oli ehtinyt vanheta vain runsaan tunnin verran, kun kotijoukkue työ palkittiin. Maalille nostetun keskityksen jälkitilanteesta Sakari Opoku onnistui törkkäämään pallon maaliin ja tilanne oli 1-0 Hakan hyväksi.

Maalin jälkeen jatkettiin kotijoukkueen painostuksessa ja reilu kymmenen minuuttia ensimmäisen osuman jälkeen vihreäpaidat pääsivät kasvattamaan johtoaan. Justus Peltoluhta antoi vastapallosta kovan syötön maalin etutolpalle, jonne oli noussut vain pari minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Jare Roos. 16-vuotias hyökkääjä painoi pallon varmasti vasemmalla jalalla sisään kahden sauvolais puolustajan välistä ja tulostaulu näytti jo 2-0 lukemia.

”On ollut hienoa pelata ensimmäiset miesten pelit tällä kaudella PaiHassa. Joukkueessa on ollut erinomainen yhteishenki ja minut on otettu hyvin mukaan porukkaan. Olihan se myös hienoa pelata joukkueessa, joka ei hävinnyt kertaakaan.” summaa maaliteossa onnistunut Roos pelin päätteeksi.

Peli jatkui loppuun asti PaiHan hallinnassa, vaikka sauvolaiset pääsivätkin pari kertaa vaarallisesti kokeilemaan kotijoukkueen maalissa pelanneen Martti Vanhatalon kestävyyttä. Päätösvihellyksen jälkeen, jo viikkoa aiemmin sarjan voiton ja paikan 3. divisioonassa varmistanut, Haka pääsi tuulettemaan koko kauden kestäneen tappiottoman putken kunniaksi.

Tulevina viikkoina Haka aloittaa valmistautumisen jo ensi vuoteen ja kauteen 2019 Kolmosessa. ”Tämä on ollut miehiltä aivan mahtava vuosi. Vaikka alkukaudesta varovasti haaveilimme mahdollisimman nopeasta paluusta korkeammalle sarjatasolle, monikaan ei uskonut, että se onnistuisi yhdessä kaudessa.” kommentoi Paimion Hakan puheenjohtaja Tero Rauhanen ”Ennen kuin joukkue pääsee ansaitulle tauolle, lyömme vielä lukkoon nipun pelaajasopimuksia sekä joukkueen taustat.”