Paimion Hakan juniorijoukkueet jakoivat turnausvoiton Valkeakoskella
9.9.2019 14:16 Uutiset / P09-10
Paimion Hakan juniorijoukkueet jakoivat turnausvoiton Valkeakoskella

Paimion Hakan juniorijoukkueet jakoivat turnausvoiton Valkeakoskella

Suunnaton riemu purkaantui finaaliottelun päätösvihellyksestä ja pelaajien mailat ja hanskat lensivät ilmaan, kun Paimion Hakan joukkueet tasasivat maalit 5-5 Valkeakoskella F1-juniorien jääkiekkoturnauksen päätösottelussa. Järjestäjät olivat kuitenkin ihmeissään, kun voittaja ei ratkennut. Eihän jäällä juhlivia pieniä pelaajia saanut enää jatkoerään tai rangaistuslaukausten pariin, kun kaikki olivat voittajia. Tähän tyytyivät myös paimiolaisten joukkueiden valmentajat Ilkka Laine ja Matti Hägerström, jotka olivat seuranneet finaalipeliä vain taustalta ja antaneet pelaajien nauttia ottelusta.

Matka finaaliin

Jännitystä vatsanpohjassa kokoontuivat PaiHan F1-juniorit, eli 2010-syntyneet jääkiekkoilijat, Paimion jäähallille lauantaina 7.9. jo aamupäivällä. Kiekkoturnaukseen lähdettiin linja-autokyydillä valmentajien, huoltojoukkojen ja muiden kannustusjoukkojen kera. Valkeakoskelle oli saapunut junioreita jopa maamme suurseuroista; Helsingin Jokereista, Lahden Pelicansista ja Kiekko-Vantaasta. Toki mukana oli kahdella joukkueella myös turnauksen järjestänyt Valkeakosken Kiekko-Ahmat sekä yhden joukkueen voimin Kankaanpään Jääkarhut (KJK).

Turnauspuitteet Valkeakoskella olivat hienot, jäähalli oli iso ja järjestelyt sujuivat mallikkaasti. Paikalla oli jopa mahdollisuus ruokailuun, mutta ammattilaisjoukkueiden tavoin PaiHa toi mukanaan omat lämpimät ruoat ja ensimmäinen ateria oli syöty jo Paimion jäähallilla ennen lähtöä. Hyvistä lähtökohdista lähdettiin siis itse otteluihin.

Varovaisista aluista varmoihin voittoihin

Paimion molemmat joukkueet aloittivat kaikki ottelunsa varovaisesti ja tunnustellen. Maalivahdit joutuivat ensimmäisten vaihtojen aikana huhkimaan ja tilkitsemään omat maalinsa, etteivät vastustajat olisi päässeet liian pitkälle karkumatkalle. Pelien aikana paimiolaisten luisteluvoima osoittautui kuitenkin ylitsepääsemättömäksi muille joukkueille ja lähes jokaisen pelin lopussa kiekko pyöri vain hyökkäyspäässä. PaiHan toinen joukkue voitti alkulohkossaan Kiekko-Ahmat, Jokerit ja KJK:n. Toinen joukkue sai puolestaan voitot Kiekko-Vantaasta, Kiekko-Ahmoista ja Pelicansista.

Turnauksen välierissä koettiin kiihkeä Hämeen ja Varsinais-Suomen välinen maakuntakamppailu, kun molemmissa otteluissa paimiolaiset kohtasivat valkeakoskelaiset joukkueet. Välierät olivat tasaista vääntöä ja pitkä päivä tuntui pelaajien pohkeissa. Niinpä kuitenkin Hakan joukkueet onnistuivat nappaamaan otteluista voitot ja kokovihreä finaali oli edessä. Pukukopissa pelaajat totesivat jo ennen viimeistä ottelua, että Paimio oli voittaja.

Uutta jännittävää jääkiekkokautta kohti

Pelaajien juhliessa turnausvoittoa, myös taustajoukoilla oli hymy herkässä. Valmentajat, huoltajat ja vanhemmat olivat kiireisiä koko päivän, kun pelaajista, varusteista ja ravinnosta pidettiin tauoilla hyvää huolta. Turnaus oli vasta avausta alkavalle jääkiekkokaudelle, mutta onnistumisen myötä on mukava lähteä kaukaloihin kotona ja vieraissa kehittymään ja pitämään hauskaa.

Paimion Hakan P09-10 -jääkiekkojoukkue on valmistautunut tulevaan kauteen jo harjoitusotteluilla Raisiossa ja Salossa sekä 09-ryhmän turnauksessa Hämeenkyrössä. Ensi viikonloppuna edessä on jopa viisi harjoitusottelua eri peliryhmillä Paimiossa, Tarvasjoella ja Naantalissa. Kauteen osallistuu joukkueelta kaksi peliryhmää E2-sarjaan, jota pelataan täyspitkässä kaukalossa, sekä kaksi peliryhmää F1-sarjaan, jota pelataan puolikkaalla kentällä.

Saku Tuominen, Paimion Haka P09-10 -joukkueen joukkueenjohtaja


   
Lisää uutisia
Jääkiekko
«  Huhtikuu   »
Kategoriat