Hakan kapteeni jäähypörssin kärjessä ensimmäisen pelin jälkeen
Julkaistu: 21.09.2019 00.00

Haka aloitti ensimmäisen erän vahvasti, vaikka viisikkoreenit olivat jääneet käytännössä yhteen kertaan ja harjoitusvastustajia ei oltu kohdattu ennen kauden alkua kertaakaan. Hakan kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi Eetu "jutipumppu" Kivilä, tyylikkäällä suoraan syötöstä - vedolla ja taidokkaalla yksilösuorituksella, jota Jyskeen puoluksessa käydään läpi harjoituksissa vielä koko tulevan viikon. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Hakan 2-1 johdossa.

Toinen erä aloitettiin kolmella jäähyllä, joista kaksi jaettiin Jyskeelle, mutta Haka ei pystynyt hyödyntämään ylivoimiaan. Kun erän alun jäähyt oli taputeltu, pääsi Jyske maalien makuun. Toinen Jyskeen maali tuli Hakan kapteenin istuessa toista jäähyään. Toiselle erätauolle mentiin jäähyjen sävyttämän erä jälkeen Jyskeen 2-3 johdossa.

Kolmannessa erässä Hakaan vahvan paluun tehnyt Paimiolaiskaksikko Ossipekka Lehtonen ja Ossi Nurminen näyttivät ylivoimalla olevansa entisaikojen iskussa. Ossi syötti ja Ossipekka siirsi tulisen rannelaukauksen suoraan syötöstä Jyskeen maalivahdin taakse yläpörsän kautta. Jyske pääsi kuitenkin 3-4 johtoon erän puolivälissä, eikä Haka enää tästä toipunut, vaikka tasoitusta yritettiin erän lopussa ottamalla Hakassa debyyttyinsä tehneen ja 34 torjuntaa ottaneen maalivahti Joni Järvenperän pois maalista. Jyske kaunisteli lukemat 3-5:een tyhjään maaliin.

Parannettavaa jäi kauden ensimmäisen pelin jälkeen niin puolustusosastolla kuin hyökkääjien maalin teossakin.

Seuraavaksi Haka kohtaa aina kovan Lauttakylän Lujan Huittisissa perjantaina 27.9.