TaaJä - PaiHa   5 - 2

Taalintehdas

M35 Taajä - PaiHa 5-2 (3-1)

3.5.2018 TaaJä - Paiha 5-2 (3-1)

Sieltähän tuli kotiintuomisiksi yhtä paha mieli kuin infrapunasaunan ostajalle. Taalintehtaalla väännettiin hieman tenniskenttää pienemmällä nurmella yhtä sarjan ennakkosuosikkia vastaan. Jo ottelua edeltävänä päivänä oli tiedossa, että edustuksenkin havittelema M35:n maalivahti Janne "Zubizarreta" Knuutinen olisi pois tolppien välistä. Vastuuta oli siis luvassa jo tälläkin kaudella joka pelipaikkaa pelanneelle Henri "Koller" Ahoselle.

Itse peliin lähdettiin tuttuun tapaan takki auki ja ilman alkulämpöjä. Vesipullot ja pallot oli onneksi unohtunut edellisestä pelistä JoJon Skodan takaluukkuun, joten valmistautuminen oli tinkimätön 105%. Kokoonpano maalivahdin puuttumista lukuunottamatta oli kivenkova. Ainoastaan ylimielisestä asenteestaan tunnettu keskikentän moottori Mikko Kraakkussuo loisti poissaolollaan. Mikko saattiin puhelimen päähän ennen ottelua ja hän motivoikin joukkuetta tuttuun tyyliinsä: "Varmaan jätkät hiukan *****taa ajaa tappion jälkeen tunti kotiin keskellä yötä. Toivottavasti edes joku ajaa päin peuraa niin näette edes vilaukselta miten liikutaan nopeasti".

Itse ottelussa kyyti oli suhteellisen kylmää. Lukemat olivat parilla Eurosport maalilla nopeasti 2-0 pelikellon näyttäessä vasta 11min. TaaJä oli tänään päättänyt olla vierailijoille julma kuin tundra nudistille. Kotijoukkue käyttikin hyvin hyödyksi pienen kotikenttänsä PaiHan ihmetellessä kauden ensimmäistä nurmipeliä, sekä muita tekosyitä kotiin viemisiksi. Juuri muuta ei alkusävelistä päätellen ollut nimittäin luvassa. Joukkue sai kuitenkin jostain orastavaa kirivaihdetta päälle ja ensimmäiseen puoliaikaan mahtui vielä muutama kunnon tonttikin. Näistä intoutuneena "sarjan ylivoimaisesti parhaaksi toppariksi" itseään tituleeraava M.Länsimies otti ohjat ohuille käsivarsilleen ja runnoi 22 minuutin kohdalla pallon, maalivahdin ja kolme puolustajaa verkon perukoille. Maalia hurrattiin suureen ääneen toisella kotimaisella, jotta myös ottelua katsomaan saapunut leirikeskuksen huoltomies ymmärsi mistä on kysymys. Ottelun komento siirtyikin tämän jälkeen hetkeksi Hakalle, kunnes Pär Svensk-Jönsson huudatti kotiyleisöä (huoltomies) kaukolaukauksellaan aivan ensimmäisen puoliajan viimeisillä sekunneilla. Maalivahdin virkaa toimittanut Ahonen ennätti puoliajalla kommentoimaan puolesta kentästä tullutta laukausta: "Svenk-Jönsson on mun salkunhoitaja Handelsbankenilla ja sanotaan nyt vaikka näin, että teiltä mä sain ainoastaan nämä XS kokoiset puutarhahanskat, jos tiedät mitä takoitan."

Tauolle siis numeroissa 3-1. Huikka hapettuneen kupariputken makuista vettä naamariin ja takaisin kentälle. Kymmenessä minuutissa peli oli jo 4-1 ja suuret unelmat kolmen ottelun voittoputkesta näyttivät murenevan käsiin. Vastustajan toppari ilahdutti paimiolaisia kuitenkin kolaamalla boksissa J. Rinteen nurin. Palkkiona rangaistuspotku ja pallon taakse maestro itse. Hieman yllättäenkin ehkä Rinne lähti omien sanojensa mukaan hakemaan "skill-shot tyyppistä vasurin ulkoterää kahden tolpan ja maalivahdin naaman kautta oikeaan alakulmaan". Tällä kertaa maalivahti oli kuitenkin hyvin hereillä ja kavennusmaali jäi haaveeksi. Kraakkussuon tyhjentävä kommentti tilanteeseen: "Ei rumpaleihin kyl treeniksen ulkopuolella kannattais ikinä luottaa muutenkaan".

TaaJä painoi pallon vielä kertaalleen pitseihin Ahosen jo tässä kohtaa miettiessä Cayman-saarten suuntanumeroa. Kahdesta kotijoukkueen upeasta osumasta huolimatta ottelut ehdoton timantti nähtiin 55min kohdalla Rinteen painaessa pallon komeasti vollyesta maaliin ja tuuletus oli sen mukainen. "Kirjonen huusi keskityksen lähtiessä, että vetäjä hakee, ni oli pakko laittaa sisään" totesi Rinne.

5-2 (3-1) loppulukemat ovat kieltämättä rumat, mutta aika paikkaansa pitävät. Vastustaja oli todella kovalla jalalla liikkeellä, eikä paihalaiset päässeet omalle parhaalle tasolleen. Tästä jatketaan reilun viikon päästä kotona, kun vieraaksi saapuu LTU.

Tilastot
TaaJä

5 - 2

(3-1)
10'MaaliNöjd Kristoffer
11'MaaliIvars Sven
22'MaaliLänsimies Miikka
30'MaaliSahlgren Dennis
39'MaaliMattson Patrik
45'MaaliMattfolk Jens
55'MaaliRinne Jaakko