FC Åland tyly isäntä paimiolaisille
Julkaistu: 13.07.2020 00.00

Paimion Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkue matkasi lauantaina kauden toiseen otteluunsa Kolmosessa Ahvenanmaalle FC Ålandin vieraaksi. Paimiolaiset eivät kuitenkaan päässeet omalle tasolleen ja kotijoukkueen maalitykki Rezgar Amani pääsi rankaisemaan vieraita kolmesti. Loppulukemin 3-0 sarjapisteet jäivät saarelle.

Haka sai pitkälle vierasmatkalle mukaan hyvän nipun pelaajia. Edellisen pelin avauskokoonpanoon oli jouduttu tekemään muutamia muutoksia, kun TPK:ta vastaan pelanneet Miikka Länsimies ja Teemu Salonen eivät päässeet lähtemään mukaan matkalle. Heidän paikalleen avauskokoonpanoon nousivat topparin paikalle Eetu Lehtinen ja puolustajaksi Mika Scoarnec.

Matsi alkoi tasaisesti, kun molemmat joukkueet tarkkailivat toistensa otteita. Sinipaitainen kotijoukkue sai itselleen kuitenkin pelin hallinnan nopeasti ja sai iskettyä useita vaarallisia pitkiä palloja Hakan puolustuslinjan taakse.

Kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon ottelun 33. minuutilla. FC Åland pääsi riistämään pallon Hakan hyökkääjältä ja vastahyökkäys lähti oikeaa laitaa pitkin. Takatolpalle laitettu keskitys päätyi maalitykki Amanin pään kautta maaliverkon perukoille.

Ensimmäisellä puoliajalla Hakan peli sotkeutui, kun koko joukkue keskittyi huutelemaan tuomarille. Ahvenanmaalaiseen tyyliin lähes kaikki ottelun kortit osoitettiin vierasjoukkueelle vaikka puolin ja toisin joukkueet tekivät rikkeitä.. Ennen taukoa Joonas Manzo työnnettiin kumoon maalivahdin alueella, mutta valitettavasti tuomari ei nähnyt tilannetta ja paimiolaiset menettivät selvän pilkun.

Tauon jälkeen Hakan peli muuttui täysin ja joukkue keskittyi tuomarille huutelun sijaan pelaamiseen. Vierasjoukkue pääsikin yrittämään tasoitusta hyvin nopeasti. Joonas Manzo taiteili pallon maaliin, mutta erikoisen tuomarilinja mukaisesti maali tulkittiin paitsioksi.

Vaikeassa ottelussa yhdeksi hienoksi hetkeksi voidaan laskea vaihto, jossa 18-vuotias Juho Koivunen tuli kentälle. Samalla yksi uusi Hakan oma kasvatti teki debyytin seuran edustusjoukkueessa. Koivunen oli kuitenkin tappioon pettynyt "Peli ei ollut meiltä kovin hyvä, vaikka siinä olikin muutamia parempia hetkiä. Tuntui kuitenkin hyvältä päästä pelaamaan. Odotan kuitenkin seuraavalta kotipeliltä voittoa ja kolmea sarjapistettä."

Paitsioksi liputetun maalin jälkeen Haka jatkoi hyökkäysyrityksiään, mutta kotijoukkueen puolustus pääsi katkomaan kaikki pallot tarkasti. Näin FC Ålandille tarjoutui paikkoja vastahyökkäyksiin. Tunnin pelin jälkeen ensimmäisellä puoliajalla Hakaa rankaissut Amani onnistui vielä kahdesti maalinteossa. Lopulta ottelu päättyi kotijoukkueen selvään 3-0 voittoon.

"Ahvenanmaa on aina vaikea paikka pelata ja tulos oli meille pettymys. FC Åland on erittäin hyvä joukkue, joka on pelannut yhdessä pitkään ja ymmärtänyt oman pelityylinsä selvästi." harmittelee tappiollisen pelin jälkeen päävalmentaja Tom Powers "Meilläkin on kunnianhimoinen joukkue, jolla on halu pelata korkeammalla. Mutta sellaisen pelisuunnitelman luominen, joka FC Ålandillakin on, vie oman aikansa."

"Pelin jälkeen teimme joukkueena paljon arviointia ja analysointia omasta tekemisestämme. Uskon, että lopulta tämä kehittää meitä valmentajina, pelaajina ja joukkueena." jatkaa Powers.

Hakan harvoihin onnistujiin ottelussa lukeutui keskikentällä pelannut Yoonis Muse. Nuoresta iästään huolimatta 20-vuotias Muse on ehtinyt pelata useamman vuoden Kolmosta. Vuodelta 2017 pelaajan tilastoista löytyy myös yksi Veikkausliiga-ottelu.

"Ennen peliä meillä oli tiedossa minkälainen vastustaja FC Åland on ja minkä tyylistä jalkapalloa he pelaavat. Meidän omien vahvuuksien ja pelityylimme sijaan aloimme pelata samalla tavalla kuin vastustaja. Tässä pelityylissä he olivat kuitenkin selkeästi vahvempia ja se näkyi tulostaululla."

Hakan seuraava peli on tämän kauden ensimmäinen kotiottelu. Torstaina 16.7 klo 19.00 Hakan vieraaksi Paimion urheilupuistoon saapuu Salon Wilpas, joka pöllytti paimiolaisia kuukausi sitten pelatussa harjoitusottelussa lukemin 0-3.

"Ensimmäistä kotipeliä ja Wilpasta ajatellen meidän pitää parantaa peliämme sekä joukkueena että yksilöinä. Meidän täytyy toteuttaa harjoiteltuja asioita pelikentällä, jotta saamme haluttuja tuloksia aikaan." mietiskelee keskikentällä pelaava Muse.