Pisteet tasan paikalliskamppailussa
Julkaistu: 03.08.2020 00.00

Paimion Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkue matkasi lauantaina Sauvoon Peimari Unitedin vieraaksi. Jännittävässä paikalliskamppailussa molemmilla oli omat paikkansa napata voitto, mutta 90 minuutin jälkeen tuomari vihelsi pelin päättyneeksi 1-1 tasatilanteessa.

PaiHa sai odotettuun kohtaamiseen kasaan hyvän kokoonpanon. Valitettavasti neljä avainpelaajaa oli sivussa pienien loukkaantumisten ja hääjuhlien vuoksi. Vierasjoukkue oli kuitenkin reagoinut tilanteeseen ja kaksi uutta pelaajaa oli liittynyt aiemmin viikolla joukkueen vahvuuteen. Toinen heistä oli muunmuassa SalPaa ja ÅIFK:ta aiemmin edustanut kokenut hyökkääjä Khaalid Muse, ja toinen FC Interissä aiemmin pelannut 18-vuotias Jason Madingu.

Pelin alku oli paimiolaisilta heikko, eikä hyökkäyspäässä saatu toteutettua omaa pelitapaa. Näin Peimarin puolustus pääsi vapaasti iskemään vaarallisia pitkiä palloja Haka-puolustuksen kiusaksi. Lähes koko ensimmäisen jakson Haka-vahti Jesse Peltonen sai hoidettua kotijoukkueen hyökkäykset ja maaliverkko pysyi koskemattomana. Juuri ennen taukovihellystä vahvasti pelin aloittanut kotijoukkue pääsi kuitenkin karkaamaan 1-0 johtoon Egzon Ibrahimin maalilla.

Tauon jälkeen sisuuntunut Haka nappasi itselleen kuskin paikan ja hyvin toteutettu oma pelitapa alkoi tuottaa hedelmää. Vieraiden hallinnan alla mustapaidat eivät päässeet enää avaamaan peliä kuin pitkillä palloilla, jotka Hakan puolustus siivosi tarkasti pois.

Vajaan tunnin pelin jälkeen kotijoukkue lähti ensimmäistä kertaa avaamaan peliä lyhyellä syötöllä alakerrassa, jolloin PaiHa pääsi rankaisemaan. Kokenut puolustaja Juuso Jaakkola katkoi kotijoukkueen syötön ja ohjasi pallon Djibril Lakhille, joka pääsi yksin haastamaan maalivahti Gerson Limaa. "Djibi" iski pallon sauvolaisvahdin längistä maaliviivan yli ja PaiHa nousi tasoihin.

Hetkeä myöhemmin vieraille tarjottiin johtopaikkaa, kun tasoitusosuman syöttänyttä Jaakkolaa rikottiin maalivahdin alueella pilkun arvoisesti. Valitettavasti Niclas Forssin kova veto lensi maalin yli.

Lopussa molemmat hakivat vimmatusti voittoon oikeuttavaa maalia, mutta monista paikoista huolimatta lisää maaleja ei syntynyt. Sarjapisteet jaettiin ja derbyn herruus jäi ratkaisematta tällä kaudella.

Runsas 20 minuuttia ennen ottelun loppua kentällä nähtiin myös ikävä loukkaantuminen. Hakalla topparin paikalla pelannut Eetu Lehtinen sai vamman jalkaan ja hänen piti jättää kenttä paareilla maaten. Kivuliaasta loukkaantumisesta huolimatta Lehtinen jaksoi kuitenkin pelin jälkeen summata tuntemuksiaan tärkeästä kohtaamisesta "Derby oli juuri sellainen peli mitä osasi odottaa. Kovaa taistelua ja jokaisesta pallosta sai vääntää."

"Ensimmäisellä puoliskolla meidän olisi pitänyt hiukan pystyä rauhoittamaan peliä, kun Peimari löi koko ajan pitkää palloa. Pelin sisällä kasvoimme joukkueena koko ajan ja kolme pistettäkin olisi ollut tarjolla." kiittelee Lehtinen omiensa peliä. "Koko joukkueelle täytyy antaa tunnustusta erinomaisesta taistelusta. Vastikään joukkueeseen liittynyt Madingu tuli vaihdosta kentälle todella energisesti ja saimme lisää vaarallisuutta hyökkäyspäähän."

Seuraavaksi miesten edustusjoukkue kohtaa torstaina 6.8 klo 19.00 Maskun Palloseuran Paimiossa. Sarjan kestosuosikeihin lukeutuva MaPs on aloittanut Kolmosen vahvasti, kun neljästä pelistä on kertynyt kolme voittoa ja yksi tasapeli. Pari kertaa kokenut raitapaitaryhmä on viimeistellyt voiton ihan pelin päätösminuuteilla. Torstaina kohtaamisessa otteluisäntänä toimii KuntoPeimari!