Otteluraportti: PiPS - PaiHa 1-4 (1-0)

22.9.2020 POP Areena, Piikkiö

PaiHan ja PiPS:n paikallisotteita on usein verrattu Alin ja Frazierin kohtaamiseksi ja mitä olisikaan taas ollut PaiHan avauskokoonpano ilman kymmeniä tuhansia harjoitteita ja toistoja? Vastaus: 11 kuolinilmoitusta.

Tälläkään kertaa ei tarvinnut kukkakransseja tilailla, sillä kokoonpano oli muutamasta poissaolosta huolimatta yksinkertaisesti pelkkää silkkiä. Kreivin kentälle ontui myös nilkkavaivan vuoksi hieman alakuloinen Lauri Kinnunen. Tämän lisäksi hän oli hiljattain joutunut huijatuksi urheilukaupassa ostaessaan lämpökerrastoa. Paketista paljastui yllättäen 30 denierin valkoiset sukkahousut, jotka vähemmän yllättävästi sopivat Kinnusen habitukseen silmin nähden mainiosti. Paimion ”trend setter” ei tästä enempiä hätkähtänyt vaan ilmoitti parin viikon päästä kaikkien pukeutuvan samaan asuun.

Hiljattain vahvasti rapujuhlista fiksoitunut Tanninenkin ilmoitti ottelun alla olevansa täynnä tarmoa ja jatkavansa jopa ylimielisesti vastustajien grillaamista keskikentällä. ”En saa juurikaan maalinteosta enää tässä iässä kiksejä, vaan itse jahti on huomattavasti hauskempaa mitä saalis”. Totesi Juke, eikä jättänyt eilenkään korttejaan pelaamatta.

Puolustus tiedettiin jo valmiiksi olevan erittäin kova. Saatiinhan topparin tontilla taas nauttia Länsimiehen ja Eskelisen avuista. Vasemmalla pakkina pelasi vastustajille kylmä, välinpitämätön ja sydämetön Rami Westerholm, sekä oikealla rajattomasta itseluottamuksestaan tunnettu Teemu Kotamäki. Viimeksi mainittu oli kiikuttanut itse veistämänsä tammiarkun kentän laidalle merkiksi vastustajalle mihin päätyvät, jos yksikin tulee ohi. Ei tullut.

Ottelu eteni suhteellisen tasaisissa merkeissä aina ensimmäisen puolikkaan loppumetreille saakka. Ennalta kovaksi tiedetty #15 Massinen pysyi tarkasti puolustusnelikon pihdeissä mutta viimeisellä minuutilla pienen hässäkän seurauksena paluupalloon ehti kuitenkin PiPSin Toni Rantanen ja suti pallon ohi Uotilan. Oli vierasjoukkueellakin omat paikkansa mutta hyvin kasvatettuina miehinä jätimme herkut loppuun.

Toisella puolikkaalla sitä herkkua sitten saatiinkin yllin kyllin. Parin minuutin pelin jälkeen Sandell saa jalkansa väliin vastustajan purkuyritykseen, josta pallo kimpoaa Ahlmanille eikä mies erehdy. Peli tasan ja orastava liekki odottamattomista sarjapisteistä syttyi. Vain neljä minuuttia ehditään pelaamaan, kun oikealta laidalta noussut Kinnunen siirtää pelivälineen keskelle. Pallo osuu matkalla Aroseen, josta se kimpoaa Ahlmanille ja Paimion Channing Tatum tällää pallon jo toistamiseen piikkiöläisten verkkoon.

Kaikki sillat, jotka pelin aikana vastustajan suuntaan rakennettiin, myös poltettiin viimeistään 41 minuutilla, kun Kinnunen nousee taas laidaltaan ja pistää matalan laaserin maalille. Pallo löytää tiensä takatolpalle ja tyhjään maaliin luutii pallon P.Sandell. Miehellä oli hetkeä myöhemmin paikka myös illan toiseen, mutta puski avopaikasta pallon ohi maalin. ”Näistä paikoista Ahonen on pistänyt pallot häkkiin 100% varmuudella. Olisi ollut mies paikallaan tässäkin keskityksessä, mutta valitettavasti joutui jäämään sivuun tänään ilmeisesti nielaistuaan vahingossa madon tequilapullosta” harmitteli Sandell.

Tilanteessa 1-3 edettiinkin hyvä tovi vastustajan päästessä muutaman kerran testaamaan vieraiden puolustusta. Lopullinen niitti saatiin kuitenkin pelin viimeisellä minuutilla. PiPS nosti vapaapotkutilanteessa koko pakan maalivahtia myöden paimiolaisten boxiin ja kun vapari osui ensimmäiseen mieheen pääsi Ahlman puolittaiselle karkumatkalle. Taitava siirto sivuun Aroselle, joka liruttaa pallon lähes puolesta kentästä tarkasti vastustajan tyhjään maaliin.

Voitto näytti hyvää taisteluilmettä joukkueen noustua tappioasemasta voittoon toisella puolikkaalla. Yleensä tapahtumat etenevät toiseen suuntaan, mutta tällä kertaa näin! Erityismainintana ottelusta koko joukkueena taistelu. Pelin kolme tähteä jaetaan tasan: Kotamäki, Kinnunen ja kahden maalin Channing Tatum.

Kauden viimeinen peli pelataan 1.10. klo. 21:00 Soikalla, kun vastaan asettuu Raision Ryhti. Viimeisen ottelun kunniaksi kioski on auki ja grilli kuumana! PaiHa M35 toivookin viime kauden TPS ottelun tapaan mahdollisimman montaa katsojaa lehtereille. Päätetään kausi viidenteen perättäiseen voittoon!

Tilastot
PiPS

1 - 4

(1-0)
29'MaaliRantanen Toni
32'MaaliAhlman Tuomas
36'MaaliAhlman Tuomas
41'MaaliSandell Petter
60'MaaliAronen Kimmo