Leidit 1-2 vierasvoittoon Wolvesista!
Julkaistu: 05.06.2019 00.00

Leidit 1-2 vierasvoittoon Wolvesista!

Tiistai-illan samettisen nurmikentän hegemoniataistelun edellä näytti siltä, että nyt on saavuttu varma voitto mielessä vieraisiin. Kaikki tutut oli kutsuttu katsomaan peliä ja läppä ennen peliä oli rennon itsevarmaa. Tällä kertaa valmentaja ensimmäistä kertaa ikinä oli tässä hereillä ja varuillaan etteivät Sudet syöttäisi Leideille karvasta tasapelin kalkkia Paraisilla jo monetta kertaa peräkkäin. Valmistautuminen peliin hoidettiin huolella, mutta riittäisikö se silti.

Peli alkoi Leideiltä varmistellen, joka näkyi kotikentältä tutun pelirohkeuden puutteena prässissä. Sudet pelasivat tehokasta kukkupalloa vasemmalla laidalla viilettävälle tuulen nopealleen laiturilleen numerolla 44 ja kaikki pomput tuntuivat nurmella ottavan oudon kierteen pakkien yli suoraan maalin eteen. Eihän Soikan tekonurmella olla tällaiseen totuttu ja Urheilupuiston nurmikin on jotain aivan toista maata. Kertaalleen Wolvesin pelaaja pääsi tallaisesta pompusta vastakkain Minnan kanssa, mutta todellinen Game-Saver torjunta jalalla piti pelin tasan.

Toisen kerran Wolvesin laituri pääsi vasemmalta puolelta läpi ja veto lähti tulisesti, Minna torjui vedon mikä kuitenkin pomppi kohti maalia --- jostain kuitenkin ilmestyy toppari Sussu, joka siivoa pallon pois ennen kuin Wolvesilaiset saivat nostaa kädet pystyyn.

Lopulta Leidien peli vapautui ja joukkuetoverit alkoivat löytyä syöttöjen toisesta päästä yhä paremmin. Leidit saivat puoliajan lopulla useita kulmia ja heittoa vastustajan boxiin, mutta jokaisella kerran Wolvesin pelaajat uhrautuivat pallon eteen. 24 minuutilla Lotta vapauttaa itsensä oikeaan laitaan, syöttää Helille maalin eteen täydelliseen paikkaan ja Heli heittää pallon takanurkkaan jopa helponlaisesti. Onhan Leidien snaipperi, maalintekijä Jumalan armosta, jo tehnyt 4 maalia tälle kaudelle.

Toiselle puoliajalle lähdetään nostamaan pelirohkeuden tasoa, mutta ensimmäisen puoliajan vaikeudet Wolvesin yksinkertaisen tehokkaan pelitavan edessä ovat nähtävillä. Ollaan kuitenkin johdossa ja paikoillekkin päästään, joten ei ole vielä tarvetta muutokselle ettei peli hajoaisi. Yhä enemmän kuitenkin alkaa näyttää siltä että Wolvesin vasen laituri on päättänyt hoitaa peli yksi kotiin. Peli pyörii Leidien päässä ja ylipitkän vaihdon pelanneet laitapakit eivät pääse millään vaihtoon kun ei tule sopivaa hetkeä. Eikä vaihtoon päästäkkään ennen kuin Wolvesin vasen laituri, numero 44 ohittaa vasemmalta pakin ja vetä kanuunan ohi Minnan tasoittaen pelin.

Sitten haettiin kaapista iso päällystakki, joka asettaisiin laiturin päälle koko loppupelin ajaksi. Leidit saivat vastustajan maalin jälkeen peliä kuitenkin enemmän rauhoitettua ja muutamaksi minuutiksi paineen Wolvesin päätyyn. Puolessa välissä puoliaikaa Leidit saavat kulman ja Viola astelee jällee itsevarman oloisesti pallon taakse, Leidit asettuvat riviin ja käsi nousee pystyyn. Wolvesin veska lähtee nyrkkeilemään pallon, mutta arvioi pallon lentoradan väärin, ja yksin takatolpalle jätetyllä Kapteeni Janita ohjaa helposti jalalla pallon maaliin. Viola alkaa niittää nimeä kulmaspealistina jo toisessa pelissä peräkkäin.

olvesin halukkuus tasoittaa peli näkyy kuiten koko loppupelin rajusti Leidien alkaessa suojata voittoa keinolla milllä hyvänsä vaikealla vieraskentällä. Susien 44 ei päästetä enää kunnon paikoille ja pallot puolustusalueella siivotaan varmuudella. Lopulta kello kuluu loppuun ja tuomari viheltää pelin päättyneeksi paikalle saapuneiden kannustajien riemuksi.

Komea vierasvoitto vaikka peli ei oikeastaa missään vaiheessa auennut Leideille aikaisemman kolmen pelin tavalla. Pelitapa on kuitenkin niin hyvin pelaajien mielessä, että vaadittava määrä paikkoja pariin maaliin tuntuun nyt aukeavan pelissä kuin pelissä. Sarjataulukossa Leidit ovat sementoineet itsensä keskikastin yläpäähän, joka on uudistuneelta joukkueelta erinomainen suoritus!

Seuraavaksi kaikki katsomaan torstaina 13.6 klo 20, kun SoVo saapuu Paimioon Leidien linnakkeeseen matsissa, josta on taatussa luvasta thrilleri vailla vertaa.

Seuran uusimmat