Leidit vahvalla esityksellä tasuriin LTU:n kanssa
Julkaistu: 28.05.2019 00.00

Vain kaksi päivää sitten tultiin Sauvosta voitto plakkarissa, mutta nyt oli vastassa eri kerta luokkaa oleva joukkue. Sarjassa kolmantena oleva LTU on pyyhkinyt vastustajilla lattiaa kolmen voiton ja vain yhden tappio verran tehden 21 maalia. Tosin Leidit ovat hyvässä nosteessa ja viime vuodelta on takataskussa juuri heitä vastaan sopiva pelitaktiikka. Tämä pelikirjan pölyinen sivu kaivettiin esiin ja homma käytiin pilkun tarkkaan lävitse pukukopissa.

Lämmittelystä pystyi aistimaan jännittyneen, mutta keskittyneen tunnelma. Huuli ei paljon lentänyt ja kaikki keskittyivät omaan tekemiseen ja edessä siintävään kamppailuun. Sydämen ohilyönti koettiin Minnan hieman loukatessa nilkkaansa lämmitelyssä, mutta vanha merikapteeni viittoi hommman olevan hanskassa naukaten kylmäsuihketta hengitykseen. Junnu oli saapunut tuomitsemaan tätä hegemoniataistelua, joka olisi valmis alkamaan.

Alku oli hieman jännittynyttä Leidien osalta ja tunnusteltiin tutusta eroavaa ryhmistystä. Pikkuhiljaa oli kuitenkin täysin selvää, että LTUn paikat olisivat todella vähissä joukkuepuolustuksen toimiessa jälleen kuin se sama tuttu sveitsiläinen kello kuin niin monesti aikaisemminkin. Yhtenäinen joukkueen liike näyttää olevan tämän joukkueen kulmakivi, joka PiPSiä vastaan saatiin viilattua lopullisesti kuntoon.

Ensimmäinen puoliaika on todella hyvää ja tasaista jalkapalloa molemmilta joukkueilta. Selvästi näkee että Leidien joukkue alkaa olla hyvin hiotunut yhteen ja pelaajat uskaltavat pelata jatkuvasti tasonsa yläreunalla, kun kaikki tietävät mitä toinen tekee ja joukkue puhuu kentällä. LTU saa ensimmäisellä puoliajalla käytännössä vain pari kaukovetoa, jotka ovat Minnalle peruskauraa ja hän koppaa ne helposti. PaiHalta Janita pääsee ennen puoliajan loppua nousuu oikealta laidalta ja näkee Saanan nousun maalille ja syöttää sivuttain. Tällä kertaan välissä oleva LTU pakki saa katkaista pallon kulmaksi. Siitä seuranneesta kulmapotkusta Leidit saavat pari vetoa boxissa, mutta vetojen tiellä on uhrautuvia LTUn pakkeja.

Toiselle puoliajalle terästetään prässin siirtoa LTUn kierrättäessä palloa ja korostetaan pelirohkeutta joukkueena. Tämä tuottaa välittömästi tulosta ja 33 minuutilla saadaan kulma. Vakiokulmapotkaisija Viola astuu pallon taakse, pistää keskityksen ilmaan - ja se putoaa suoraan kierteisenä maaliin! Leidit ovat tehneet sen taas ja yllättäneet LTUn. Pelaajat kasvavat välittömästi puolimetriä lisää pituutta ja saavat sellaisen itseluottamusbuustin että Salossakin saadaan jatkossa varoa.

LTU alkaa olla aika ahtaalla Leidien kanssa pelissä, joka on osoittautunut heille kaikkea muuta kuin helpoksi. Valitettavasti puolustuksen jäädessä hieman vähemmälle huomiolle prässin alla, saa LTU ujutettua läpipallon, johon Salla ei aivan ehdi. Minna tulee hyvin vastaan, mutta veto on todella tarkka takakulmaan ja peli on tasan 1-1. Maalit omiin eivät kuitenkaan enää hidasta menoa vaan päinvastoin. Leidit jatkavat todella hyvin peliä ja joitakin minuutteja tämän jälkeen ensimmäisen puoliajan loppu toistuu jälleen. Janita pääsee onnistuneella prässillä oikealta laidalta lävitse ja tällä kertaa syöttö Saanalla maalien eteen onnistuu. LTU veska suorittaa kuitenkin ilmiömäisen vastaantulotorjunnan Saanan hyvän vetoon ja pitää pelin tasoissa. Leidit saavat myös tukun kulmia ja heittoja vastustajan hyökkäyspäässä, mutta tällä kertaan ne menevät vain hieman ohitse. LTU ei saa toista maalipaikkaa aikaiseksi ja peli päättyy tasan 1-1. Pelin kuva kertoo, että tasapeli on sopiva tulos vaikka molemmille todennäköisesti jää aika paljon nälkää seuraaviin peleihin.

Joukkueen kehityskaari Kaarinasta tähän peliin on jotain sanoin kuvaamatonta. Keväällä näytti että kaudesta tulee vaikea, mutta tällä hetkellä pelaaminen näyttää jopa helpolta. Vuosien tekemisellä on löytynyt oma tapa hoitaa hommat niin kentällä kuin sen ulkopuolella ja se johtaa tuloksiin joista pääsevät nauttimaan kaikki pelaajista taustoihin. Juuri nyt on todella hyvä hetki kuulua joukkueeseen nimeltä PaiHa Ladies :)