Otteluraportti 11.6.2022 PaiHa - PIF2
Julkaistu: 20.06.2022 16.08

PaiHa ja PIF2 tasasivat pisteet kuumassa kamppailussa : PaiHa – PIF2 2-2 (1-1)

PaiHan kotipelit miesten kolmosessa jatkuivat lauantaina, kun vieraaksi saapui toinen sarjanousija PIF2. Edellisessä pelissä Haka joutui taistelemaan pahasti varamiehisenä TOVE:n vieraana ja lauantain otteluun tulikin helpotusta, kun Veeti Laine, Eero Taipale, sekä Miliam Ahanen ja Aladin Ljesnjanin palasivat kokoonpanoon.

Lauantain ottelu alkoi vierasjoukkueen lievällä hallinnalla, Hakan päätyessä lähinnä muutamiin vastahyökkäysyrityksiin. Piffen pääsi jakson alussa jo muutamalle puolittaiselle maalipaikalle ja lopulta 15 minuutin kohdalla nähtiin ottelun ensimmäinen osuma. PIF2-kärki Kopperoinen pelattiin läpiajoon, jonka ensi esiintymisensä Hakan maalilla tehnyt Valon Gerxhalija hienosti torjui, Hakan puolustus ei ollut kunnolla hereillä ja Kasper Fröjdö pääsi laittamaan paluupallon lähes 30 metristä tyhjään maaliin. Vieraiden osuma herätti kotijoukkueen ja ensimmäisen jakson hallinta kääntyi tämän jälkeen PaiHalle. Veeti Laine pääsi muutaman kerran jo lähelle tasoitusta, mutta kotijoukkueen maalisarake osoitti edelleen nollaa. Lopulta ottelun 31 minuutilla Ermal Brahimi vapautti tarkalla syötöllä Aladin Ljesjaninin läpiajoon; ”Allun” kova laukaus rangaistuspotkualueen oikealta puolelta päätyi maalivahdin kautta verkon perukoille ja lukemat 1-1:een. Jakson lopussa molemmat joukkueet pääsivät vielä muutamaa hyökkäysyritykseen, mutta lopulta taukoa lähdettiin viettämään tasatilanteessa.

Tauon jälkeen joukkueet palasivat runsaslukuisen, yli 200-päisen yleisön eteen ratkomaan paremmuuttaan. Haka tuli toiselle jaksolle selvästi pirteämpänä ja valmiimpana. Toisen jakson ensimmäinen hyökkäys tuottikin tulosta. Vinilsonin syöttö vapautti Veeti Laineen nousuun oikealla laidalla; Laineen millintarkka keskitys löysi maalin edustalta Milliam Ahasen, joka viimeisteli lukemiksi 2-1. Peli jatkui hyvin tasaisissa merkeissä ja maalipaikkoja ei liiemmin nähty. Lopulta vajaa puolituntia ennen ottelun päätöstä alkoi tapahtua. PaiHan Carlos Da Silva menetti alakerrassa pallon, jonka jälkeisessä kaksinkamppailussa PIF2:n pelaaja kaatui varsin helponnäköisesti. Päätuomari Einari Sario kuitenkin näki tilanteessa virheen ja tuomitsi PIF2:lle vapaapotkun 17 metristä ja PaiHan Carlokselle ulosajon. Vapaapotku ei vielä tuottanut tulosta ja ottelu jatkui PaiHan 2-1 johdossa, mutta yhden pelaajan alivoimalla. Vain viisi minuuttia edellisestä tilanteesta, kun PaiHa-kapteeni Fredrik Kuokkasta taklattiin vaarallisen näköisesti keskiympyrässä. Päätuomari Sario päätti lopulta tilanteeseen liittyvän kiivaan mielipiteidenvaihdon poistamalla PaiHan päävalmentaja Petar Obradovichin tekniseltä alueelta kahdella varoituksella.

Hakan peli sekoittui hetkellisesti ja vain minuutti PaiHa-valmentajan ulosajon jälkeen PIF2 pääsi hyödyntämään tilanteen; Paulus Kopperoinen pelattiin vasemmalta laidalta läpi ja hän sijoitti vuoren varmasti lukemiksi 2-2, kun ottelua oli pelattu 74 minuuttia. Piffen oli taas päässyt peliin mukaan ja jäljellä oli vielä yli 20 minuutin taistelu kolmesta sarjapisteestä. Pelin henki oli selvä. PIF2 pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään yhden pelaajan ylivoimalla, kun taas PaiHa taisteli kaikin mahdollisin keinoin. Eero Taipaleen, Fredrik Kuokkasen ja ikinuoren Miikka Länsimiehen johtama PaiHan puolustus taisteli kuitenkin muun joukkueen lailla tiukasti. Lopulta PIF2 ei kovasta yrityksestä huolimatta päässyt vaarallisille maalipaikoille, Lopussa Severi Seikkula ja Niklas Jarasto toivat vielä lisää virtaa kentälle, mutta kun erotuomarin antamaa lisäaikaa oli kellossa 90+7 minuuttia kuultiin loppuvihellys.

Tasatulos oli varmasti oikeutettu tulos ottelusta, mutta molempien joukkueiden pelaajien kasvoista oli nähtävissä lievää pettymystä, koska molemmille joukkueille olisi varmasti kelvannut ottelusta suurempikin pistepotti. Tasapelin myötä PaiHa on sarjassa 10. mutta vain pisteen enemmän kerännyt PIF2 on sijalla 7.