Otteluraportti 6.8.2022 PaiHa - Pallo-Iirot
Julkaistu: 08.08.2022 15.51

Haka kaatui saappaat jalassa sarjakärki Pallo-Iiroja vastaan: PaiHa – Pallo-Iirot 0-1 (0-1)

Paimion Hakan miesten edustusjoukkueen syyskauden alun otteluohjelma on kovin mahdollinen, kun kolmessa ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu sarjan kolmen kärki. Viikko sitten Haka venyi tasapeliin sarjakolmosen, FC Inter2:n vieraana, lauantaina vuorossa oli ylivoimainen sarjakärki Pallo-Iirot. Raumalaiset vieraat olivat keränneet 12 ottelusta 11 voittoa ja tasapelin maalierolla 41-11. Kovasta vastuksesta huolimatta Haka lähti haastamaan tosissaan sarjakärjen, tavoitteena pistetilin kartoittaminen. Oman haasteensa pisteiden metsästykselle aiheutti jälleen kerran lähes loputon poissaolijoiden lista, peräti 11 pelaajaa oli lauantaina poissa pelikieltojen, loukkaantumisten, sairastumisten, työtehtävien ja varusmiespalveluksen kiireiden vuoksi. Hakan onneksi nelosessa pelaava yhteistyöseura SC Wolves pystyi auttamaan kotijoukkuetta antamalla käyttöön Patri- ja Henri Filatofin.

Pallo-Iirot otti heti alusta sarjakärjen elkein ohjakset käsiinsä ja iski heti ottelun alussa kovaa päälle. Kova alku tuottikin tulosta, kun raumalaisten Oskari Ohvo pääsi nousemaan vasemmalta laidalta. Ohvon kova ja tarkka syöttö löysi takatolpalta Arttu Virtasen, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo maaliin, kun ottelua oli pelattu vasta 2 minuuttia. Aikainen takaisku ainakin herätteli Hakan puolustuksen, koska aikaisen maalin jälkeen Hakan puolustuspelaaminen selvästi tiivistyi. Pelin henki jatkui kuitenkin samana; raumalaiset pitivät kovaa tempoa päällä ja pyrkivät hanakasti hakemaan lisäosumia. Fredrik Kuokkasen johtama Haka-puolustus kuitenkin pystyi pitämään vieraat pois pahemmilta maalipaikoilta. Kakkosdivisioonatason pelaajamateriaalilla liikkeellä ollut Pallo-Iirot pääsi vielä jakson edetessä muutamaankin otteeseen vaarallisille tekopaikoille. Hakan sankariksi nousi kuitenkin kauden neljättä kertaa PaiHan maalilla torjunut Valon ”Vallu” Gerxhalija, joka venyi kerta toisensa jälkeen pelivälineen tielle estäen lisäosumat. Jakson edetessä Haka pääsi hieman paremmin peliin mukaan ja kertaalleen pallo kävi jo tolpassa, kun 36. minuutin kohdalla maalivahti Gerxhalijan nopea ja tarkka avaus löysi Vinilsonin. ”Vinin” nosto ohitti jo maalivahdin, mutta vasen pystytolppa palautti pallon takaisin pelikentälle. PaiHan osalta jakson loppu antoi lupauksia paremmasta ja raumalaistenkin ote alkoi hieman herpaantua, lopulta tauolle mentiin 0-1 lukemissa.

Toisen jakson alussa PaiHa pääsi jatkamaan siitä, mihin ensimmäisellä jaksolla päätti ja samaan aikaan Pallo-Iiroilla oli hieman haastavampi jakso pelissä. Haka pääsi jakson edetessä rakentamaan useampaan kertaan hyvän paineen Pallo-Iirojen alueelle, mutta yritykset eivät tuottaneet tulosta. Lähempänä maalientekoa olikin vierasjoukkue Iirot, joka sai jo kertaalleen pallon maaliin, mutta maalipörssin kärkinimi Elias Ahde oli tilanteessa paitsiossa. Jakson lopussa PaiHa haki tasoitusta kovalla riskillä ja tämä avasi Pallo-Iiroille mahdollisuuden vastahyökkäyksiin. Lopulta ajassa 90+3 minuuttia Pallo-Iirojen vastahyökkäyksessä vieraiden Ahde pääsi yksin läpi. Hyvin tilanteessa vastaan tullut ”Vallu” Gerxhalija joutui kaatamaan Ahteen ja pallo vietiin pilkulle. Elias Ahteen kauden 19. osuma sai kuitenkin jäädä odottamaan seuraavia kamppailuja, kun maalivahti Gerxhalija torjui oikeaan kulmaan suuntautuneen rangaistuspotkun. Välittömästi tilanteen jälkeen puhteestaan hyvin suoriutunut päätuomari Samu Halmetniemi vihelsi ottelun päättyneeksi.

Vaikka varamiehinen PaiHa saikin hyvän taistelun aikaiseksi, ei voittajasta tällä kertaa ollut epäselvyyttä. Sarjakärki Pallo-Iirot jatkaa sarjanousun tavoittelua kärkipaikalla ja Haka sai tappiosta huolimatta pidettyä sarjan kahdeksannen sijan. PaiHan päävalmentaja Petar Obradovic kiitteli joukkueen taisteluilmettä ja nosti esiin erityisesti maalivahti Gerxhalijan, sekä 17-vuotiaan Aaro Hällforssin, sekä vasemmalla puolella puolustaneen Gabrielin otteet todella kovaa vastustajaa vastaan. Hakan pelit jatkuvat lauantaina, kun kotikentällä vastaan asettuu FC Åland. Tuohon otteluun Hakalle on tulossa vihdoin helpotusta kokoonpanon suhteen, kun Italiassa kesätauon aikana testileirillä ollut Veeti Laine vapautuu pelikiellosta. Lisäksi taikurimainen Juho Koivunen tekee paluun kokoonpanoon.