Miehet Edustus, Kolmonen

TPK - PaiHa PaiHa

Yläkenttä KHT

Haka nappasi avausvoiton vieraissa

Paimion Haka matkasi kauden ensimmäiseen vieraspeliin kiirastorstaina Turun Yläkentälle. Paimiolaiset onnistuivat ottamaan kauden avausvoittonsa, kun tasainen ottelu Turun Pallokerhoa vastaan päättyi 1-2 vieraiden hyväksi.

Treenikaudella joukkueet olivat kohdanneet kertaalleen Paimiossa, jolloin turkulaiset olivat vahvempia lukemin 0-2. Haka oli saanut aiempien matsien tapaan kasaan laadukkaan kokoonpanon. Toppariosastolle oli lainattu seuran ikämiesjoukkueesta kokenut Miikka Länsimies, kun Elja Heiskanen oli estynyt työkiireiden takia.

Haka lähti peliin kolme sarjapistettä mielessään sekä valmiina katkaisemaan sinisissä pelanneen kotijoukkueen kahden pelin mittaisen voittoputken. Tällä sarjatasolla Hakalla on ollut aina surkea onnistumisprosentti Yläkentällä, joten myös tätä tilastomurhetta pyrittiin kaunistamaan.

Peli sai paimiolaisten kannalta ihanteellisen startin, kun vieraat siirtyivät johtoon jo pelin 10. minuutilla. Avaukseen nostettu Sakari Opoku pääsi riistämään pallon hyökkäyspäässä ja antamaan syötön Pedro Lucasille. Brassikärjen viimeistely maalin oikeaan alanurkkaan oli varmaa työtä.

Vihreäpaidat eivät kuitenkaan onnistuneet pitämään kiinni johtoasemastaan pitkään. Kerho tuli tasoihin, kun Yläkentän pelikello näytti 19. minuuttia. Kulman jälkitilanteesta maalinälkäinen Marno Lastula ohjasi pallon alakulmaan. Näissä tasalukemissa mentiin myös tauolle.

Toisella puoliajalla molemmille joukkueille tarjoiltiin vaarallisia paikkoja, mutta maaliverkot pysyivät koskemattomina.

Ratkaisu nähtiin kun ottelua oli jäljellä kymmenkunta minuuttia. PaiHa-hyökkäys prässäsi kotijoukkueen puolustusta ja vaihdosta kentälle tullut Ville Hiltunen sai lopulta riistettyä pallon vieraille.

Hiltunen laittoi pallon eteenpäin Waltteri Saaristolle, joka terävän kuljetuksen päätteeksi iski syötön Pedro Lucasille. Brassi ei arkaillut vaan, pisti pallon toistamiseen entisen Haka-vahti Tuomas Leinon selän taakse.

Pelin viimeiset minuutit kotijoukkue haki vimmatusti tasoitusosumaa nostamalla linjoja, mutta Haka puolusti tarkasti. Ottelun päätöslukemiksi vihellettiin Turun illassa 1-2 ja Haka pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä voittoa kovaäänisesti pukukopissa.

Pelin jälkeen voitto sai hymyn ainakin aiemmin TPK:ta edustaneen Juuso Jaakkolan huulille "Ei tämä ollut kummaltakaan joukkueelta mitään kauneinta jalkapalloa, mutta kuitenkin me onnistuimme parantamaan otteitamme ja tuloksena oli tärkeä voitto."

"Olen todella tyytyväinen joukkueen esittämään puolustuspeliin." kertoo Hakan konkaripelaaja Jaakkola "Tiedossa oli, että Kerhoa vastaan maalipaikkoja ei liiemmin ole tarjolla, mutta onnistuimme tekemään tarvittavat osumat. Saimme hyvin pidettyä kotijoukkueen pelinrakentajat kurissa ja Paimion "omat pojat" Opoku, Hiltunen ja Saaristo tekivät Pedro Lucasin maaleihin tärkeän esityön."