Miehet Edustus, Kolmonen

Wilpas - PaiHa PaiHa

Salo KHT

Hakalle kauden toinen tappio Salosta

Perjantaina Paimion Haka matkasi sarjakärki Salon Wilppaan vieraaksi. Kotijoukkue osoitti, miten oli sarjan kärkipaikalle kohonnut, samaan aikaan kun Haka joutui taistelemaan ottelun ratkaisevat minuutit vajaalla.

Vierasjoukkueen lähtöasetelmat peliin eivät olleet helpot. Edellisen ottelun avauskokoonpanosta oli sivussa viisi pelaajaa. Vain pari päivää ennen ottelua FC Interistä Hakaan siirtyi nuori keskikenttäpelaaja Matias Simola ja Brasiliasta maan pääsarjaa pelannut Dionas, joista kummatkin saivat heti vastuuta avauskokoonpanossa.

Vieraspeli Salon Wilpasta vastaan oli varsinainen draamanäytelmä. Ottelun alku oli selvästi kotijoukkueen hallintaa, kunnes Hakan uusi brassivahvistus pääsi tosi toimiin. Peli oli ehtinyt vanheta vasta 8 minuuttia, kun debytantti laukoi pallon varmasti maaliin Igorin upeasta läpisyötöstä.

Ensimmäinen puoliaika jatkui kotijoukkueen hallinnassa, mutta Hakan puolustus toimi hyvin. Pelin 43. minuutilla kotijoukkue onnistui kuitenkin iskemään tärkeän "pukukoppimaalin" ja tauolle lähdettiin 1-1 tasalukemissa.

Toinen puolisko jatkui kotijoukkueen hallinnassa ja pelin 57. minuutilla draama vasta alkoi, kun kotijoukkue sai rankkarin käsivirheestä. Tämän seurauksena nimittäin sekä Haka-hykkääjä Sakari Opoku, että vierasjoukkueen valmentaja Rodrigo joutuivat jättämään kentän osoitettuaan tuomiosta mieltä tuomarille.

Pelin 60. minuutilla salolaiset tekivät pääsivät iskemään 2-1 voittomaalin kyseisestä aiemmasta tilanteesta tuomitusta rankkarista.

Ulosajan jälkeen PaiHa sai peliinsä kuitenkin uuttaa virtaa ja onnistui luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan.

Kiitos kuvista Veera Leppäaho ja raportista Alec Engblom!

Ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää 7 minuuttia, kun kotijoukkue onnistui kuitenkin vastaiskun seurauksena sinetöimään loppulukemiksi 3-1.

Pelin lisäajalla Hakalle tarjoutui vielä loistava maalipaikka kotijoukkueen maalivahdin karmean syötön johdosta. Salolaismaalivahti onnistui paikkaamaan virheensä upealla jalkavenytyksellä.

Seuraavaksi Haka matkaa perjantaina 10.5 klo 19.00 Turun Yläkentälle Åbo IFK:n vieraaksi.