Miehet Edustus, Kolmonen

PaiHa PaiHa - RaiFu

Paimio KHT

Hakan kuiva kausi jatkui kotona

Lähes kuukauden pituisen vieraspeliputken jälkeen Haka palasi torstaina kotikentälle, jonne vieraaksi saapui sarjajumbo Raisio Futis. Kotijoukkueen maalivire oli kuitenkin vieläkin hukassa ja kauden ensimmäisen voittonsa nappasi 0-1 lukemin vastustaja.

Edellisellä kaudella sarjaporrasta alempana raisiolaiset olivat Hakalle hankala vastustaja, josta ei irronnut kahdessa kohtaamisessa kuin kaksi tasapeliä.

Molemmat joukkueet olivat saaneet peliin täyden nipun pelaajia. Alkuminuuttien jälkeen pallon hallinta siirtyi pikku hiljaa kotijoukkueelle, joka pääsi rakentamaan vaarallisia maalipaikkoja.

Raisiolaiset pyrkivät pitämään puolustuksensa tiiviinä ja luomaan tilanteita vastaiskuista. Kotijoukkueen maali pysyi kuitenkin koskemattomana, vaikka välillä tolpat kolisivat.

Hakan lupaavimmat tilanteet syntyivät, kun brasilialaispelaaja Dionas pääsi kolme kertaa läpiajoon kohti raisiolaisten päätyä. Puoliajalle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen puolikkaan alkuun Paimion Haka teki heti kolme vaihtoa, joilla pyrittiin saamaan joukkueeseen lisää virtaa. Jare Roosin sekä Leo Lehdon lisäksi vaihdosta kentälle tuli ja samalla debyyttinsä edustusjoukkueessa teki 2002-syntynyt seuran oma kasvatti Riku Kujanpää.

Vain kahdeksan minuuttia tauon päätyttyä, kotijoukkue sai lunta tupaan. Dionaksen ja Roosin hyökkäyksestä pallo päätyi vieraiden maalivahdin hanskoihin ja tästä vastustaja pisti pitkän pallon omalle hyökkäykselleen. Hakan topparit eivät saaneet purettua palloa ja yksin läpi päässyt Mikko Aso nosti pallon yli Hakan maalilla pelanneet Martti Vanhatalon.

Ottelu eteni tappioasemassakin Hakan hallinnassa, mutta pelaamisesta tuli selvästi ensimmäistä puoliaikaa suoraviivaisempaa. Viimeistely hyökkäyspäässä kuitenkin ontui edelleen, vaikka lupaavia paikkoja syntyi runsaasti.

Lopussa Haka nosti toisen topparin keskikentälle ja pelasi kolmen puolustajan alakerralla pyrkien tuomaan lisää voimaa hyökkäykseen. Viime minuuttien taktiikka muutos ei kuitenkaan pelastanut kotijoukkuetta, vaan kolme sarjapistettä ja voitto matkasivat tuomari vihellyksen jälkeen Raisioon.

Haka jatkaa voiton saalistamista seuraavaksi helatorstaina 30.2 klo 19.00 Jyrkkään Tykkejä vastaan Turun Yläkentällä. Pinkeistä pelipaidoistaan tunnettu vastustaja on tällä hetkellä vain pisteen paimiolaisten perässä sarjataulukossa. "Tykit" ovat paimiolaisia paremmin onnistuneet maalinteossa, mutta samalla myös omassa päässä on soinut kahdeksassa pelissä 23 kertaa.