Miehet Edustus, Kolmonen

JyTy - PaiHa PaiHa

Yläkenttä KHT

Hakan tappioputki sai jatkoa

Aiempien otteluiden kaava toistui Paimion Hakan osalta myös helatorstaina Turun Yläkentällä. Vierasottelu Jyrkkälän Tykkejä vastaan oli täysin paimiolaisten hallintaa, mutta tehottomuus maalinteossa maksoi sarjapisteet. Kotijoukkue onnistui kertaalleen ja vei voiton lukemin 1-0.

Haka oli saanut kokoonpanoon mahdollisesti viimeistä kertaa ennen syksyä toppari Elja Heiskasen sekä paimiolaisjoukkueeseen Espanjasta siirtyneen brasilialais keskikenttäpelaajan Carloksen. Ennakkoon oli tiedossa, että vastassa olisi kovaa pelaava kokenut kotijoukkue.

Vieraat saivat pallon hallinnan itselleen, mutta vaaleanpunapaitainen JyTy iski saman tien kovaa kiinni kun paimiolaiset erehtyivät pitämään palloa liian kauan. Haka sai luotua vaarallisia maalipaikkoja, mutta vastustajan maalivahti Jesse Peltonen sai kaikki tilanteet hoidettua kokemuksella.

Jyrkkälän Tykkien kovan pelin uhriksi joutui ensimmäisellä puoliajalla kärjessä pelannut Jussi Luotonen, joka joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi jo ennen taukoa. Tilalle vaihdettiin Jare Roos.

Useammallakin paimiolaisjoukkueen pelaajalle tarjoutui pelin ensimmäisellä puolikkaalla paikka viedä oma joukkue johtoon, mutta tauolle siirryttiin maalittomissa 0-0 lukemissa.

Tauon jälkeen kumpikaan joukkue ei suorittanut vaihtoja. Toisella puolikkaalla pelin tempo laski, mutta hallinta pelivälineestä säilyi edelleen vierailla.

Kotijoukkuetta pitivät pystyssä vieraiden hallinnan alla kokenut maalivahti Peltonen. Keskikentällä pelannut Veikkausliiga-legenda Henri ”Pänä” Lehtonen, joka ruokki pitkillä palloilla nopeita hyökkääjiä. Hakan puolustus sai nämä kuitenkin läpiajot pidettyä kurissa.

Vajaa kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua Hakan pelin ylle tuli mustia pilviä ja saatiin todentaa vanha jalkapalloa sananlasku ”Kun ei itse tee maalia, niin vastustaja tekee”.

JyTy sai pitkän pystypallon hyökkäyspäähänsä ja maalivarma Kalle Karhunen pääsi läpiajoon. PaiHan maalilla pelannut Martti Vanhatalo epäröi vastaantulossa ja Karhunen nosti pallon hänen ylitsensä maaliin.

Haka joutui muuttamaan peliään ja nostamaan pelaajia lisää hyökkäykseen, mutta kauden ensimmäistä voittoaan hakenut kotijoukkue ei tarjonnut enää paikkoja. Paimiolaisten tappioputki kasvoi, kun ottelu päättyi Jyrkkälän Tykkien 1-0 voittoon.

Tulevana lauantaina 8.6 Haka matkaa ensimmäisen kerran tällä kaudella Ahvenanmaalle. Kotijoukkueena Wiklöf Holding Arenalla toimii klo 18.00 alkavassa ottelussa FC Åland.