Miehet Edustus, Kolmonen

FC Åland - PaiHa PaiHa

WHA konstgräs

PaiHa nappasi voiton Ahvenanmaalla

Kolmen tappiollisen pelin ja yli kuukauden mittaisen maalittoman jakson jälkeen Paimion Haka onnistui nappaamaan voiton ja kolme sarjapistettä FC Ålandia vastaan Maarianhaminassa pelatussa ottelussa lauantaina

Paimiolaisjoukkueen matka Ahvenanmaalle alkoi lähes 12 tuntia ennen pelin alkua Turun satamasta. Sen lisäksi, että laivalla ihailtiin kaunista saaristoa, joukkue kokoontui palaveriin keskustelemaan mollivoittoisesta toukokuusta ja keinoista, millä peliä saataisiin kehitettyä.

Vaikka muutama avainpelaaja oli joutunut jättämään koko viikonlopun kestävän pelireissun väliin, Haka oli saanut kokoon todella laadukkaan nipun. Aiempina vuosina vaihtopelaajia on saarelle saatu vain muutama, mutta nyt kokoonpano oli täynnä.

Ennakkoon oli tiedossa, ettei luvassa olisi helppo vierasmatsi. Samaan aikaan kun Haka oli kärsinyt maalinteko-ongelmista ja tappioputkesta, kotijoukkue FC Åland ei ollut hävinnyt Kolmosessa edellisen kuukauden aikana kertaakaan. Kotikentällä saarelaiset voittoprosentti on aina ollut vakuuttava.

Sinipaitainen FC Åland lähti pelaamaan ottelun alusta alkaen tutulla taktiikalla, jossa palloa iskettiin pitkänä nopeille hyökkääjille. Kotijoukkueen pelaajavalmentaja sekä aiempina kausina sarjan parhaana maalintekijänä palkittu Rezgar Amani onnistui hankkimaan lukuisista hyökkäyksistä joukkueelleen vaarallisia kulmapotkuja ja rajaheittoja Hakan puolustuspäästä.

Hakallekin tarjoutui ensimmäisellä puoliajalla muutamia paikkoja, mutta todellisen pommin vierasjoukkue iski juuri ennen taukoa.

Keskikentällä pelannut Juuso Jaakkola syötti pallon Alec Engblomille, joka ohjasi pelivälineen oikeaa laitaa pitkin nousseelle brassihyökkääjä Carlosille. Maalivahdin alueella Carlosin keskitystä oli ottamassa vastaan Sakari Opoku, jonka päästä pallo putosi suoraan Engblomin eteen. Tämän kauden tulokas Engblom ei epäröinyt, vaan iski pallon suoraan maaliverkon perukoille ja vierasjoukkue juhli sekä kentällä että vaihtopenkillä.

Peli toisella puoliskolla kotijoukkue jatkoi pelaamista samaan tyyliin kuin ensimmäisellä jaksolla, mutta PaiHalle jäi kentällä enemmän tilaa. Tämän myötä vierasjoukkue pääsi testaamaan FC Åland maalivahdin torjuntaherkkyyttä.

Ottelun viimeisen vartin kotijoukkue haki tasoitusmaalia, mutta Haka puolusti hyvin ja iski palloa aina ylös. Kumpikin joukkue pelasi täysillä ja tuomari joutui nostelemaan keltaista korttia ilmaan useamman kerran.

Neljän minuutin yliajan jälkeen tuomari vihelsi pilliin ja Haka onnistui 0-1 tuloksella nappaamaan vierasvoiton samalla kun kotijoukkue FC Åland kärsi kauden ensimmäisen tappion kotikentällään.

”Pakko myöntää, että tämä oli meiltä aikamoista selviytymistä. Kumpikin joukkue löi vain vastustajan puolustuspäähän palloa pitkänä, joten pelin taso ei paljon päätä huimannut.” kommentoi ottelun jälkeen konkaripelaaja Miikka Länsimies ”Hienoa, että Alec ravisti apinat pois joukkueen selästä ja iski voittomaalin. Pakko olla koko joukkueesta ylpeä!”

"Ensimmäisen puoliskon lopulla tekemäni maali syntyi nopean vastahyökkäyksen johdosta. Muutama eteenpäin johtava syöttö, keskitys ja kakkospallosta laukaus varmasti maaliin. Olin itse asiassa jopa itsekin vähän hämmentynyt, että laukaukseni meni suoraan sivuverkkoon, jonka vuoksi tuuletuksenikin jäi uupumaan." kertoo voittomaalin tekijä Alec Engblom pelin jälkeen" Tunnelma loppuvihellyksen koittaessa oli aivan fantastinen. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olen koskaan miesten pelissä onnistunut voittamaan saarelaisjoukkueen vieraskentällä!"

Hakan seuraava kotiottelu, joka oli alunperin merkattu pelattavaksi lauantaina 15.6 siirtyy myös. Vierasjoukkue Jomala IK:n toiveesta ottelu pelataan sunnuntaina 16.6 klo 13.00 KHT Soikalla.