Miehet Edustus, Kolmonen

JIK - PaiHa PaiHa

Vikingavallen gräs

PaiHan miehet pelaavat Kolmosta myös kaudella 2020

Paimion Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkueen säilyminen Kolmosessa ratkesi lauantaina vierasottelussa Ahvenanmaalla Jomala IK:ta vastaan. Sarjan päätöskierroksella Hakalla oli mahdollisuus voitolla varmistaa sarjapaikka. Lopulta tasainen kamppailu päättyi vieraille suotuisasti 2-3 lukemin.

Ennen sarjan viimeisiä otteluita voittaja Pargas IF oli jo tiedossa, mutta kahden RaiFun kanssa Nelosen putoavan joukkueen nimet olivat vielä avoinna. Tärkeän ottelun päätuomariksi piiri oli asettanut Mestareiden liiga otteluistakin kokemusta omaavan Mattias Gestraniuksen.

Matkaan lähdettiin ison pelaaja- ja kannattajaryhmän kera. Valmentajilla oli ennen ottelu positiivinen ongelma, kun pelaajia oli käytettävissä enemmän kuin kokoonpanossa oli paikkoja. Avauskokoonpano oli maalivahtia lukuun ottamatta sama kuin edellisessä voitokkaassa ottelussa Someron Voimaa vastaan. Jani Granitin tilalle tolppien väliin tuli Martti Vanhatalo.

Ottelu alkoi tuttuun tapaan vastustajaa tarkkaillen. Vain kuuden minuutin pelin jälkeen Hakan kärjessä pelannut Stanley Ukwuoma pääsi puolesta kentästä karkaamaan kotijoukkueen puolustukselta ja hän sijoitti pallon tarkasti maalivahdin jalkojen välistä maaliin.

Kotijoukkue haki tasoitustaan vaarallisista erikoistilanteista. Vastustajan kavennusmaali oli todella lähellä, kun kerran pallo kimpoili maalin ylärimaan ja kerran JIK:n tarkkaan harjoiteltu kulmakuvio meinasi onnistua. Hakan maalia vartioinut Vanhatalo kuitenkin nappasi läheltä tulleen ohjauksen syliinsä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika päättyi 0-1 lukemin.

Toisen puoliajan alkuun vastustaja suoritti ensimmäisen vaihtonsa, mutta Haka luotti avauskokoonpanon miehistöön. Pelin 50. minuutilla Hakan puolustus joutui rikkomaan Jomalan hyökkääjää. Vastustaja sai vapaapotkun rangaistusalueen ulkopuolelta ja pallon taakse asettui kotijoukkueen kapteeni Scott Beeks. Tarkka veto upposi Hakan asettaman muurin ohi maaliverkon perukoille.

Tasoitusmaalin jälkeen Hakan pelaajat eivät luovuttaneet, vaan jatkoivat omaa peliään. Kotijoukkueen riemua kesti vain kolme minuuttia, kun vieraat pääsivät taas iskemään. Alec Engblomin tarkka pystysyöttö vapautti Ukwuoman, joka sijoitti pallon toistamiseen ohi Jomalan IK:n maalivahdin.

Nopeatempoisessa ottelussa Haka sai lunta tupaan runsaan tunnin pelin jälkeen. Päätuomari Gestranius joutui osoittamaan pallon pilkulle vieraiden maalin eteen, kun pallo osui kotijoukkueen hyökkäyksessä PaiHa-puolustajan käteen. Kotijoukkue pääsi toistamiseen runsaan kymmenen minuutin sisään juhlimaan tasoitusmaalia.

Vajaa viisi minuuttia myöhemmin Haka sai vapaapotkun kotijoukkueen maalin edustalta ja pallon taakse asettui keskikentän konkari Ermal Brahimi. Vastustajan pelaaja peitti vedon kädellään ja katsomo kohahti kun pallo osoitettiin toistamiseen pilkulle. Ukwuoma iski pelivälineen tarkasti ylänurkkaan ja viimeisteli hattutempun.

Pelin viimeiset hetket Haka keskittyi pitämään oman puolustuspäänsä puhtaana. Kun tuomari vihelsi pelin päättyneeksi vierasjoukkueen pelaajat innostuivat juhlimaan 2-3 voittoa kannattajien kanssa kentällä. Moni herkistyi vielä pukukopissa, kun joukkue onnistui vaikean kauden päätteeksi säilyttämään sarjapaikkansa.

"Joukkue pelasi kurinalaista jalkapalloa ja pysyi annetuissa ohjeissa. Tiesimme viimeisen pelin merkityksen tärkeyden joukkueena ja olimme nälkäisiä hakemaan sitä mitä meille kuului. Olen tyytyväinen peliin ja saimme pidettyä sarjapaikan ensikauteen." myhäilee tyytyväisenä joukkueen konkaripelaaja Juuso Jaakkola.

Joukkue otti kauden viimeisessä yhdeksässä ottelussaan puolet pisteistään ja yli puolet voitoistaan. Parhaiten paimiolaisten peli kulki Ahvenanmaalaisia vastn. Neljästä kohtaamisesta kolme päättyi paimiolaisten voittoon.