Naisten Edustuksen kevätkausi päätökseen yllätysvoitolla
Julkaistu: 01.07.2019 00.00

Paimion Hakan naisten edustusjoukkue päätti rikkonaisen kevätkautensa voittoon, kun naisten 2.divisioonan A-lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuva Hämeenlinnan Härmä kaatui Paimiossa lukemin 2-0.

PaiHa lähti altavastaajan asemassa otteluun viime kauden lohkovoittajaa vastaan. Tiedossa kuitenkin oli, ettei Härmällä ole tehokkaimpia hyökkääjiään matkassa mukana.

PaiHalla oli tavoitteena ottelussa tiivis puolustuspelaaminen, ja joukkue onnistuikin pitämään ottelun alusta lähtien ylivoiman keskikentällä. Ensimmäisellä jaksolla kumpikaan joukkueista ei saanut vaarallisia maalipaikkoja aikaiseksi, sillä viimeistely ontui.

Toinen jakso olikin sitten tapahtumarikkaampi. Pelin 64. minuutin kohdalla synttärisankari Meira Armanto vei syöttökuvion päätteeksi Paihan 1-0 johtoon. Maalihurmos kuitenkin päättyi lyhyeen, kun hienon ottelun keskikentällä pelannut Janet Valtonen joutui jättämään ottelun kesken polvivamman vuoksi.

Keskittyminen saatiin nopeasti takaisin otteluun, ja 70. peliminuutin kohdalla Pinja Akkanen vei PaiHan 2-0 johtoon yläriman kautta uponneella vedolla. Myös Härmällä oli maalipaikkoja toisella jaksolla, mutta Paihan maalivahti Salla-Maari Heino pelasi tilanteet itsevarmasti. Lisäksi Härmä sai ottelun lopulla rangaistuspotkun, mutta veto ei osunut maalia kohti.

Takana haastava kevätkausi

Kevätkauden jälkeen PaiHan naisilla on taskussa neljä voittoa ja viisi tappiota. Tällä voittosaldolla joukkue on A-lohkossa tällä hetkellä kuudentena. PaiHan pelaaminen on ollut kevätkaudella vaihtelevaa. Joukkue koki harmittavat pistemenetykset etenkin TPS:n kakkosjoukkuetta ja TPV:ta vastaan.

Hienoja onnistumisiakin on toki ollut. PaiHa nimittäin onnistui nappaamaan kolme pistettä hienoilla nollapeleillä sekä KaaPoa että ÅIFK:ta vastaan. Nyt kevätkauden viimeinen ottelu Härmää vastaan osoitti, että PaiHa pystyy haastamaan lohkon kärkijoukkueita.

Joukkueen pelaajarinki on pieni, mutta seuran b-tytöistä on saatu tärkeitä apuja. Etenkin Siiri Hörkkö ja Eveliina Rantanen ovat nousseet nopeasti tärkeiksi pelaajiksi naisten joukkueeseen.

Sarja on tällä kaudella erittäin tiukka, joten syyskaudellakin jokainen piste on tärkeä. PaiHa lähteekin syyskauteen hakemaan tasaisempaa suoritusta. Joukkueen ottelut jatkuvat 30.heinäkuuta Paimiossa klo 20 TPS:n kakkosjoukkuetta vastaan.