Katkera tasapeli kotikentällä
Julkaistu: 26.08.2019 00.00

Hakan taistelu sarjapaikasta Kolmosessa jatkui torstaina kotikentällä Paimiossa Åbo IFK:ta vastaan. Vaikka paimiolaiset pääsivät ottelun loppupuolella pelaamaan ylivoimalla, ottelu päättyi 1-1 tasapeliin. Tulos ei tyydyttänyt kumpaakaan joukkuetta.

PaiHa oli liikenteessä hyvällä kokoonpanolla. Ensimmäistä kertaa miesten edustusjoukkueen kokoonpanossa oli mukana myös 2004-syntynyt Joel Kotkaranta.

Ottelun alussa Haka tarkkaili vastustajan pelaamista. ÅIFK pelasi palloa pitkillä syötöillä ristikulmiin, josta pelivälinettä yritettiin saada nopeille laitalinkeille. Vastustaja saikin pelin alusta alkaen laitettua laadukkaita keskityksiä maalin edustalle ja pääsi luomaan muutamia maalipaikkoja.

Paimiolaiset pääsivät liikuttamaan palloa maata pitkin pelaajalta toiselle, mutta lupaaville maalipaikoille joukkue ei päässyt. Vaarallisimmat tilanteet kotijoukkue sai luotua vastustajan puolustuspäässä, kun Haka pääsi antamaan vapaapotkuja maalin edustalta.

Joukkueet siirtyivät tauolla pukukoppiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla pelin hallinnan otti keltapaitainen vierasjoukkue ja Haka oli vastaanottavana osapuolena.

Ottelun 55. minuutilla Hakan puolustus joutui rikkomaan vastustajan hyökkääjää rangaistusalueen sisällä ja tuomari osoitte pallon pilkulle. Kotijoukkueen maalissa pelannut Jani Granit ei pystynyt pitämään maalia puhtaana, kun vieraiden Atte Ekholm veti turkulaiset johtoon.

Tappioasemassa Haka uskalsi lähteä taas pelaamaan ja sai luotua tilanteita. Kärjessä pelannut Jussi Luotonen sai keskityksen oikealta laidalta ja ohjasi pallon rinnallaan Felipelle. Maalitykki ei hukannut paikkaa, vaan sijoitti pallon tarkasti vasempaan alasyrjään.

Kun ottelua oli pelattu runsaan tunnin verran, ÅIFK:n Cuong Tran sai ottelussa toisen keltaisen korttinsa ja joutui jättämään kentän. Haka pääsi pelaamaan ottelun viimeisen kolmanneksen ylivoimalla, mutta vaikeasta paikasta sisuuntunut vierasjoukkue pääsi pyörittämään peliä.

Matsin viimeisellä minuuteilla Haka haki vielä voittoon oikeuttavaa maalia, nosti Miikka Länsimiehen kärkeen ja pelasi kolmella topparilla. Enempää osumia ei kuitenkaan saatu aikaiseksi ja pisteet menivät jakoon 1-1 lopputuloksella. Tulos ei tyydyttänyt kumpaakaan joukkuetta, jotka taistelevat sarjapaikasta Kolmosessa.

Haka pelaa seuraavaksi kolmannen matsin putkeen kotikentällään, kun lauantaina 31.8 klo 14.00 Paimioon saapuu vieraaksi Toejoen Veikot. Äärimmäisen tasaisessa sarjassa lähes puolet joukkueista on sarjataulukossa vain muutaman pisteen sisällä ja jokainen voitto on tärkeä.