Paimion Hakan koronaohjeistus 11. joulukuuta 2020 alkaen (päivitetty)
SeuraJulkaistu: 27.11.2020 00.00

Paimion Hakan koronaohjeistus 11. joulukuuta 2020 alkaen (päivitetty)

Päivitetty 11. joulukuuta 2020 kello 14.57.

Suomen Jääkiekkoliitto ja Suomen Palloliitto ovat lähettäneet 1. joulukuuta uudet ohjeistukset liittyen kilpailutoiminnan järjestämiseen. Alla koonti ja toimintaohjeet Paimion Hakan jäsenistölle.

Yhteiset tilaisuudet

Aluehallintovirasto on linjannut 10. joulukuuta seuraavaa.

Koronavirustartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 10.12.2020 päättänyt kiristää Varsinais-Suomen alueen kokoontumisrajoituksia.

Näin ollen Paimion Haka suosittelee joukkueitaan siirtämään mahdolliset yhteiset päättäjäistilaisuudet myöhempään ajankohtaan pandemiatilanteen parantuessa.

Jalkapallo ja futsal

Palloliiton kilpailutoiminto on päättänyt koronaepidemian johdosta keskeyttää kilpailutoiminnan kaikissa sarjoissa paitsi naisten ja miesten Futsal-Liigoissa ja naisten ja miesten Futsal-Ykkösissä 20. joulukuuta asti.

Futsal-Liigoissa ja Futsal-Ykkösissä kilpailutoiminta jatkuu alueelliset yleisörajoitukset* ja Olympiakomitean ohjeet huomioiden. Harjoittelussa noudatetaan huolellisesti yleisiä terveysturvallisuusohjeita sekä sairaanhoitopiirien ja kuntien/kaupunkien antamia suosituksia ja ohjeita, jotka voivat vaihdella ja muuttua alueellisesti koronaepidemian eri vaiheiden mukaan.

Kilpailutoiminnan keskeytys koskee myös lasten ja nuorten sarjoja ja on voimassa 20.12.2020 asti. Mikäli nykyiset rajoitukset poistuvat aikaisemmin käynnistetään kilpailutoiminta mahdollisimman nopeasti rajoitusten poistamisen jälkeen.

Seuroja tiedotetaan uusista sarjaohjelmista ja muista mahdollisista keskeytyksen seurauksista 7.12.2020 alkavalla viikolla.

Paimion Haka on päättänyt jäädä jo joululoman viettoon jalkapallo- ja futsaltoiminnassaan Varsinais-Suomen koronapandemiatilanteen johdosta. Kaikki harrastustoiminta asetetaan talviteloille, ja nautitaan joulun ajan rauhasta.

Varsinais-Suomi siirtyi 8. joulukuuta koronaviruksen leviämisvaiheeseen. Myös Paimiossa tartuntojen määrä on kasvanut, ja viranomaiset ovat antaneet omat suosituksensa ryhmien koosta, kokoontumisrajoituksista ja toimintamalleista.

Paimion Haka haluaa varmistaa jokaiselle turvallisen harrastamisen. Tämän vuoksi seura vetäytyy joululoman viettoon, ja palaa harjoituskentille tammikuussa, mikäli Varsinais-Suomen koronatilanne sen mahdollistaa. (päivitetty 11. joulukuuta 2020)

Palloliiton koronauutiset löytyvät täältä:

https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/covid-19-epidemia

Palloliiton koronaohjeet löytyvät täältä:

https://www.palloliitto.fi/ottelut-ja-sarjat/futsalin-kilpailutoiminnan-koronainfo

Rajoitukset ovat määräaikaiset. Ne ovat voimassa 3.12.–20.12.2020.

Jääkiekko

Jääkiekkoliiton liittohallitus on tiistai-iltana pitämässään ylimääräisessä kokouksessa päättänyt keskeyttää Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kilpailutoiminnan vallitsevan koronavirusepidemian vuoksi ajalle 2.-31. joulukuuta.

Päätös koskee kaikkien ikäluokkien sarjoja, mikä tarkoittaa, että myös mm. Naisten Liigan ja miesten Mestiksen pelit keskeytetään. Mestiksen hallitus ehdotti omalta osaltaan keskeytystä liittohallitukselle aiemmin päivällä.

Jääkiekkoliiton hallituksen päätökset eivät sen sijaan koske Liigaa, joka toimii omana organisaationaan.

Harjoittelun osalta seurojen ja joukkueiden tulee noudattaa tarkasti yleisiä terveys- ja hygieniaohjeita ja alueellisten viranomaisten ohjeita ja suosituksia, jotka vaihtelevat merkittävästi alueellisen koronavirustilanteen mukaan.

Jotta sarjatoiminta saadaan vuoden alussa käyntiin mahdollisemman normaalisti, seuroja ja joukkueita kehotetaan harkitsemaan tarkasti joululomalle ajoittuvien turnausten ja pelitällien järjestämistä ja niihin osallistumista, vaikka tämä olisi alueellisten viranomaismääräysten puitteissa mahdollista.

Paimion Hakassa ei suositella yli seuran menevää yhteistyötä kyseisenä ajankohtana. Myöskään harjoitusotteluita ei tulisi pelata.

Keskeytyksen vaikutukset sarjatoimintaan

  • Kaikissa sarjoissa syyskauden otteluista saatiin pelattua yli 75%
  • Sarjoissa, jotka jatkuvat tammikuussa, joulukuussa pelaamatta jääneet ottelut pyritään siirtämään ensi vuoden puolelle

Sijoitukset sarjoissa, jotka päättyvät joulutaukoon

  • Kuten syksyllä tiedotettiin, joukkueiden järjestys sarjataulukossa määritetään kaudella 2020-21 pistekeskiarvon (pisteet/ottelu) mukaan – lisätietoja täällä
  • Koska kaikista sarjoista ehdittiin pelata syksyn aikana yli 50 % otteluista, ei sarjapelien keskeytys aiheuta muutoksia sarjajärjestelmiin kevään osalta
  • Niissä sarjoissa, joissa piti joulukuussa pelata ristiinkarsintoja kevään sarjoihin, annetaan nousumahdollisuus kaikille joukkueille, jotka olivat sarjataulukossa ristiinkarsintapaikassa kiinni. Joukkueilla on mahdollisuus kieltäytyä noususta, jos talous tai pelaajamateriaali ei riitä.
  • Sarjatoiminnan toivotaan kaikilta osin jatkuvan tammikuussa, kevätkauden ohjelmat julkistetaan joulukuun aikana

Harjoittelua voi edelleen jatkaa alla 20-vuotiaissa. Harjoittelussa tulee ottaa huomioon voimassa olevat turvallisuusmääräykset. Aikuisten sisätiloissa tapahtuvaa harjoittelua ei suositella. Mikäli joukkueilla on tarve korvaaville vuoroilla ulkokentiltä, se pyritään järjestämään. Tällaisessa tilanteessa yhteys toiminnanjohtajaan.

Lisätietoa

Mikko Seppälä
Toiminnanjohtaja
0449895286
toiminnanjohtaja@paimionhaka.fi