Otteluraportti 28.5.2022 PaiHa - TPS U23
Julkaistu: 07.06.2022 10.31

Hakalle kauden avausvoitto! PaiHa – TPS U23 2-1 (2-1)

Viime lauantaina Paimion Haka sai kotikentälle vastaansa Turun Palloseuran U23-joukkueen. Joukkueet lähtivät otteluun lähes päinvastaisista asetelmista. Tepsin U23 oli sarjassa toisena maalierolla 15-2, kun taas PaiHa oli taulukossa viimeisenä maalierolla 4-15. Ennen kuin pallo saatiin peliin, ottelutapahtuma alkoi kunnianosoituksella, kun useilla eri vuosikymmenillä PaiHan:n ja myös SalPan organisaatioissa useissa eri tehtävissä vapaaehtoistyössä toiminut Pertti Kuokkanen palkittiin Suomen Palloliiton kultaisella seuratoimijamerkillä.

Juhlallisuuksien jälkeen joukkueiden alkukauden edellisten otteluiden tilastot eivät ottelun alussa juurikaan näkyneet. Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä, mutta ensimmäisen jakson ehdottomasti hallitsevampi osapuoli on kotijoukkue. Haka sai rakennettua useamman vaarallisen tilanteen, mutta 16 kautta TPS:n edustusjoukkueessa pelanneen seuralegenda Sami Rähmösen johtama TPS-puolustus piti pintansa. Lopulta Hakan hyökkäysten rakentelu tuotti tulosta. 32 minuutin kohdalla Juho Koivunen harhautteli itsensä taikurimaisesti vasemmalta laidalta läpi. Tepsin puolustus pääsi vielä väliin Koivusen syöttöön maalin edustalla, mutta Ermal Brahimi oli ensimmäisenä pallossa ja vei kovalla vasemman jalan laukauksella kotijoukkueen johtoon. Vain kaksi minuuttia edellisestä ja PaiHa pääsi lisäämään johtoaan; Miikka Länsimies vapautti pitkällä syötöllä Veeti Laineen läpiajoon. TPS U23:n alin pelaaja kaatoi Laineen ja pallo vietiin pilkulle. Laineen rangaistuspotku löysi tiensä maalivahti Lauri Järvisen käsien kautta maaliin ja lukemiksi 2-0. Haka ei alkanut peruutella ja varmistella johtoaan, vaan haki lisää osumia. PaiHan kova yritys hyökkäyspäässä pakotti tepsin rikkomaan peliä. 40 minuutin pelin kohdalla tepsin Alex Johansson joutui ensin rikkomaan varoituksen arvoisesti PaiHan Vinilsonia ja minuutin päästä niin ikään varoituksen arvoisesti Hakan Fofanaa, seurauksena kentältä poisto ja PaiHan yhden miehen ylivoima. TPS U23 ei kuitenkaan lannistunut ja pääsi yhden miehen alivoimaisena paremmin peliin mukaan. Aivan ensimmäisen jakson viime hetkillä TPS:n piikkiöläislähtöinen Joni Lehto puski 1-2 kavennuksen Otto Ohvon vasemmalta puolelta antamasta sivuvapaapotkusta ja samoissa lukemissa lähdettiin tauolle.

Toisella puoliajalla pelin henki oli selvä, TPS U23 janosi tasoitusta ja PaiHa pyrki iskemään vastaan. Yhden miehen alivoimasta huolimatta vierasjoukkue pääsi tempaisemaan itselleen pallonhallinnan. 60 minuutin kohdalla Patrik Koski laukoi vapaapotkun noin 30 metristä, mutta yritys pysähtyi ylärimaan. Tepsin kova yritys avasi PaiHalle mahdollisuuksia lukuisiin vastahyökkäyksiin ja maalipaikkoihin. Hakalta sekä Veeti Laine, että Carlos pääsivät molemmat kertaalleen nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa, mutta lisämaaleja ei saatu aikaan. Ottelu päättyi lopulta 2-1 lukemiin ja Hakan kauden ensimmäinen voitto näki päivänvalon.

Ottelussa vanhan monivuotisen seuransa kohdannut PaiHan päävalmentaja Petar Obradovic oli ylpeä oman joukkueensa esityksestä; ”Ensimmäisellä puoliajalla jokainen pelaaja noudatti sovittua suunnitelmaa ja saimme luotua lukuisia maalipaikkoja, osumia olisi voinut olla paljon enemmän”. Lisäksi ”Obra” kiitteli koko joukkueen kurinalaisen suorituksen lisäksi erityisesti Hienosti puolustussuuntaan pelannutta kolmikkoa Kuokkanen, Länsimies ja Taipale.

Voiton myötä ottelun vähemmän pelannut PaiHa nousi sarjataulukossa tasapisteisiin VG-62:n ja Peimarin kanssa jakamaan sijat 9-11. Hakan pelit miesten kolmosessa jatkuvat perjantaina, kun joukkue matkustaa Poriin Toejoen Veikkojen vieraaksi.