Otteluraportti 2.7.2022 PaiHa - TPK
Julkaistu: 04.07.2022 10.53

Kuuma keli, kuuma peli: PaiHa - TPK 2-2 (0-1)

Paimion Hakan kotipelit miesten kolmosessa jatkuivat viime lauantaina, kun vieraaksi Soikalle saapui sarjataulukossa pisteen kotijoukkueen yläpuolella ollut Turun pallokerho. Molempien joukkueiden viimeaikainen vire oli ollut varsin positiivinen ja ennakkoasetelmat antoivat odottaa tasaista ja tiukkaa vääntöä pisteistä.

Itse ottelu alkoi molemmilta joukkueilta varsin aktiivisissa merkeissä. Ensimmäisen viiden minuutin aikana sekä TPK, että PaiHa pääsivät rakentamaan muutaman hyökkäyksen, mutta viimeinen terä puuttui. Kuuma keli vaikutti myös varmasti siihen, että ensimmäinen jakso oli kaikenkaikkiaan hyvin nihkeä, eikä suuria hienouksia kentällä nähty. 27 minuutin pelin jälkeen TPK-puolustus joutui rikkomaan PaiHa-kärki Fofanaa ja Juho Koivunen pääsi yrittämään johto-osumaa noin 20 metristä, laukaus suuntautui kuitenkin muuriin. TPK joutui turvautumaan koviin otteisiin. 10 minuuttia edellisestä vapaapotkusta ja tällä kertaa Hakan Ermal Brahimi pääsi kokeilemaan vapaapotkunsa onnistumista samalta paikalta, kuin Koivunen, mutta laukaus suuntautui puolimetriä yli oikean yläkulman. Kun Haka ei omista paikoistaan onnistunut, niin vierailija TPK käytti harvat tilanteensa hyväksi; Pallo jäi pyörimään Hakan maalinedustalle ja PaiHa-puolustus ei onnistunut pallon purussa, lopulta Andre Zaya pääsi viimeistelemään maalinedustalta lukemiksi 0-1. Jakson lopussa Koivunen ja Brahimi juonivat vielä yhden vapaapotkun, mutta Koivusen veto kilpistyi TPK:n puolustukseen ja tauolle lähdettiin 0-1 lukemissa.

Toisella jaksolla kotijoukkue tuli sisuuntuneena kentälle ja halusi kääntää ottelun itselleen, mutta TPK oli myös päättänyt taistella pisteistä kynsin ja hampain. Haka teki pieni muutoksia peliinsä; oikean puolustajan paikalla pelannut Vinilson, sekä keskikentällä oikealla laidalla jo toista peliä putkeen avauskokoonpanossa pelannut nuori Aaro Hällfors vaihtoivat paikkoja keskenään. Haka saikin rakennettua muutamia vaarallisia tilanteita, mutta sama kaava toistui; TPK puolusti ahkerasti ja joutui rikkomaan Hakan hyökkäyspeliä. Vajaan tunnin pelin jälkeen tunteet kentällä hieman kuohahtivat ja Ermal Brahimi, sekä TPK:n Sina Mostafazadeh palkittiin nahistelustaan keltaisilla korteilla. Haka jatkoi tasoituksen hakemista, mutta eväitä TPK:n puolustuksen murtamiseen ei tuntunut löytyvän. Hakan painostaessa vieraat pääsivät muutamaan otteeseen varallisiin vastahyökkäyksiin, kotijoukkueen onneksi välillä tolppa ja välillä Eero Taipaleen oikea-aikainen liukutaklaus ehti pallon tielle. Lopulta Haka sai maalihanansa auki. Paljon rikkomaan joutunut TPK antoi Hakan yrittää tasoitusta vapaapotkusta kahdesti; ensin 76 minuutilla Ermal Brahimin vapaapotku 20 metristä pysähtyi vielä muuriin, mutta kahden minuutin päästä edellisestä ja tällä kertaa samasta paikasta suuntautunut Brahimin vapaapotku suuntautui oikeaan alakulmaan ja ansaittu tasoitus oli syntynyt. Haka jatkoi painostusta ja 83 minuutin kohdalla oikean laidan hyökkäys tuotti tulosta; Vinilson pääsi harhauttelemaan TPK:n puolustuksen ja lopulta saman miehen syöttö löysi rankkarialueen rajalta Aladin Ljesjaninin, joka sijoitti pelivälineen maalin oikeaan kulmaan ja lukemiksi 2-1. TPK sai kuitenkin vielä kaivettua yhden vaihteen lisää omaan peliinsä ja ottelun lisäajalla nähtiin vielä tasoitus. TPK:n kovan painostuksen jälkeen pallo jäi ensimmäisen jakson maalin tavoin pyörimään PaiHan rangaistuspotkualueelle, purku ei onnistunut ja lopulta Andre Zaya laukoi päivän toisen ja kauden kahdeksannen osumansa tasoittaen pelin kovalla vasempaan kulmaan suuntautuneella laukauksella. ajoittain kuuma ja erittäin kuumassa kelissä pelattu ottelu sai lopulta päätöksensä ajassa 90+6 minuuttia ja pisteet tasattiin lukemin 2-2.

Tasapelillä joukkueiden välinen piste-ero pysyi yhdessä pisteessä, mutta molemmat joukkueet onnistuivat kohentamaan asemiaan sarjataulukossa myös yhdellä lisäpisteellä; TPK nousi sijalle 6. ja ottelun vähemmän pelannut Haka ohitti TOVE:n, sekä VG-62:n nousten sijalle 7. Ottelun jälkeen PaiHan päävalmentaja Petar Obradovic luonnehti ottelua seuraavasti ”Ensimmäinen jakso oli heikkotasoista peliä, mutta toisella jaksolla nähtiin hyvää futista. Meillä oli hyvä ote, mutta se ei riittänyt tänään ja on tyytyminen tasapisteisiin”. Lisäksi Obradovic kiitteli erityisesti Vinilsonin esitystä ottelussa.

Hakan kausi jatkuu lauantaina 9.7 rästipelissä Ahvenanmaalla FC Ålandin vieraana ”Lauantaina lähdetään hakemaan voittoa, vaikka Ahvenanmaa onkin paha paikka pelata, alla on kuusi tappiotonta peliä ja olemme menossa oikeaan suuntaan” Obradovic kertoi.