Otteluraportti 28.7.2022 FC Inter2 - PaiHa
Julkaistu: 01.08.2022 13.19

Haka aloitti syyskauden tasapelillä: FC Inter2 - PaiHa 1-1 (0-1)

Paimion Haka syyskausi miesten kolmosessa pyörähti käyntiin viime torstaina Turussa sarjakolmosen, FC Inter2:n vieraana. Jo tutun kaavan mukaan vierailijat kärsivät kokoonpanohuolista, kun heinäkuun alussa nilkkansa loukanneen Fofanan, sekä lisäksi Eero Taipale, Ermal Brahimi, Casper Fingerroos, ja Otso Milan olivat poissa kokoonpanosta. Lisäksi poissa kokoonpanosta ja syntejään korttitilin täyttymisen vuoksi katsomossa sovittamassa oli Carlos Da Silva, sekä niin ikään pelikiellon takia Ahvenanmaalla hieman kyseenalaisen ulosajon saanut Veeti Laine. Lukuisista poissaoloista johtuen PaiHan kapteeni Fredrik Kuokkanen oli löytänyt uuden paikan hyökkäyksen kärjestä, lisäksi toisen pelinsä PaiHassa pelannut KaaPo-kasvatti Joel Hirvensalo nostettin avauskokoonpanoon. Kotijoukkue FC Inter2 marssitti kentälle nuoren, sekä vikkelän kokoonpanon.

Itse ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla ja ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Hakan maalilla pelannut Valon ”Vallu” Grexhalija joutuikin pysäyttämään peräti kahdesti kotijoukkueen läpiajon. FC Inter2 vastasi pallonhallinnasta, mutta Haka pääsi kuitenkin pelin edetessä entistä paremmin peliin mukaan. Inter 2:n alun hallinnan jälkeen lopulta Haka pääsi rakentamaan muutamia puolittaisia paikkoja. Lopulta maaliverkot heilahtivat 26 minuutin kohdalla; Fredrik Kuokkanen pääsi murtautumaan vasemmalta puolelta kohti maalia ja Inter-puolustus joutui kaatamaan ”Fredun” aivan rankkarialueen reunalla. Tilannetta seuranneessa vapaapotkussa Juho ”Taikuri” Koivunen asteli itsevarmasti pallon taakse, vasemman jalan kova kierteinen laukaus löysi tiensä maalin vasempaan yläkulmaan ja samalla Haka siirtyi jopa hieman yllättäen 0-1 johtoon. Jakson lopussa Juho Koivunen vapautti vielä Joel Ylistalon läpiajoon, mutta FC Inter2:n maalilla pelannut Valtteri Inkeroinen venyi pallon tielle. Tilannetta seuranneessa kulmapotkussa Joel Hirvensalo pääsi vielä kokeilemaan maalintekoa, mutta Inter-puolustus pääsi peittämään ”Jokken” noin 10 metristä lähteneen laukauksen. Vielä juuri ennen taukoa Haka pääsi kertaalleen yrittämään maalintekoa, Vinilsonin syöttö löysi takatolpalta jälleen kerran Ylistalon, mutta taas kerran Inkeroinen oli pallon tiellä. Hakan kovasta lopun rynnistyksestä huolimatta lisämaaleja ei nähty ja tauolle mentiin 0-1 lukemissa.

Toiselle jaksolle FC Inter2 palasi selvästi sisuuntuneena ja jos ensimmäinen jakso päättyi Hakan lukuisiin maalipaikoihin, niin jakson alussa roolit kääntyivät. Inter2 pääsi jo muutamaan otteeseen kokeilemaan maalintekoa, mutta Haka-puolustus ehti pallon tielle. 50. minuutilla ”Vallu” Gerxhalija torjui kotijoukkueen laukauksen kulmapotkuksi. Inter2 käytti kulmapotkun hyväksi ja Anton Vyyryläinen puski takatolpalta pallon verkkoon ja lukemiksi 1-1. Inter2 piti palloa ja pääsi muutamille puolittaisille paikoille, mutta numerot pysyivät tasalukemissa. Haka sai myös muutaman vaarallisen tilanteen; 76 minuutin kohdalla Koivunen antoi vapaapotkun oikealta puolelta noin 25 metristä, Joel Hirvensalo oli ensimmäisenä pallossa ja puski pelivälineen verkkoon, tilanne kuitenkin liputettiin paitsioksi ja peli jatkui edelleen tasalukemissa. Viimeisen kymmenminuutisen aikana Haka pääsi vielä kokeilemaan pariin otteeseen maalintekoa, mutta ensin Koivusen laukaus suuntautui ohi ja sama kohtalo myös Ylistalon yrityksessä. Ottelun viimeminuuteilla FC Inter2 kehitti kovan paineen Hakan päätyyn ja muutamassa kulmapotkussa kotijoukkue oli lähellä maalintekoa, mutta lisää osumia ei torstai-illassa enää nähty. Kolmen minuutin lisäajan päätteeksi vakuuttavasti ottelun tuominnut päätuomari Ari-Petteri Finnberg vihelsi pilliin ottelun päättymisen merkiksi ja pisteet jaettiin lopputuloksella 1-1.

Haka avasi varamiehisenä ja kovan taistelun jälkeen syyskauden pistepottinsa. Vieraiden koko joukkueen esitys oli positiivinen ja erityisesti esiin nousi maalivahti Gerxhalijan tärkeiden torjuntojen lisäksi hienosti omaa maalia varjellut Miikka Länsimiehen ja Joel Hirvensalon johtama puolustuslinja. Nuorista pelaajista Felix Bergander, Severi Seikkula ja Aaro Hällfors saivat jälleen arvokasta kokemusta kovatempoisessa pelissä esiintyen edukseen. Tasapelin myötä Haka on sarjassa kahdeksantena, juuri putoamisviivan paremmalla puolella vain pisteen päässä kuudennesta sijasta. Sarjakautta on jäljellä vielä kymmenen ottelun verran, seuraavaksi joukkue on tositoimissa lauantaina, kun ylivoimaisessa sarjajohdossa oleva Rauman Pallo-Iirot saapuu vieraaksi Soikalle.