Hanna Ruohomaa Paimion Hakan naisten edustusjoukkueen valmennustiimiin
Naiset EdustusJulkaistu: 29.02.2024 10.58

Hanna Ruohomaa Paimion Hakan naisten edustusjoukkueen valmennustiimiin

Ylen jalkapalloasiantuntija ja entinen liigapelaaja Hanna Ruohomaa liittyy tulevaksi kaudeksi Sami Haltian johtamaan valmennustiimiin.

30-vuotias turkulainen Hanna Ruohomaa on Euran Pallon kasvatti, joka pelasi 11 vuotta jalkapalloa Suomen pääsarjatasolla. Ruohomaa pelasi uransa aikana 203 liigaottelua ja teki yhteensä 71 maalia NiceFutiksen, TPS:n, HJK:n ja FC Hongan riveissä. Hän saavutti yhden Suomen mestaruuden ja kaksi SM-hopeaa. Lisäksi hyökkääjä on edustanut Suomea nuorten maajoukkueissa ja naisten alle 23-vuotiaiden maajoukkueessa sekä pelannut vuoden Yhdysvalloissa yliopistosarjaa UNOH Racersin paidassa. Vuonna 2021 lääkärin kehotuksesta Ruohomaa lopetti pelaajauransa saamiensa päävammojen takia.

TPS:ssä vuosina 2014–2017 Ruohomaata valmensi nykyinen Paimion Hakan päävalmentaja Sami Haltia, joka innosti entisen pelaajansa alkuvuodesta valmennuksen pariin.

– Pelaajaurani jälkeen minulla on ollut paljon intoa pysyä mukana jalkapallon parissa, joten kun Sami pyysi minut mukaan valmennustiimiinsä, oli tarjoukseen helppo tarttua. Sami on puhunut minulle paljon hyvää PaiHasta, kertoo Ruohomaa.

Haltia ja Ruohomaa ovat pitäneet tiivisti yhteyttä TPS-vuosien jälkeenkin.

– Olemme pitäneet yhteyttä ja nyt oli sopiva hetki kysyä hänet mukaan. Hannalla on ollut hyvää kiinnostusta ja näkemystä pelistä ja joukkueen toimintaan liittyvistä asioista jo peliuransa aikana. Toivon, että saamme hänen näkemyksensä, kokemuksensa ja tietonsa pelaajien ja joukkueen hyödyksi, kertoo Haltia.

Pelaajauransa jälkeen Ruohomaa on työskennellyt Suomen Palloliiton Tulevaisuuden tähdet -ohjelmassa sekä Yle Urheilun asiantuntijana. Ruohomaata voi kuulla muun muassa Ylen tuottamassa 11 ystävää -podcastissa. Viime kesänä hän oli asiantuntijana Ylen tv-lähetyksissä jalkapallon MM-kisojen yhteydessä.

– Olen töissä tottunut katsomaan ja analysoimaan pelejä. Lisäksi minulla on pelaajana takana pitkä ura, jonka aikana ehti tapahtua paljon. Uskonkin, että pelaajat voivat samaistua minuun ja voin olla heidän tukenaan.

Ruohomaa on ehtinyt olla Paimion Hakan mukana jo muutamissa harjoituksissa.

– Treeneissä on hyvä ilmapiiri ja asiat tehdään täysillä. On ollut hienoa huomata, kuinka sitoutuneita pelaajat ovat ja kuinka hyvä asenne jokaisella on.

Paimion Hakan naisten edustusjoukkueen valmennustiimin kaudella 2024 muodostavat päävalmentaja Sami Haltia, valmentajat Hanna Ruohomaa ja Kari Löytönen sekä maalivahtivalmentaja Niko Hörkkö. Joukkue pelaa tulevalla kaudella Naisten Kolmosta ja Suomen Cupia.

Valokuva: Hanna-Maria Penttinen / Suomen Palloliitto.