Luistelu- ja Kiekkokoulu infoa
Julkaistu: 26.08.2022 14.50

Luistelu- ja Kiekkokoulu infoa

Ilmoittautuminen harrastustoimintaan tästä linkistä:

Paimion Haka ry - Jääkiekko - Lomakkeet

Ryhmät ja harjoitusajat:

Luistelu- ja kiekkokoulu 3–10-vuotiaille pojille ja tytöille 8.1.-26.3., poislukien 19.2. jolloin pidetään hiihtoloma. Harjoitukset sunnuntaisin Paimion jäähallissa klo.10:00-11:30. Luistelukoululaiset sekä pienemmät kiekkokoululaiset harjoittelevat klo 10.00-10:45. Isommat kiekkokoululaiset ja kaikki ne, jotka jaksavat, jatkavat harjoituksia pelailun merkeissä 11:30 saakka.

Ilmoittautuminen tulee tehdä ennen ensimmäistä harjoituskertaa ja maksu suoritetaan verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä. Luistelu- ja kiekkokouluilmoittautumiseen sisältyy mahdollisuus perua ilmoittautuminen kahden kokeilukerran jälkeen ja saada rahat takaisin.

Vastuuhenkilöt 2022–2023

Luistelu- ja kiekkokoulun vastuuhenkilöinä toimivat kiekkokoulurehtori Matti Veijola (050 315 4398) ja kiekkokouluvastaava Kirsi Haltia (040 837 0931)

Toiminta-ajatus ja tavoite:

Paimion Hakan luistelu- ja kiekkokoulun tavoitteena on tarjota lapsilähtöistä ja mukavaa jääharrastustoimintaa paimiolaisille ja lähikuntien lapsille Paimiossa. Luistelun ja jääkiekon perusasioita opetellaan kannustavassa ilmapiirissä, ammattitaitoisten valmentajien ohjauksessa, leikkien ja pelien avulla. Luistelu- ja kiekkokoulu on suunnattu ensisijaisesti 3–10-vuotiaille pojille ja tytöille. Luistelu- ja kiekkokouluun osallistumiselle ei ole taso- tai taitovaatimuksia. Tavoitteena on tarjota laadukasta luistelu- ja jääkiekkovalmennusta niin, että lapsi oppii luistelun ja jääkiekon perusasiat tasolle, josta lapsi voi halutessaan jatkaa harrastustaan seuran juniorijääkiekkoryhmissä. Toiminta toteutetaan Suomen jääkiekkoliiton Leijona-kiekkokoulun periaatteiden mukaan. Valmentajat ovat koulutettu Leijona-kiekkokoulun ohjaajakoulutuksella. Leijona-kiekkokoulu on suunniteltu kolmiportaiseksi, jolloin joukkueeseen siirtymisen kynnys madaltuu. Lapset jaetaan jäällä pienryhmiin, jotta jokainen lapsi saa oman tasoistaan ohjausta. Ryhmät ovat koodattu väreillä ja jokaisella ryhmällä on oma vastuuvalmentajansa sekä muita valmentajia. Valmentajat huolehtivat ryhmiin jakamisesta.

Luistelu- ja kiekkokoulun toiminta perustuu seuran toiminnassa mukana oleviin aktiivisiin vapaaehtoisiin. Jäällä valmentajien ohella lapsia auttavat ja apuvalmentajina toimivat juniorijääkiekkoryhmiemme pelaajat. Apuvalmentajat toimivat pienimpien lasten apuna ja tukena jäällä sekä vanhempien lasten tsemppareina ja kannustajina. Mukaan toimintaan toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi myös kaikki uudet toiminnasta kiinnostuneet henkilöt. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Lisätietoja toiminnasta antaa luistelu- ja kiekkokoulun rehtori Matti Veijola.

Varusteet:

Juomapullo on hyvä ottaa mukaan ja janojuomaksi vesi. Luistelu- ja kiekkokoulun aloittamiseksi pakollisiin varusteisiin kuuluvat luistimet ja ristikollinen kypärä sekä kiekkokoulussa maila. Harrastuksen edetessä varusteita voi hankkia lisää. Varsinkin pienillä lapsilla kosteuden pitävät hanskat auttavat pitämään sormet lämpiminä. Muuten harjoituksiin riittää joustava ”välikausi” vaatetus. Hallilla ei ole pakkasta, joten paksuimpia toppavaatteita kannattaa välttää. Puhtailla vaatteilla ehkäisemme hiekan kulkeutumista jäälle. Kiekkokoululaisille jaetaan lainaan harjoituspaitoja, jotka palautetaan kauden päätyttyä. Valmentajat sekä apuvalmentajat auttavat varusteiden kanssa. Ongelmatilanteissa tai lainavarustetarpeessa tulee rohkeasti ottaa yhteyttä luistelukoulun vastuuhenkilöihin.

Varusteita saa hankittua myös käytettyinä. Oivana varusteiden kierrätys- ja hankintapaikkana toimii jääkiekkojaoston varustekirppis facebookissa: ”Paimion Haka jääkiekkovarustekirppis”

Luistimet:

Luistelu- ja kiekkokoululaisen tärkein varuste ovat luistimet. Luistelu tylsillä terillä on nimensä mukaisesti tylsää, joten luistimet tulee teroittaa ennen ensimmäistä luistelukertaa. Teroituksia järjestetään jäähallilla erikseen ilmoitettuina ajankohtina ja niistä infotaan sähköpostilla. Turussa luistimia teroittaa muun muassa Hockey Base sekä Sport Service. Luistimen tulee myös kooltaan olla sopiva, ei liian iso ja varreltaan nilkkaa tukeva. Oikeankokoinen luistin ehkäisee hiertymiä ja tekee luistelun opettelusta helpompaa.

Käytännön asioita:

Ennen harjoitusten alkua kannattaa lapsen käydä vessassa, jotta harjoitusaikaa ei kulu vessakäynteihin.

Jäähallille tullaan hyvissä ajoin ja pukemiseen varataan riittävä aika. Jäähallille tullessa luistelu- ja kiekkokoulun käytössä olevat pukukopit näkee vahtimestarin kopin ikkunasta, sen takana olevasta näyttötaulusta. Kiekkokoululaiset jättävät mailan pukukopin ulkopuolelle, niille varattuun telineeseen. Vanhemmat pukevat varusteet lapsille, mutta tarvittaessa apua saa valmentajilta ja apuvalmentajilta. Pukemisen jälkeen vanhemmat saattavat lapset jään reunalle, minkä jälkeen tuntia voi mennä seuraamaan katsomoon. Tarvittaessa jäälle lapsen kanssa voi tulla myös lapsen vanhempi tai muu turvallinen aikuinen. Luistelu- ja kiekkokoulun aikana vanhemmat voivat hyödyntää ajan rentoutumiseen, ostaa kioskista vaikka kahvia (kioskin aukiolosta tiedotetaan erikseen) tai käydä lenkillä.

Luistelu- ja kiekkokoululaisille jaetaan luistelu- ja kiekkokoulupassit, johon kerätään tarroja jokaisesta harjoituksesta. Passi otetaan mukaan jään laidalle jokaisella harjoituskerralla. Passin avulla lapsi pystyy hahmottamaan harrastuksen etenemistä. Kauden päättyessä luistelukoululaisia muistetaan myös diplomilla/mitalilla.

Kiekkokoululaisten on mahdollista kokeilla pelaamista myös maalivahtina. Maalivahdiksi ilmoittaudutaan erikseen ennen harjoituksia. Tasavertaisuus ja kiusaamisen ehkäisy ovat toimintamme perusarvoja. Jokainen harrastaja on seuralle tärkeä ja samanarvoinen. Reagoimme mahdollisiin ristiriitatilanteisiin heti.

Vanhempainillat:

Vanhempainillat järjestetään kerran syyskaudella ja kerran kevätkaudella. Vanhempainillassa käymme läpi luistelu- ja kiekkokoulun tärkeitä asioita, joten paikalle kannattaa ehdottomasti tulla. Vanhempainillassa esittäytyvät myös jääkiekkojaoston vastuuhenkilöt. Infoamme lähiaikoina, milloin syksyn vanhempainilta järjestetään.

Kiekkokouluturnaus:

Luistelu- ja kiekkokoulu huipentuu kiekkokoulun turnaukseen. Turnauksessa pelaavat eri kiekkokouluryhmät sateenvarjoseuroistamme sekä lähialueilta. Turnaukseen pääsevät mukaan kaikki halukkaan kiekkokoulun pelaajat. Turnaus on elämys ja hieno kokemus lapsille ja antaa muistoja pitkäksi aikaa! Kevätkauden turnauspäivä on 19.3. Lisätietoa lähempänä.

Hinta ja laskutus:

Luistelu- ja kiekkokoulun hinta kaudella 2022-2023 on perheen ensimmäiselle lapselle 80 € syyskausi ja 80 € kevätkausi. Perheen seuraaville lapsille hinta on 60 € syyskausi ja 60 € kevätkausi. Paimion Hakan juniorijääkiekkoryhmissä pelaaville lapsille hinta on 60 € syyskausi ja 60 € kevätkausi.

Hinta sisältää pelipassin sekä vakuutuksen. Seura hankkii passit luistelijoille keskitetysti. Vakuutusta varten harrastaja tulee rekisteröidä Suomisporttiin osoitteessa https://info.suomisport.fi/. Alle 13-vuotiaan rekisteröityminen tapahtuu huoltajan toimesta. Tämän jälkeen tieto rekisteröitymisestä sekä pelaajan Sportti-ID tulee toimittaa sähköpostilla osoitteeseen toiminnanjohtaja@paimionhaka.fi. Seura hankkii tämän jälkeen pelipassin lapselle.

Luistelu- ja kiekkokoulun laskutus tapahtuu ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Mikäli harrastuksen lopettaa kahden ilmaisen kokeilukerran jälkeen, tulee lopettamisesta ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen: toiminnanjohtaja@paimionhaka.fi.

Tiedotus:

Luistelu- ja kiekkokoulun pääasiallinen tiedotus tapahtuu sähköpostitse. Kysymyksissä kannattaa matalalla kynnyksellä olla yhteydessä: toiminnanjohtaja@paimionhaka.fi. Muita tiedotuskanavia ovat myös seuran nettisivut: www.paimionhaka.fi, juniorijääkiekon omat facebook-sivut: ”Paimion Haka juniorijääkiekko”, seuran facebook-sivu: ”Paimion Haka ry” ja instagramissa: ”paimionhaka”.

Autamme aina mielellämme. Tarvittaessa saa myös soittaa, vastaamme puheluihin omien töidemme ohella.

LUISTELU- JA KIEKKOKOULU YHTEYSTIEDOT:

Luistelukoulun rehtori: Matti Veijola, 050 315 4398
Luistelukouluvastaava: Kirsi Haltia, 040 837 0931
sähköposti: toiminnanjohtaja@paimionhaka.fi