Leidit voittoon ja tasuriin Taalintehtaalla!
Julkaistu: 12.12.2019 00.00

Leidit voittoon ja tasuriin Taalintehtaalla!

Viime turnauksen kahden voiton jälkeinen peli-ilme on vaihtunut Itsenäisyyspäivän juhlinnan jälkeiseen hienoiseen jännitykseen. Kentällisen verran pelaajia vaihtuu tähän turnaukseen ja tällä kertaa pelit pelataan peräkkäin vain vartin tauolla. KaaPS ja Kemiön ensimmäisessä kohtaamisessa on onneksi aikaa skoutata vastustajat ja laatia pelisuunnitelma.


Molemmat vastustajat ovat ilmeisesti lukeneet viime turnauksen pelirapsamme, sillä he ovat kaivaneet esille neliön timantin sijaan. Allekirjoittanutkin kaivaa kassinsa pohjalta vanhan pelikirjansa ja puhaltaa sen pölyttyneet sivut. Ketjut muovataan tähän sopivaksi ja alkulämmitelyt pyöräytetään Janita johdolla käyntiin. Kemiössä jalkapallonsa ammentanut maalivahtimme Minna heittää vielä parit ruotsinkieliset läpät paikallisten kanssa ja samalla toteaa Kemiön joukkueen nuorentuneen sitten viime näkemän.


VG-62 - PaiHa 2-2 (1-1)

Ensiksi kuitenkin vastaamme asettuu aina niin mielenkiintoinen ja kemiöläiset 3-0 voittanut VG-62. Koskaan ei oikein tiedä mitä sieltä on tulossa. Muistissa on muutama kesä sitten Karvetin samettisella tekonurmella pelattu 8vs8 sarjan peli, jossa PaiHan vaihtopenkillä oli lopussa vain 2 loukkaantunutta pelajaa. Kovahko peli olisi todennäköisesti tiedossa.

Neliö vs neliö kamppailu on juuri niin tasaista kun voi kuvitella. Leidien tarkka puolustus ei häviä tässäkään mihinkään ja Aurinkoisten on todella vaikea päästä kaukovetoja parempiin paikkoin. Taalintehtaa verhot heiluvat maalin takana. Naantalin maalille murtautuminen on myöskin vaikeaa sillä ylivoimahyökkäyksiä on vaikea rakentaa.

Tasainen kamppailu kestää pitkälle ensimmäistä puoliaikaa ja ensimmäinen maali tulee lopulta joillekkin hieman yllättävältäkin taholta. Lotta kamppailee keskellä pallon itselleen ja saa toimitettu ylös Emmille joka pääsee vastakkain veskan kanssa. Tarkka sijoitus oikeaan reunaan, kädet kattoon ja aikamoista! Emmin kehittyviä otteita reeneissä seuranneena, pitää kyllä todella että maali löytyy varmasti jatkossakin ja nämä ovat vain alkutahdit.

Juuri ennen puoliaikaa Naantali saa tasoituksen aikaiseksi ja tauolle mennään 1-1 lukemissa. Peli jatkuu toisella puoliajalla tasaisena kamppailuna ja kumpikaan ei tunnut löytävän ratkaisua puolustuksen murtamiseksi. Lopulta erän puolessa välissä Heli jatkopuskee Muuri Airion rajapotkun ohi Naantalin veskan ja siirtää Leidit johtoon. Peli jatkuu edelleen tasaisena ja ennen loppua Naantali pääsee tasoittamaan pelin 2-2:een. Aikalailla pelin kuva näkyy lopputuloksesta ja katseet pitää vain kääntää seuraavaan peliin.


PaiHa - KSF 2-1 (1-0)

Puoliajalla heitetään pukukopissa pikaiset läpyt, syödään eväät ja kuunnellaan Kemiöläisten viimeisimmät herjat Minnalle. Yhdessä tuumin päätetään, että nyt näytetään miten vanhakin vielä nuortuu ja näyttää kaapin paikan. Feeniksin lailla uudelleensyntynyt Minna on heti kentän päällikkö ja ottaa omat siipiensä suojaan ohjaukseellaan ja varmilla otteillaan kuin Gigi Buffon Juven maalilla.


Edellisestä pelistä vielä hieman väsyneenä alkutahdit ovat KSF:n nuorten pelaajien energisissä jaloissa, mutta heidän kokemattomuutensa näkyy turhautumisena Leidien hyvin liikkuvan puolustusmuodon edessä. Verhot paukkuvat. Jonkin ajan kuluttua Leidit pääsevät murtautuman vasemmalta laidalta ja vedolle, Kemiöläisten veska rähmää pallon maaliin, mutta tuomari ei näe tilannetta kunnolla ja vastustaja selviää säikähdyksellä. Hetki tämän jälkeen Lotta kaadetaan Kemiöläisten maalin edessä, eikä pilli soi.


12 minuutin kohdalla nähdään kuitenkin jälleen Leidien erikoistilannepelaamisen taito, kun tällä kertaan Lotta ohjaa Sussun rajapotkun ohi Kemiöläisten veskan ja vie PaiHan 1-0 johtoon ja lopulta tauolle. Tauolla on nähtävissä voiton nälkä, johon turnausta edeltävä jännitys on vaihtunut ja kentälle lähdetään hoitamaan homma kotiin.

7 minuutin on pelattu toista puoliaikaa, kun Kemiöläiset saavat 2 vastaan 1 vastahyökkäyksen. Oikeaoppisesti Minna torjuun ensimmäisen vedon, mutta toinen Kemiön pelaaja on ensimmäisen jatkopallossa eikä Sussukaan ehdin pallon tielle. Peli on tasan 1-1. Seuraavassa vaihdossa nähdään kuitenkin miten selkä ei taitu ja henkinen kantti kestää takaiskuissa eri tavalla kuin takavuosina.


Pelin loppuvaiheessa Heli on päättänyt ratkaista homman ja taistelee pallon vasemmalla laidalla itselleen ja lähtee vastaiskuun. Komea sijoitus etukulmasta ja Leidit 2-1 johtoon. Puolustus pitää loppuminuutit ja hommat on hoidettu kotiin.

Turnauksesta näkee hyvin miten pelaajat ovat sisäistäneet joukkueen pelitavan ja se tuottaa tulosta. Yhä useampi pelaaja pääsee nauttimaan yhteinäisen pelitavan hedelmistä maalien ja onnistumisten muodossa. Sarjataulukko on myös hyvä osoitus mihin Leidit tällä hetkellä pystyvät. Seuraavan kerran juhlapäivä eli pelipäivä on 26.1, kun Leidien "kotiturnauksessa" Piikkiössä vastaan asettuvat voittoisa PiPS ja jännitävä uusi tulokas naisfutiksessa Peimari United.

Heli 2+0, Lotta 1+1, Emmi 1+0, Katja 0+1, Sussu 0+1


Seuran uusimmat