Paimion Hakan naisten ailahteleva kausi päättyi toiseen ja neljänteen sijaan
Julkaistu: 14.10.2022 13.21

Paimion Hakan naisten ailahteleva kausi päättyi toiseen ja neljänteen sijaan


Naisten akatemiajoukkue toimii ponnahduslautana nuorille pelaajille


Paimion Hakan naiset pelasivat viime viikolla päättyneellä kaudella ensimmäistä kertaa kahdella eri sarjatasolla. Akatemiajoukkue aloitti toimintansa Naisten Nelosessa, jossa joukkue ylsi kauden päätteeksi lohkonsa toiselle sijalle. Lohkon voittaja Turun Pyrkivä jäi lopulta viiden pisteen päähän. Naisten edustusjoukkue paransi sijoitustaan Naisten Kolmosessa yhdellä pykälällä sijoittumalla lohkonsa neljänneksi. Sarjataulukossa edelle ylsivät samat joukkueet kuin edeltävänä kautena: Tampere United, FC Nokia sekä kakkoseen nouseva Raision Futis.

- Kulunut kausi oli pelillisesti hyvä mutta ailahteleva. Vaikka emme aina hallinneet palloa, saimme luotua riittävän määrän maalintekopaikkoja kärkijoukkueitakin vastaan, summaa Paimion Hakan naisten päävalmentaja Kari Löytönen.

Kahdessa eri sarjassa pelaamisen mahdollistaa tiivis yhteistyö Paimion Hakan B-junioreiden kanssa. Yhteensä Akatemian ja Edustuksen otteluissa kuluneen kauden aikana pelasikin 43 eri pelaajaa, joista 17 pelaa myös seuran B-tyttöjen joukkueessa.

- Akatemiajoukkue toimii hyvänä ponnahduslautana nuorille pelaajille, joista moni nähtiinkin myös Edustuksen otteluissa. Toki kahdessa sarjassa pelaaminen vaatii paljon niin pelaajilta kuin toimihenkilöiltä. Pelasimme kauden aikana huimat 39 virallista ottelua, kertoo Löytönen.

Hakan naisten joukkueen valmennuskolmikko Kari Löytönen, Sami Haltia ja Niko Hörkkö ovat aloittaneet jo seuraavaan kauteen valmistautumisen.

- Haluamme jatkossakin tarjota jokaiselle pelaajalle omalle tasolle ja sitoutumiselle sopivan ympäristön. Meiltä löytyy vaihtoehto tavoitteelliselle pelaajalle kuin myös heille, jotka haluavat harrastaa ilman sen suurempia tavoitteita. Joukkueemme toiminta on hyvin organisoitua ja meillä on laaja, osaava ja innokas toimihenkilöstö, Löytönen kehuu.