PaiHan naiset ensimmäistä kertaa mukana Suomen Cupissa
Naiset EdustusJulkaistu: 13.01.2024 20.13

PaiHan naiset ensimmäistä kertaa mukana Suomen Cupissa


Paimion Hakan naisten edustusjoukkue on tulevalla kaudella ensimmäistä kertaa mukana Suomen Cupissa sitten vuoden 1982. Suomen Cup on valtakunnallinen tulos tai ulos -formaatilla pelattava jalkapallokilpailu. Naisten Suomen Cup käynnistyy alueellisena kilpailuna ja laajenee valtakunnalliseksi 5. kierroksella. Kilpailussa on mukana joukkueita alimmalta sarjatasolta aina liigajoukkueisiin asti.

- Lähdemme Suomen Cupiin kokeilemaan ja hakemaan uutta. Olemme pelanneet paljon samojen joukkueiden kanssa, mutta Cupin kautta saamme mahdollisesti uusia vastustajia, kertoo Paimion Hakan uusi päävalmentaja Sami Haltia.

Ensimmäiset Suomen Cupin ottelut pelataan jo maalis-huhtikuussa ennen varsinaisen sarjan alkua. Niin sanotun tasauskierroksen vuoksi joukkueilla on kahden ottelun takuu.

- On tärkeää saada virallinen ja tavoitteellinen ottelu alle ennen kuin sarja alkaa. Cup-ottelut ovat varmasti erityislaatuisia ja viihdyttäviä tapahtumia, sillä häviöllä joutuu ulos ja voitolla pääsee jatkoon, Haltia jatkaa.

Talvikauden harjoittelu vaatii soveltamista

Suomen Cupin lisäksi Hakan edustusjoukkue pelaa ensi kaudella tuttuun tapaan Naisten Kolmosessa. Valmistautuminen tulevaan kauteen on ollut läpi talven käynnissä, vaikkakin kovien pakkasten takia varsinaista lajiharjoittelua on jouduttu soveltamaan. Tämä ei ole kuitenkaan hidastanut joukkueen tekemistä, sillä joukkueen 25 pelaajan ringistä kaikki osallistuvat aktiivisesti kolme kertaa viikossa järjestettäviin harjoituksiin.

- Olemme suunnitelleet harjoitukset niin, että ne palvelevat myös salissa jalkapallon harjoittelua.

- Pelaajien tekeminen ja sopeutuminen olosuhteisiin on ollut talvikaudella erinomaista, Haltia kertoo.

Haka pelaa vuoden ensimmäisen harjoitusottelunsa 21. tammikuuta Nummelan Palloseuraa vastaan leiripäivän yhteydessä Eerikkilässä.

Kokenut liiga- ja maajoukkuevalmentaja

Tulevalla kaudella Hakan naisten edustusjoukkueen uutena päävalmentajana toimii Sami Haltia, jolla on pitkän linjan valmennuskokemusta niin liiga- kuin maajoukkuetasolta asti. Haltia on toiminut TPS:ssä juniorivalmentajana, valmennuspäällikkönä ja viisi kautta naisten liigajoukkueen päävalmentajana. TPS-ajoilta valmentajalta löytyy Naisten liigan SM-hopeaa ja C-tyttöjen Suomen mestaruus. Haltian valmentamista pelaajista yhteensä kuusi pelaa nykyisin jalkapalloa ammatikseen ulkomailla. Haltian valmennusura ei rajaudu kuitenkaan yksittäisten seurojen sisälle, vaan hän on lisäksi toiminut muun muassa Palloliiton tuutorina sekä kahden kauden aikana naisten U23-maajoukkueen valmentajana.

Haltialle Hakan joukkue on erittäin tuttu, sillä hän on valmentanut joukkuetta viimeiset kolme kautta yhdessä päävalmentaja Kari Löytösen kanssa. Löytönen siirtyi valmentamaan Hakan P17-poikia.

- Kun Kari ilmoitti, ettei hän jatka enää naisten päävalmentajana, oli rooliin helppo hypätä. Joukkue ja sen toiminta ovat tulleet tutuiksi Karin tiimissä. Pelaajat tykkäävät tehdä ja harjoitella tosissaan, joten tämän joukkueen kanssa on hienoa jatkaa.