Naisten Edustus pystytti maalijuhlat kauden avausottelussa
Naiset EdustusJulkaistu: 16.04.2024 12.33

Paimion Hakan naisten edustusjoukkue voitti TuTon nousemalla 1–0 tappioasemasta 1–7 voittoon.

Haka aloitti kautensa Naisten Kolmosessa sunnuntaina Turun Tovereiden vieraana Pansion kisapuistossa. TuTo siirtyi 1–0 johtoon vartin pelaamisen jälkeen, kun Enni Nevala viimeisteli maalin hyvästä vapaapotkutilanteesta. 19. minuutilla Haka nousi ottelussa tasoihin kulmatilanteesta ohjautuneen oman maalin seurauksena. Ennen taukovihellystä nähtiin todellinen pukukoppimaali, kun Hakan kapteeni Meira Armanto puski pallon maaliin Elli Sepän keskityksestä.

Ottelun toisella puoliskolla peli oli vahvasti Hakan hallussa ja joukkue sai maalihanat kunnolla auki. Maisa Ikäheimonen viimeisteli kaksi maalia ja Armanto onnistui maalinteossa toistamiseen. Pinja Akkanen ja Salla-Maari Heino tekivät molemmat yhden maalin.

- Pelin alku oli tunnustelemista, emmekä saaneet omaa peliä kulkemaan. Takaiskumaalin jälkeen peli lähti sujumaan ja saimme onnistumisia eri osa-alueilla ja pallon hallinnan joukkueellemme, kertoo Heino.

Hakan valmennustiimiin talvella liittynyt Hanna Ruohomaa oli ensimmäistä kertaa mukana joukkueen ottelussa:

- TuTon hyvä erikoistilannemaali oli kuin kylmää vettä niskaan, sillä he eivät olleet missään vaiheessa peliä parempia. Ottelu oli hieno osoitus siitä, kuinka pystymme kääntämään tappioaseman voitoksi. Se vaatii pelaajilta henkistä vahvuutta, Ruohomaa sanoo.

Haka pelaa kauden kotiavauksensa tulevana lauantaina, kun Paimioon vieraaksi saapuu Nelosesta noussut Apassit Hämeenkyröstä. Ottelu pelataan KHT Soikalla klo 16.00.

Juttu on julkaistu Paimion Kunnallislehdessä.
Kuva: Harri Falck.