Naisten kausi alkanut hyvin - Nuorten pelaajien esiinmarssi tuo materiaaliin leveyttä
Naiset EdustusJulkaistu: 01.08.2021 10.56

Naisten kausi alkanut hyvin - Nuorten pelaajien esiinmarssi tuo materiaaliin leveyttä

Sarjassa nyt kuudentena

Paimion Hakan naisten edustus on tähän mennessä pelannut naisten kolmosessa neljä peliä, joista saldona on voitto, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Sarjataulukon perusteella on alussa kohdattu enemmän sarjan kärkijoukkueita. Tiukat vieraspelit on ehditty jo pelata vuosien varrelta kakkosestakin tuttuja raisiolaista RaiFua vastaan (tasan 2-2), sekä FC Nokiaa vastaan (tappio 1-0). Kotiavauksessa jouduttiin tyytymään yhteen pisteeseen Tampere Unitedia vastaan tuloksella 1-1. Sekä RaiFulla että FC Nokialla on ollut pieni etulyöntiasema, täydet peli- ja harjoituskaudet futsalin pääsarjoissa koko talven ja kevään ajan. Osin samasta syystä myös Porin ykkösjoukkueen MuSan odotetaan olevan vastus kovemmasta päästä, tämä nähdään myöhemmin vieraissa Porissa. Toisessa kotipelissä viime viikolla vastaan asettui PIF Paraisilta ja tästä ottelusta napattiin sitten kauden ensimmäiset täydet sarjapisteet komealla voitolla lukemin 6-1! Sarjasijoitus ei ehkä vielä tällä hetkellä kerro koko totuutta joukkueen tasosta. Yksinkertaisessa alkusarjassa on pelejä pelattu eri määrät, 2-5 per joukkue. Sijoitukset myös riippuvat osin vielä siitä, onko kohdattu enemmän kärki- vai häntäpään joukkueita. Joukkueen minimitavoite on selvä: sijoittuminen alkusarjassa viiden parhaan joukkoon tuo paikan syyskuun alussa alkavaan ylempään jatkosarjaan.

Joukkueen valmennusryhmä tyytyväinen kehitykseen

- Kauden alku oli vähän toimintamallin hakemista. Vaikka paljon treenattiin omatoimisesti ja ohjattiin yhteistreenejä etänä, jäi harjoituskausi yhdessä joukkueena kentällä lyhyeksi ja vain yksi treenipeli ehdittiin pelata ennen sarjan alkua. Edellisen kauden kaltaisen loukkaantumissuman välttämiseksi panostettiin mm. alkuverryttelyjen laatuun, johon hankittiin ohjeet ja käytännön opastus fysioterapeutilta. Lisäksi on uusi valmennus, paljon uusia junioreita mukana, uusi sarjataso ja uudet vastustajat. Ikään kuin kokonaan uusi alku koko joukkueelle siis, pohjustaa vastuuvalmentaja Kari Löytönen.

- Pikkuhiljaa on alkanut homma toimia paremmin, muutama peli takana niin on alkanut saada käsitystä pelaajien vahvuuksista ja sarjan tasosta. Uutta tässä on myös edestakainen vaihto-oikeus peleissä, mutta sitä hyödynnetään koko ajan. Tämä hieman ehkä hidastaa oman parhaan pelitavan löytymistä, mutta antaa toisaalta loistavan mahdollisuuden pelaajien kehitykselle. Jälkimmäinen näistä tukee pidemmällä tähtäimellä toimintaa kyllä juuri nyt erinomaisesti, jatkaa Löytönen.

Naisten pelit kiinnostavat yleisöä Paimiossa

Kotiavauksessa sunnuntai-illan pelissä oli yleisöä paikalla yli 120 henkeä ja toisessa kotipelissä arki-iltanakin lähes 80. Vähän on vasta pelattu, mutta keskiarvona 100 katsojaa on tähän sarjaan komea lukema. Joukkue on aistinut hienon tunnelman kentälle asti ja välittää isot kiitokset kaikille paikalla olleille katsojille!

Seuraava vastustaja IFK Mariehamn on uusi, mielenkiintoinen tuttavuus. Saarelaisten matkustustarpeista johtuen ottelu pelataan poikkeuksellisesti lauantaina iltapäivällä ja paikan päälle on odotettavissa taas mukavasti yleisöä. KHT Soikan katsomoissa on hyvin tilaa, joten myös koronarajoitusten ohjeita ja suosituksia on paikan päällä helppo noudattaa. Joukkueet ovat nyt sarjataulukossa peräkkäin, MIFK sijalla viisi yhden pisteen edellä PaiHaa. Kotivoitolla PaiHa nousisi jo kolmanneksi, joten jännitettävää riittää varmasti!

Seuraava kotiottelu PaiHa – IFK Mariehamn lauantaina 7.8. klo 14:00. Tervetuloa!

Kuva: Rainer Lönnbäck