Edustuksen Veeti Laine Italiassa
Julkaistu: 11.08.2022 17.50

Edustuksen Veeti Laine Italiassa

Toista kauttaan Paimion Hakaa edustava TPS:n kasvatti, juuri 17-vuotta täyttänyt Veeti ”Vepa” Laine kävi miesten kolmosen lyhyen kesätauon aikana Italiassa testijaksolla. Pisassa kolmen eri seuran järjestämässä yhteisessä testitapahtumassa Laineen lisäksi pääsääntöisesti ympäri Italiaa kerättyjä testipelaajia tarkkailivat korkeimman, eli Serie A tason suurseura AS Roma, serie B:n Pisa ja kolmannen sarjatason U.S. Citta di Pontedera.

Lupaava nuori hyökkääjä koki testijakson sujuneen hyvin; ”kuumiin olosuhteisiin (+39C varjossa) nähden testipäivät sujuivat hyvin ja reissusta jäi hyvät fiilikset” Laine kertoo. Suomeen verrattuna suurin ero oli harjoitusten temmossa, mutta korkea tempo oli Veetin mukaan vain hyvä juttu; ”Treenit eivät sinällään juurikaan poikenneet PaiHan Obradovichin vetämistä harjoituksista, mutta pelaamisessa liike oli huomattavasti suomalaista pelitempoa vauhdikkaampaa ja pallon kanssa ei ollut paljon aikaa miettiä, mutta itselleni kova tempo ei aiheuttanut ongelmia.”

Italian testijakson harjoitusottelussa Laine pääsi myös maalintekoon kahdesti. 25 maalia tällä kaudella PaiHan-, paraislaisen yhteistyöseura SC Wolvesin- ja PaiHan sekä PIPS:n B-junioreiden yhteisjoukkueen paidoissa viimeistellyt Laine sai testijakson jälkeen akatemiasopimustarjouksen Italiasta, mutta vielä ei ollut aika vaihtaa maisemaa; ”Katseet on taas käännetty Paimion Hakan ja yhteistyöseura SC Wolvesin auttamiseen sarjapaikkojen varmistamisessa”. Seuraavan kerran Laine onkin tositoimissa lauantaina FC Ålandia vastaan.