Otteluraportit PIF2 ja Masku pelistä
Julkaistu: 03.10.2022 14.04

PaiHa taisteli itselleen tarvittavat pisteet ja varmisti sarjapaikan kolmosessa myös kaudelle 2023!

Paimion Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkue katkaisi syyskuun puolessa välissä kolmen ottelun tappioputken voittamalla Toejoen Veikot 2-0. Taistelu sarjan keskikastissa ja häntäpäässä kuitenkin jatkui tiukkana, kun joukkueet sijoilla 6-11 olivat vain 5 pisteen sisällä toisistaan.

PIF2-PaiHa 2-2

Edellis tiistaina Haka matkusti sarjan häntäpäähän sijoittuneen toisen sarjanousijan, PIF 2:n vieraaksi ja joutui tositoimiin kolme päivää ToVe-ottelun jälkeen ilman suurampaa palautumistaukoa. Piffen oli saanut muutamia vahvistuksia vielä toistaiseksi ykkösessä pelaavasta edustusjoukkueestaan ja vielä tuossa vaiheessa paraislaisilla oli teoreettinen mahdollisuus säilyä sarjassa voittamalla loput ottelunsa. Kotijoukkue PIF2 tulikin heti ottelun alusta kovaa päälle ja pyrki kaikin keinoin taistelemaan voitosta. Loukkaantumisten ja pelikieltojen vuoksi hieman varamiehisenä otteluun lähtenyt Haka olikin helisemässä kotijoukkueen paineen alla. Lopulta Piffenin painostus tuotti tulosta, kun Samir Achkir vei kotijoukkueen ansaitusti johtoon 33 minuutin pelin jälkeen. Johto ei kuitenkaan kauaan kestänyt, kun PaiHa iski nopeasti takaisin; Veeti Laine vapautti Leevi Sahlströmin vapaaseen paikkaan ja jo minuutin päästä kotijoukkueen maalista tilanne oli taas tasan. Toisella jaksolla kotijoukkueen panostus jatkui, kun samalla PaiHalaisten jalka alkoi painaa. Piffen pääsi myös kahdesti kokeilemaan maalintekoa rangaistuspotkusta, mutta PaiHan maalia vartioinut Valon ”Vallu” Gerxalija oli molemmilla kerroilla vahvempi. Lopulta 53 minuutin kohdalla Samir Achkir pääsi viimeistelemaan ottelun toisen osumansa ja siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon 53. peliminuutilla. Tässä kohtaa näytti jo varmalta, että pisteet jäävät Paraisille. Haka pääsi kuitenkin kaikesta huolimatta vielä peliin mukaan ja Milo Tarvonen puski ensimmäisellä aikuisten pelien osumallaan 2-2 tasoituksen, kun ottelua oli jäljellä vielä reilut 22 minuuttia. 75. minuutilla Paraisten Joel Tunturi ajettiin ulos kahdella keltaisella kortilla ja Haka pääsi hakemaan voitto-osumaa yhden pelaajan ylivoimalla. Hyvistä paikoista huolimatta lisää osumia ei nähty ja pisteet tasattiin 2-2 lukemin, samalla varmistui PIF2:n putoaminen takaisin neloseen kaudeksi 2023.

PaiHa – Masku 4-2 (3-1)

Viime lauantaina PaiHa sai vieraakseen sen kanssa tasapisteissä sarjan 7. sijalla olleen Maskun. Masku oli heti ottelun alusta vaarallinen ja aktiivinen, mutta Miikka Länsimiehen ja Leo Murron johtama PaiHa-puolustus piti pintansa. Lopulta ottelun maalihanat avattiin 13 minuutilla, kun keskityksen jälkitilanteessa pallo päätyi Veeti Laineelta Gabrielille, joka siirsi viidestä metristä kotijoukkueen hieman onnekkasti 1-0 johtoon. Masku ei kauaa aikaillut, kun jo lähes seuraavasta hyökkäyksestä pallo päätyi vasemmalle laidalle, Henri Hujalan keskitys läysi rangaistuspotkualueen sisältä Henri Salon, joka laukoi suoraan syötöstä 1-1 tasoituksen. Pelin hallinta alkoi hieman tasoittua ja lopulta ensimmäisen jakson lopulla Haka oli tehokas. Ensin 35 minuutin kohdalla PaiHa-kapteeni Fredrik Kuokkanen teki tärkeän pallon riiston keskialueella, peliväline päätyi Ermal Brahimille, jonka millin tarkka pystysyöttö vapautti Veeti Laineen läpiajoon, Vepa ei erehtynyt ja tulostaululla paistoi 2-1 lukemat. 7 minuuttia edellisestä ja oli seuraavan osuman vuoro. Tällä kertaa Juho Koivunen vapautti Veeti Laineen vasemmalta puolelta maalipaikkaan, komea laukaus löysi paikkansa oikeasta yläkulmasta ja tauolle siirryttiin 3-1 lukemissa. Toisella jaksolla peli jatkui tasaisissa merkeissä ja PaiHan kahden maalin johtoasemasta huolimatta vieraat hakivat hanakasti kavennusta. Lopulta kuitenkiin maalipaikka aukesi Hakalle, kun joukkue sai 53. minuutilla vapaapotkun noin 20 metristä. Vapareiden erikoismies, Juho ”Taikuri” Koivunen asteli pallon taakse ja nosti pallon kauniisti muurin yli oikeaan yläkulmaan ja samalla lukemiksi 4-1. Masku pääsi vielä kertaalleen kahden maalin päähän, kun Eemeli Heimola pääsi viimeistelemään maalin edustalta 4-2 loppulukemat 67. minuutilla. Lopussa nähtiin vielä kovaa taistelua, mutta pisteet jäivät lopulta Paimioon.

Tasapelin ja voiton myötä Haka nousi sarjassa 26 pisteeseen ja sarjan 7. sijalle, kun päätöskierros on enää pelaamatta. Samalla joukkue varmisti sarjapaikan kolmoseen kaudeksi 2023. Kauden päätöskierros pelataan tulevana lauantaina. Haka matkustaa vielä sarjapaikastaan taistelevan TPK:n vieraaksi Turun Urheilupuiston yläkentälle.