Otteluraportti 25.8.2022 ÅIFK - PaiHa
Julkaistu: 26.08.2022 12.26

ÅIFK oli PaiHaa vahvempi: ÅIFK – PaiHa 3-0 (1-0)

Viimeksi lauantaina kotikentällä pelanneen Paimion Hakan miesten edustusjoukkueen pelit miesten kolmosessa jatkuivat jo keskiviikkona Åbo IFK:n vieraana. ÅIFK oli ottanut voitot joukkueiden kahdessa aikaisemmassa kohtaamisessa, niin Suomen Cupissa, kuin myös sarjapelissä ja lähti otteluun ennakkosuosikkina.

Ottelu alkoi varsinaisella Åbo IFK:n rynnistyksellä ja erittäin vahvalla ensimmäisen varttitunnin hyökkäyspelaamisella. PaiHalla tuntui vielä lauantain peli painavan jaloissa ja joukkue pääsi hädin tuskin pois omalta alueeltaan. ÅIFK sen sijaan rakensi useamammankin hyvän tilanteen, mutta Fredrik Kuokkasen ja Joel Hirvensalon johtama puolustus piti pintansa, viimeisenä lukkona maalivahti Valon ”Vallu” Gerxhalija, joka joutui muutamaankin otteeseen venymään huippupelastuksiin. Lopulta ensimmäisen vartin myllytyksen jälkeen myös PaiHa pääsi hieman paremmin pelin juonesta kiinni. Noin 20 minuutin kohdalla vieraat pääsivät antamaan peräti kolme kulmapotkua lähes peräjälkeen, mutta ÅIFK:n puolustus veti tilanteista pidemmän korren. Lopulta hetken aikaa puolustuskannalle joutunut ÅIFK pääsi iskemään, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Alex Ålgars iski maalinedustalta 1-0 osuman 26. peliminuutilla. Jakson lopulla PaiHa pääsi vielä yrittämään muutamaan otteeseen tasoitusta, mutta ÅIFK:n puolustus piti pintansa. Jakson lopussa Veeti Laine kaatui vielä kaksinkamppailutilanteen päätteeksi, mutta päätuomari Mikko Kiviluoma ei nähnyt tilanteessa virhettä ja tauolle siirryttiin Åbon 1-0 johdossa.

Toisella jaksolla kentälle asteli selvästi sisuuntunut ja maalinälkäinen PaiHa. Jakson ensiminuuteista lähtien peliä pelattiin kotijoukkueen puolustusalueella. Hakalle siunaantuikin lukuisia mahdollisuuksia, mutta tällä kertaa ruuti oli liian märkää. Ensin 48. minuutin kohdalla kulmapotkutilanteessa Joel Hirvensalon pusku avopaikasta meni vain vähän ohi pallosta. 49. minuutin kohdalla vapaapotkun jälkitilanteessa Juho Koivunen sai pallon vitosen viivalla, mutta laukaus suuntautui yli maalin. 58 minuutin kohdalla oli jälleen Koivusen vuoro hakea tasoitusta, mutta vapaapotku pysähtyi muuriin. 5 minuuttia myöhemmin Ermal Brahimi pääsi kokeilemaan lähes samasta paikasta niin ikään vapaapotkua, mutta takatolpalla Jami Virtanen ja Joel Hirvensalo eivät aivan ehtineet palloon. Hakan hyvä jakso ei tuottanut tulosta, kun taas ÅIFK suoritti pari pelaajavaihdosta ja löi lisää pökköä pesään. Palloilulajien vanha viisaus kertoo, että kun et itse tee paikoista, niin vastustaja tekee. Näin kävi myös tällä kertaa, kun Åbon Arman Palani pääsi 72. minuutin kohdalla lisäämään vierasjohdon maalinedustalta komean keskityksen päätteeksi 2-0:aan. Åbon osuman jälkeen Hakan selkäranka alkoi jo lähestyä katkeamista ja ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 81. peliminuutilla, kun Elias Untamala iski kovalla ja tarkalla laukauksella oikealta puolelta tulleen keskityksen etukulmaan ja loppulukemiksi 3-0.

”Åbo oli paljon parempi joukkue ja tällä kertaa emme kyenneet pelaamaan omalla tasolla, emmekä myöskään haastamaan heitä, ei oikein ollut meidän päivä tänään” Kertoi PaiHan päävalmentaja Petar Obradovic. Nihkeän esityksen jälkeen Obradovic kiitteli kuitenkin jo 7. pelissä peräkkäin täydet minuutit pelannutta 17-vuotiasta Aaro Hällforsia ja hänen otteitaan: ”Aaro oli maalivahti Gerxhalijan tavoin yksi harvoista, joka pystyi pelaamaan omalla tasollaan tässä ottelussa”. Tappion myötä ÅIFK nousi sarjassa TPS U23:n ohi neljänneksi, PaiHa pysyi tappiosta huolimatta sijalla 6.