Otteluraportti 13.8.2022 PaiHa - FC Åland
Julkaistu: 15.08.2022 13.28

Haka otti revanssin FC Ålandista ja palasi voittojen tielle: PaiHa – FC Åland 2-1 (1-0)

Paimion Hakan miesten edustusjoukkueen syyskauden ottelut jatkuivat ja tällä kertaa vastaan asettui kivikova sarjakakkonen FC Åland. Edellinen keskinäinen ottelu päättyi ahvenanmaalaisten 2-1 kotivoittoon ja Haka lähti hakemaan revanssia.

Pitkä ja raskas matka mantereelle ei näkynyt FC Ålandin otteissa ja varsin tasaisissa merkeissä alkanut ottelu oli alussa hyvin kovatempoista, vaikka 28 celciusasteeseen noussut lämpötila veikin jo varsin pian kirkkaimman terän molemmilta joukkueilta. FC Åland prässäsi kovaa ja sai napattua itselleen pallonhallinnan, mutta PaiHa iski kovaa vastaan. Ensimmäinen takaisku koettiin kolmen minuutin kohdalla, kun Miikka Länsimies loukkasi jalkansa ja joutui poistumaan kentältä. 15 minuutin kohdalla Veeti Laine pääsi vapauttamaan Juho Koivusen puolittain läpi, mutta Ålandin puolustus pääsi peittämään vetopaikan. Ensimmäisen jakson loppua kohden vieraat saivat paremmin pelistä kiinni ja pääsivät rakentamaan muutaman todella vaarallisen tilanteen. 28 minuutin pelin jälkeen vieraiden Amani Rezgar pääsi oikealta laidalta läpi ja kaatui rangaistuspotkualueella varsin helpon näköisesti Aaro Hällforssin kanssa käydyn kaksinkamppailun jälkeen. Tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku ja samalla alkoi PaiHan maalia vartioineen Valon ”Vallu” Gerxhalijan show. Ensin Vallu pysäytti Amanin vasempaan kulmaan suuntautuneen rangaistuspotkun. Vain minuutin päästä edellisestä ja sama mies venyi todelliseen reaktiotorjuntaan keskityksen jälkitilanteesta. Seuraavan 5 minuutin jaksolla lisäksi Åland sai kahdesti pelivälineen tolppaan ja kertaalleen pusku avopaikasta suuntautui yli. Åland tuhlasi 5 minuutissa 5 maalipaikkaa ja kuten urheilussa usein käy, toisen joukkueen tuhlatessa paikkansa toisessa päässä alkaa verkko heilua. 38. minuutilla Fredrik Kuokkasen pitkä vapaapotku omalta alueelta tavoitti Veeti Laineen ja Åland-puolustus joutui pysäyttämään ”Vepan” laittomin ottein. Ermal Brahimi laittoi vuoren varmasti rangaistuspotkun maaliin ja PaiHa siirtyi vastoin ottelutapahtumia 1-0. Åland haki vielä jakson lopussa tasoitusta, mutta puoliajalle siirryttiin 1-0 lukemissa.

Toisen jakson alussa noin 200-päinen kotiyleisö sai todistaa paimiolaista urheiluhistoriaa, kun jo 1990-luvulla ensimmäisen kerran Paimion Hakan miesten edustusjoukkueessa pelannut Pekka Kytösaho vaihdettiin kentälle 46 minuutin kohdalla, samalla Kytösaholle kunnioitettava merkkipaalu, virallisia otteluita samassa joukkueessa neljällä eri vuosikymmenellä! Toisella jaksolla kuumuus alkoi painaa molemmilla joukkueilla, mutta pelin henki pysyi samana; Åland piti palloa ja rakensi tilanteita ja Hakan puolustaen tiiviisti ja iskien vastaan. 50 minuutin kohdalla Veeti Laine pääsi jo kertaalleen puolittain läpi, mutta Ålandin maalia vartioinut Otto Hautamo syöksyi pallon tielle. 61. minuutin kohdalla oli jälleen Valon Gerxhalijan vuoro venyä huippupelastukseen Hakan maalilla. Åland jatkoi kovaa rynnistystään, mutta Fredrik Kuokkasen ja Eero Taipaleen johtama Hakan puolustus teki tarkkaa työtä ja taisteli lujaa. Hakan vastahyökkäyksissä riitti kuitenkin vaaraa. 77. minuutilla Kytösaho pääsi pitkän rajaheiton jälkitilanteesta maalipaikkaan, pallo pomppasi kuitenkin tolpasta takaisin kentälle ja paluupallon maaliin iskenyt Veeti Laine oli paitsiossa ja osuma hylättiin. Vain neljä minuuttia edellisestä ja Kytösaho laittoi pallon nopeasti liikkeelle oikealle laidalle, vapauttaen Veeti Laineen läpiajoon, Vepa ei erehtynyt ja pallo löysi tiensä verkon perukoille ja numeroiksi 2-0. Lopussa mentiin vielä päästä päähän muutamaan otteeseen. Lopulta ottelun viimeisessä tilanteessa Ålandin kapteeni Rezgar Amani pääsi viimeistelemään 2-1 loppulukemat hieman onnekkaalla vapaapotkulla.

Pelitapahtumiin ja maalipaikkoihin nähden Åland oli selvästi vahvempi, mutta maalit ratkaisevat ja tällä kertaa PaiHa saikin taisteltua itselleen kolme pistettä. Haka nousi voitolla 16 pisteeseen ja sarjan 7. sijalle. Ottelun jälkeen PaiHan päävalmentaja Petar Obradovic kehui koko joukkueen suoritusta ja kehui myös vastustajaa; ”Vastassa oli todella kova joukkue, jossa oli paljon hyviä yksilöitä, selvisimme ensimmäisen jakson rynnistyksestä, olimme myös hieman onnekkaita ja saimme lopulta taisteluvoiton” Jälleen kerran maalivahti Gerxhalija, sekä nuoret Aaro Hällfors ja Veeti Laine olivat ottelun parhaimmistoa, kertoi Obradovic. Hakan pelit jatkuvat lauantaina, kun kotikentällä vastaan asettuu 60-vuotis juhliaan juuri viettänyt Naantalin VG-62.