Mitä harrastaminen maksaa Paimion Hakassa?


Seuramaksut: Paimion Hakan seuramaksu koostuu jäsenmaksusta 55 EUR/vuosi sekä toimistomaksusta 60 EUR/vuosi. Seuran jäsen- ja toimistomaksuilla rahoitetaan yleiskulut, joihin kuuluvat muun muassa toiminnanjohtajan palkkakulut, internet-liittymät, vakuutukset, toimiston sähköt, Jopox-alustan kk-kulut, Netvisor sekä tilitoimiston kulut. Hakan seuramaksuilta vapautetaan erikseen pyydettäessä perheen kolmas lapsi.

Jalkapallo: Jalkapallon puolella käytössä on jaostomaksu, joka on suuruudeltaan 13-15 EUR/kk riippuen joukkueen harjoittelumääristä. Joukkueen harjoittelumäärän ollessa 1-2 viikossa, jaostomaksu on 13 EUR/kk. Jos taas harjoittelumääriä on enemmän, jaostomaksu on 15 EUR/kk. Jaostomaksut kattavat mm. valmennuspäällikön korvauksen, painatuskustannuksia sekä kaikki sarjailmoittautumiset kauden aikana. Jaostomaksu kerätään joukkueilta 3 kuukauden välein alkaen toimintakauden tammikuusta ja perustuen kuukausittaiseen ilmoitettuun pelaajamäärään.

Jalkapallon puolella pelaajien maksama kuukausimaksu koostuu siis jaostomaksusta (13-15e/kk) sekä joukkueen muista kuluista. Joukkueet maksavat ja keräävät itse kaikki muut tarvittavat varat toiminnan pyörittämiseen. Tällaisia kuluja ovat muun muassa mahdolliset valmennuskulut, varuste- ja välinehankinnat, erotuomari- tai pelinohjaajamaksut sekä mahdolliset turnaukset tai harjoituspelit. Yleisesti kustannus on 20-80/kk euroa riippuen täysin joukkueen toimintasuunnitelmasta.

Jääkiekko: Jääkiekkojaoston päättämät kuukausimaksut PaiHan Juniorijääkiekon puolella määräytyvät viikottaisen harjoitusmäärän mukaan. Maksujen määrät ovat kaudella 2022-2023:

  • 4 tuntia harjoittelevat 145€/kk
  • 3 tuntia harjoittelevat 115€/kk
  • 2 tuntia harjoittelevat 80€/kk

Kuukausimaksut sisältävät harjoitus- ja pelitapahtumien jäämaksut, sarjailmoittautumismaksut, tuomarimaksut sekä linja-auto- ja turnausmatkoja omavastuuosuudella. Kuukausimaksua maksetaan elokuusta huhtikuuhun. Jääkiekkojaosto hallinnoi yhteistä varainkeruuta ja sponsorihankintaa. Näiden lisäksi yksittäiset peli- ja ikäryhmät voivat tehdä myös varainhankintaa joiden avulla vähennetään pelaajakohtaisia omavastuuosuuksia linja-auto- ja turnauskuluista. Kuukausimaksujen ja omavastuuosuuksien lisäksi pelaajille tulee kustannuksia omakustanteisesti hankittavista peli- ja harjoitusvarusteista ja -välineistä (suojat, mailat, pelipaidat, treenivaatetus ym.)

Paimion Hakan Jääkiekon Edustusjoukkkueen kausimaksu pelaajalle on 120€/kk. Edustusjoukkue harjoittelee elokuusta alkaen kaksi kertaa viikossa ja pelaa II-divisioonaa. Kuukausimaksu sisältää harjoitusten ja pelien jäämaksut, saunamaksun, sarjailmottautumisen ja pelimatkat. Kuukausimaksun saa kuitattua myös kerralla hankkimalla itselleen sponsorin.