Mitä harrastaminen maksaa Paimion Hakassa?


Seuramaksut: Paimion Hakan seuramaksu koostuu jäsenmaksusta 55 EUR/vuosi sekä toimintamaksusta 90 EUR/vuosi. Seuran jäsen- ja toimintamaksuilla rahoitetaan yleiskulut, joihin kuuluvat muun muassa toiminnanjohtajan palkkakulut, internet-liittymät, vakuutukset, toimiston sähköt, Jopox-alustan kk-kulut, sähköpostipalvelu, Netvisor-talousjärjestelmän maksut sekä tilitoimiston kulut. Hakan seuramaksuilta vapautetaan erikseen pyydettäessä perheen kolmas lapsi.

Jalkapallo: Jalkapallon puolella käytössä on jaostomaksu, joka on suuruudeltaan 13-15 EUR/kk riippuen joukkueen harjoittelumääristä. Joukkueen harjoittelumäärän ollessa 1-2 viikossa, jaostomaksu on 13 EUR/kk. Jos taas harjoittelumääriä on enemmän, jaostomaksu on 15 EUR/kk. Jaostomaksut kattavat mm. jalkapallon valmennuspäällikön palkkakuluja, yhteisiä harjoitusvälineitä, seuran Veo-kamerajärjestelmän, maalivahtivalmennuksen, markkinointikustannuksia sekä kaikki sarjailmoittautumiset kauden aikana. Jaostomaksu kerätään joukkueilta 3 kuukauden välein alkaen toimintakauden tammikuusta ja perustuen kuukausittaiseen ilmoitettuun pelaajamäärään.

Jalkapallon puolella pelaajien maksama kuukausimaksu koostuu siis jaostomaksusta (13-15 EUR/kk) sekä joukkueen muista kuluista. Joukkueet maksavat ja keräävät itse kaikki muut tarvittavat varat toiminnan pyörittämiseen. Tällaisia kuluja ovat muun muassa mahdolliset valmennuskulut, varuste- ja välinehankinnat, erotuomari- tai pelinohjaajamaksut sekä mahdolliset turnaukset tai harjoituspelit. Yleisesti kustannus on 20-80 EUR/kk euroa riippuen täysin joukkueen toimintasuunnitelmasta.

Varainkeruuta tehdään seura- ja joukkuetasoisesti erilaisten myyntikampanjoiden ja talkoiden avulla. Kevätkaudella joukkueilla voi olla yksi tai useampi myyntikampanja, jotka koordinoidaan seuran sisällä. Syyskaudella on yhteinen seuran Gutz-myyntikampanja.

Jotta harrastuksen kustannukset pystytään pitämään kohtuullisina, osallistuvat kaikki joukkueet seuran talkootoimintaan. Talkoita ovat mm. seuran kioskin vuorot pelikaudella, kioskivuorot omissa kotipeleissä, kenttätalkoot, yhteisten tapahtumien järjestelyt, pallotyttövuorot Naisten edustuksen peleissä ja pallopoikavuorot Miesten edustuksen peleissä.

Jääkiekko: Jääkiekkojaoston päättämät kuukausimaksut PaiHan Juniorijääkiekon puolella määräytyvät viikottaisen harjoitusmäärän mukaan. Maksujen määrät ovat kaudella 2022-2023:

  • 4 tuntia harjoittelevat 145€/kk
  • 3 tuntia harjoittelevat 115€/kk
  • 2 tuntia harjoittelevat 80€/kk

Kuukausimaksut sisältävät harjoitus- ja pelitapahtumien jäämaksut, sarjailmoittautumismaksut, tuomarimaksut sekä linja-auto- ja turnausmatkoja omavastuuosuudella. Kuukausimaksua maksetaan elokuusta huhtikuuhun. Jääkiekkojaosto hallinnoi yhteistä varainkeruuta ja sponsorihankintaa. Näiden lisäksi yksittäiset peli- ja ikäryhmät voivat tehdä myös varainhankintaa joiden avulla vähennetään pelaajakohtaisia omavastuuosuuksia linja-auto- ja turnauskuluista. Kuukausimaksujen ja omavastuuosuuksien lisäksi pelaajille tulee kustannuksia omakustanteisesti hankittavista peli- ja harjoitusvarusteista ja -välineistä (suojat, mailat, pelipaidat, treenivaatetus ym.)

Paimion Hakan Jääkiekon Edustusjoukkkueen kausimaksu pelaajalle on 120€/kk. Edustusjoukkue harjoittelee elokuusta alkaen kaksi kertaa viikossa ja pelaa II-divisioonaa. Kuukausimaksu sisältää harjoitusten ja pelien jäämaksut, saunamaksun, sarjailmottautumisen ja pelimatkat. Kuukausimaksun saa kuitattua myös kerralla hankkimalla itselleen sponsorin.