Kansainvälinen ystävyysottelu veti väkeä
SeuraJulkaistu: 08.09.2018 00.00

Tiistaina Paimioon saapui vieraita Brasiliasta asti, kun maailmanennätystä yrittävä Manezinhos da Ilha jalkapallojoukkue pelasi ystävyysottelun Paimion Hakaa vastaan. Pääasiassa 50-75-vuotiaista ikämiehistä koostunut joukkue pyrkii kiertämään mahdollisimman monessa maassa pelaamassa ottelun ja kirjaamaan tästä ennatyksen nimiinsä. Runsaasti yleisöä kerännyt ottelu päättyi lopulta toverilliseen 3-3 tasapeliin.

Brasilialaiset olivat saaneet vahvistukseksi kaksi Hakan valmennuspäällikkö Rodrigon vanhaa pelikaveria FC Jazzista; Rami Niemisen, joka on pelannut eniten otteluita Suomen pääsarjatasolla ja vuonna 1993 Veikkausliigan maalikuninkuuden voittaneen Antti Sumialan. Hakan joukkue koostui Haka-taustaisista paikallisista vaikuttajista, vanhemmista pelureista, jotka ovat seuran toiminnassa aktiivisesti mukana, seuran nykyisistä valmentajista sekä muutamasta miesten edustusjoukkueen pelaajasta.

Ainutlaatuinen ottelutapahtuma ja hieno keli olivat houkutelleet Kht Soikan lehtereille 450 katsojaa. Peli alkoi molempien joukkueiden osalta tunnustellen ja toista joukkuetta tarkkaillen. Vastustaja pääsi alkuun muutaman kerran vaarallisesti läpiajotilanteeseen, mutta paimiolaisten maalilla pelannut Niko Hörkkö vei pitemmän korren.

Ensimmäisellä puoliajalla Haka ei päässyt herkuttelemaan monilla maalipaikoilla. Ottelu oli ehtinyt kuitenkin vanheta vasta kymmenen minuuttia, kun isäntäjoukkue Haka siirtyi johtoon. Paimion Hakan edustusjoukkueessa aikanaan pelannut Esa Tanninen sijoitti keskityspallon tyylikkäästi oikeaan alakulmaan.

Vierasjoukkue nousi ensimmäisen puoliajan lopussa tasoihin, kun lainapelaaja Sumiala höynäytti Haka puolustusta. Vanha Veikkausliigan maalitykki syötti pallon maalivahdin edessä majailleelle brasilialaiselle, joka ohjasi pallon nätisti verkon perukoille.

Toisella puoliajalla Hakan kokoonpano harveni silmissä, kun pari pelaajaa loukkaantui ja Rodrigo vaihtoi kesken pelin joukkuetta. Manezinhos da Ilhan hyökkäys muodostui tämän jälkeen vuoden 1993 jalkapallon suomenmestarin FC Jazzin kolmesta kovimmasta pelaajasta. 25 vuotta mestaruuden jälkeen Sumiala, Rodrigo ja Nieminen pelasivat taas samassa joukkueessa! Haka-puolustus oli hätää kärsimässä, kun kolmikko kylvi tuhoa ja vei vierasjoukkueen jo tukevan 1-3 johtoon.

”Pelissä oli mahtava tunnelma ja tässä oli hienoa kultturien vaihtoa! Oli todella positiivista, että joukkueet olivat niin tasaväkisiä. Jos tälläisissä ystävyysotteluissa tulos on jossain kohtaa 10-0, niin jää paha maku suuhun” kertaili tunnelmia Sumiala pelin jälkeen.

Pelin viimeisillä minuuteilla Haka lähti hakemaan tasoitusta ja 10 min ennen loppua Pekka Vihervuori sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan. Pelin viimeisellä minuutilla Hakan edustusjoukkueessa pelaava Felipe kaadettiin rangaistusalueella. Tuomari Hannu Kulju osoitti pallon pilkulle, josta Vihervuori kävi iskemässä illan toisen osumansa.

”Oma peli kulki mielestäni hyvin, vaikka jalka painoi vähän aiemmista peleistä. Pitää olla tyytyväinen, kun vasen pakki tekee kaksi maalia.” kertoo kahden maalin mies Vihervuori ”Kyllä täydelle katsomolle pelaaminen aika sytytyttää. Kentällä oli hyvä tunnelma ja tämä oli tapahtuma, jonka pääsee kokemaan vain kerran elämässä!”

Molemmat joukkueet olivat tyytyväisiä tasalukemin päättyneeseen ystävyysotteluun. ”Olimme erittäin otettuja paimiolaisten lämpimästä vastaanotosta. Kentällä huokui peli-ilo ja hyvä urheiluhenki.” kommentoi brasilialaisjoukkueen puheenjohtaja Nestor Loretti ”Yritimme parhaamme kentällä ja tällä kertaa se riitti tasapeliin.”

Tapahtuman jälkeen Paimion Hakan hallituksen jäsen ja tapahtuman järjestäjä Tomi Taipale oli tyytyväinen ”Seuran puolesta tämä oli hieno tapahtuma, johon paimiolainen yleisö lähti hienosti mukaan. Peli keräsi paljon julkisuutta ja joukkueemme pelasi yli odotusten. Kyllä huomaa, että vanhat taidot eivät hevillä ruostu!”