PaiHan miesten kausi käynnistyi tappiolla
SeuraJulkaistu: 08.04.2019 00.00

Nousijajoukkue Paimion Haka avasi kautensa torstaina 3. divisioonassa 0-1 tappiolla paraislaista Pargas IF:ä vastaan. Sarjan kärkiporukoiden joukkoon kaavailtu ”Piffen” osoitti kokemuksen olevan valttia, kun se nappasi voiton varmasti vieraskentällä.

Hakalla oli saanut otteluun kasaan laadukkaan kokoonpanon ja mukana oli viisi tulokasta. Koko alkukauden pelimuotoaan harjoitusotteluissa treenannut kotijoukkue lähti heti matsin ensi minuuteista alkaen rakentamaan peliä omalla taktiikallaan. Ottelun ensimmäinen vartti meni vastustajaa tarkkaillen. Osasta Hakan pelaajista saattoi aistia myös pientä jännitystä, kun katsomo oli pakkautunut lähes 300 katsojaa.

Pallonhallinta oli ensimmäisellä puoliskolla vierasjoukkue Piffenillä, mutta paimiolaiset onnistuivat luomaan vaarallisimmat maalipaikat. Vastustajakin pääsi kokeilemaan onneaan kotijoukkueen päätyyn, mutta osa vedoista meni täpärästi ohi tai sitten paimiolaisten maalilla pelannut Martti Vanhatalo nappasi pallon hanskoihinsa. Tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Matsin jälkimmäisellä puolikkaalla Haka muutti pelimuodostelmaansa ja teki heti jakson alkuun kolme vaihtoa. Pelin hallinta siirtyi kuitenkin yhä enemmän kokeneelle vierasjoukkueelle, mutta PaiHa taisteli uhrautuvasti ja sai pidettyä oman päänsä puhtaana todella pitkään.

Kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua Hakan puolustus nukahti hetkeksi ja vastustajat pääsivät iskemään. Paimiolaisten vasemmalla laidalla pelannut Aleksi Heikkilä jäi muutaman askeleen paraislaisten nopealle laitahyökkääjälle, joka sai annettua tarkan keskityksen suoraan maalin edustalle. Piffenin tuorein hankinta Joonas Manzo ei hukannut paikkaa, vaan siirsi joukkueensa 0-1 johtoon.

PaiHan valmennus reagoi tilanteeseen nostamalla lisää pelaajia hyökkäykseen, jonka jälkeen kotijoukkue saikin aikaiseksi muutamia vaarallisia tilanteita. Viimeistely jäi kuitenkin puolitiehen ja vierasjoukkue pääsi juhlimaan voittoa tuomarin vihellettyä pillillä peli päättyneeksi.

”Meillä oli koko ottelun ajan peliasenne kohdillaan. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla tarjoutui hyviä maalipaikkoja. Toisella puoliajalla teimme viisi vaihtoa, mutta ne eivät tuottaneet toivottua tulosta.” päävalmentaja Rodrigo kommentoi ensimmäisen sarjapelin päätteeksi ”Olen kaikesta huolimatta todella tyytyväinen joukkueen esitykseen. Tasapeli olisi ollut ihan oikeutettu tulos myös. Sarja on kuitenkin vasta alussa ja uskon, että jo ensi viikolla Maskua vastaan pelimme paranee.”

Yksi virallisen debyytin Haka-paidassa tehneistä pelaajista oli Alec Engblom ”Pakko myöntää, että aluksi hieman jännitti pelata paimiolaisyleisön edessä, mikä näkyi myös pelikentällä ottelun alussa.” kertoo Engblom ja analysoi joukkueen otteita ”Vaikka olen aiemmin pelannut jo kolme kautta Kolmosessa Åbo IFK:n riveissä, niin olin kuitenkin hieman yllättynyt pelin kovuudesta ja intensiivisyydestä. PIF oli kovempi vastus mitä olin odottanut. Mielestäni pelin alussa näkyi selvästi, että PIF on vanha konkari Kolmosessa ja se, että me emme ole pelanneet niin kauan yhdessä.”

Kauden avaus jätti Engblomiin mieleen paljon ajatuksia "Vaikka olen pelannut jo kolme kautta Kolmosessa, Åbo IFK:n riveissä, niin olin kuitenkin hieman yllättynyt pelin kovuudesta ja intensiivisyydestä. PIF oli kovempi vastus mitä olin odottanut. Mielestäni pelin alussa näkyi selvästi, että PIF on vanha konkari Kolmosessa, kun taas meidän kokemattomuutemme ja vähään yhdessä pelaamisemme näkyi selvästi. Pelin kuluessa mielestäni pääsimme hyvin pelin rytmiin mukaan ja loimme, eritysesti ensimmäisen puoliskon lopussa, vaarallisia maalipaikkoja, mutta vastustajan maalin jälkeen olimme koko ajan hieman perässä.

"Minulla oli ottelussa pari hyvää maalipaikkaa ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Jatkossa pitää olla hieman röyhkeämpi ja suorittaa tilanteet huolella loppuun asti. Kun nämä asiat otan huomioon tulevissa peleissä, niin eiköhän verkko ala heilua." kommentoi keskikentän tulokas Engblom ensimmäisessä pelissä hukattuja maalipaikkoja.

Seuraavaksi PaiHa kohtaa Maskun Palloseuran Paimiossa torstaina 11.4 klo 19.00. ”Masku-peliin meidän tulee parantaa viimeistelyä, liikuttaa palloa nopeammin sekä olla röyhkeämpiä pelikentällä. Mikäli saamme nämä asiat parannettua, niin uskon että meillä on hyvä sauma ottaa kolme pistettä kotiin Maskulta.” ennustaa Engblom.