Mika tuli kotiin
SeuraJulkaistu: 13.11.2020 00.00

Mika tuli kotiin

Mika Ojala palaa Paimion Hakaan

Paimion Hakan kaikkien aikojen menestynein kasvatti Mika Ojala palaa seuraan, tällä kertaa valmennustehtäviin. Kauteen 2019 pelaajauransa lopettanut Ojala tulee pääasiallisesti mukaan junioreiden arkeen.

Mika Ojala aloittaa työnsä Paimion Hakassa 1. tammikuuta 2021. Hänen vastuualueisiinsa kuuluu päivittäisessä arjessa nuorten ohjaus- ja valmennustyöt. Tämän lisäksi Ojala liittyy edustusjoukkueen valmennusrinkiin.

Mika Ojalan futiskoulun oikeat kasvot

Paimion Hakan vuodesta 2013 järjestämä Mika Ojalan futiskoulu siirtyy luonnollisesti Ojalan siipien suojaan. Vuosittain ohjaajana mukana ollut Ojala on itseoikeutettu henkilö johtamaan yhtä kesän odotetuinta jalkapallokoulua yhteistyössä muun seurayhteisön kanssa.

– On ollut iso kiitos ja kunnia olla aiempina vuosina mukana avustavana ohjaajana. Nyt lähden innoissani suunnittelemaan ja toteuttamaan futiskoulua alusta loppuun asti. Konsepti on toimiva, ja toivon sen jatkuvan vielä monia vuosia, Ojala taustoittaa.

Ojalan vahvuuksiin lasten parissa kuuluu rauhallinen ja kannustava tyyli.

– Taustalla oleva ammattilaisura tuo tekemiseen myös realiteetteja urheilijan elämästä, ja ennen kaikkea siitä, miten tärkeää on saada koko eliniän jatkuvan liikuntaharrastuksen. Hän on kuin luotu toimimaan lasten liikunnanohjaajana, kehuu Paimion Hakan johtoryhmän jäsen Petter Sandell.

Futiskoulun lisäksi Paimion Haka ja Mika Ojala tulevat järjestämään kesällä potkuklinikkoja. Pääpaino Ojalan työssä on kuitenkin lasten ja nuorten arjessa liikunnanohjaajana.

– Kaikki tulee olemaan uutta. Lähden nöyränä tekemään päivittäistä työtä lasten ja nuorten kanssa. Toivon pääseväni itse kehittymään heidän parissa, ja saatua samalla annettua omaa osaamista ja kokemustani puolestaan heille. Haluan meille kasvavan yhteyden, jossa molemmat osapuolet pystyvät luottamaan toisiinsa.

Seura halusi Ojalan mahdollisuuden saatuaan

Seuran jalkapallojaosto pääsi ensimmäisen kerran makustelemaan ajatuksella Mika Ojalan palkkaamisesta jo kesällä. Tuolloin asia jäi kuitenkin ajatuksen tasolle. Syksylle ajatus sitten muhi toden teolla, ja lopulta ensi askeleet otettiin syyskuussa. Tämän jälkeen seura onnistui keräämään ulkopuolelta rahoitusta auttamaan Ojalan palkkakustannuksissa.

– Puhuimme avoimesti yrityksille yhteistyön tarkoituksesta, ja siitä ettemme halua lähteä junnujen kukkarolle. Oli hieno huomata, miten hakalaisuus ja yhteisöllisyys nousi esiin hyvällä tavalla. Pyysimme apua nöyrästi, koska se oli ainoa tapa toteuttaa tämä projekti, taustoittaa jalkapallojaoston puheenjohtaja Tero Lahti.

Edustusjoukkueen uusi aika

Paimion Hakan edustusjoukkue joutui loppusyksystä uuden eteen, kun yhteistyö Paiha Oy:n kanssa päättyi. Lopulta kuumeisesti etsittyä ratkaisua ei tarvinnutkaan etsiä kaukaa. Ojala tulee mukaan edustusjoukkueen toimintaan.

– Hänen näkemyksensä jalkapallosta, kokemuksensa niin koti- kuin ulkomailta ja äärimmäinen taitavuus on hyvä lisä paimiolaisuutta kaipaavalle edustusjoukkueelle, Tero Lahti kommentoi.

– Haluamme nostaa joukkueen paimiolaisuusastetta, vaikka varmasti tulee pelaajia myös muualta. Pelaajien arvojen tulee kohdata seuran arvot, Tero Lahti taustoittaa.

Myös muu valmennustiimi on jo selvillä, ja seura tiedottaa siitä tarkemmin myöhempänä ajankohtana. Katso alla olevalta videolta Mikan tuoreet kommentit.

Tue Paimion Hakan juniorijalkapalloa ostamalla Mika Ojala -kampanjatuotteita joulukassiin! Tämä, jos jokin, on hyvä tapa yllättää ystävät ja perheenjäsenet. Nettikauppaan tästä.

Lisätietoa toiminnanjohtaja Mikko Seppälältä
0449895286
toiminnanjohtaja@paimionhaka.fi