Miesten edustusjoukkue Neloseen – tavoitteena paimiolainen pelaajapolku
SeuraJulkaistu: 06.03.2021 18.20

Miesten edustusjoukkue Neloseen – tavoitteena paimiolainen pelaajapolku

Hakan miesten jalkapalloedustus anoi Palloliitolta mahdollisuutta pelata tulevalla kaudella Kolmosen sijaan Nelosta. Palloliitto myöntyi pyyntöön, ja näin ollen tulevalla kaudella joukkue nähdään viime kautta yhtä sarjaporrasta alempaa.

Paimion Hakan pitkän tähtäimen strategiassa on luoda kestävä pelaajapolku Hakan omille kasvateille niin naisissa kuin miehessä. Tähän liittyen on seurassa tehty monia toimintaa tukevia ratkaisuja. Hakaan on talven aikana onnistuttu tuomaan mukaan Sami Haltia ja Mika Ojala, kummatkin suuren profiilin paihalaisia, auttamaan nuoria pelaajia kasvamaan aikuisten joukkueisiin.

Muutamia vuosia sitten Hakan poikapuolen vanhimmat junnujoukkueet lopettivat, minkä vuoksi vanhin ikäluokka on tällä haavaa 05-syntyneet vahvistettuna muutamalla vanhemmalla pojalla. A-nuorten joukkue pelaakin Piikkiön Palloseuran kanssa yhteisjoukkueena A-nuorten kakkosta. Jotta näille junioreille, ja heidän jälkeensä tuleville, olisi mahdollisimman hyvä ja selkeä pelaajapolku, on miesten Nelonen sarjatasona huomattavasti loogisempi ratkaisu nykytilanteessa.

– Paimion Hakassa on vuosia ylläpidetty edustusjoukkueen tasoa keinotekoisesti ulkopuolisilla pelaajilla. Haluamme jatkossa olla paimiolainen joukkue, ja pelata sillä tasolla, jossa se pääsääntöisesti omilla pelaajillamme onnistuu, johtoryhmän jäsen ja yksi jalkapallojaoston vastuuhenkilöistä oleva Juho Kirjonenkertoo.

Kirjonen tietää mistä puhuu. Hän valmensi edustusjoukkuetta vuosikymmen sitten useamman vuoden ajan, ja tuolloin paimiolaisen rungon kanssa tuotiin joukkue Vitosesta Kolmoseen asti.

– Tämä on strateginen valinta, jolla haluamme luoda jokaiselle Paimion Hakaa edustavalle junnulle selväksi heidän olevan seuran tärkeimpiä jäseniä. Kaikilla on halutessaan tasapäinen mahdollisuus kulkea pelaajapolkua pienimmistä junnuista aina edustusjoukkueeseen asti niin naisissa kuin miehissä, hän jatkaa.

Naisten ja miesten joukkueet harjoittelevat vanhimpien junioreiden kanssa

Talven aikana Hakassa on tehty muutoksia vanhimpien ikäluokkien ryhmädynamiikkaan. Naisten puolella Kari Löytönen ja Sami Haltia vastaavat vanhimman tyttöjoukkueen ja naisten edustusjoukkueen valmennuksesta. Joukkueet harjoittelevat yhtenä ryhmänä, jolloin siirtyminen junioreista aikuisiin olisi mahdollisimman saumatonta.

Miesten puolella puolestaan a-juniorit muodostavat harjoitusryhmän miesten edustusjoukkueen kanssa, samasta syystä. A-poikien valmennuksessa on ollut Mika Ojalan apuna pitkään Hakassa 2005-ikäluokan kanssa hyvää työtä tehneet Veli-Matti Jarasto ja Marko Monnonen.

– Vallitsevista olosuhteista johtuen kilpailukykyisen joukkueen kasaaminen tämän päivän kolmoseen todettiin olevan käytännössä mahdotonta, koska mitään tapahtumia ei voitu pitää, jalkapallojaoston puheenjohtaja Petter Sandell kertoo.

– Toki seuran edustusjoukkueen tulee myös palvella pitkällä tähtäimellä seuraa ja seuran omia junioreita, hän päättää.

Tällä haavaa Palloliiton mukaan molempien edustusjoukkueiden pelit alkavat huhtikuun puolessa välissä. Seuratkaa Paimion Hakan kotisivuja ja sosiaalista mediaa mahdollisten koronan aiheuttamien muutosten tiedottamisesta.