Tyttöfutispäivä innosti uusia harrastajia mukaan
SeuraJulkaistu: 04.08.2023 11.55

Tyttöfutispäivä innosti uusia harrastajia mukaan

Tapahtuma huipentui maajoukkuepelaaja Ria Ölingin vierailuun.

Paimion Haka järjesti lauantaina 29.7. Paimion Urheilupuistossa kaikille avoimen Tyttöfutispäivän. Tapahtumaan kutsuttiin Hakan nykyiset pelaajat sekä uudet jalkapallosta kiinnostuneet tytöt ja naiset. Hakan valmennuspäällikön Petar Obradovicin suunnittelemassa ja organisoimassa päivässä kisailtiin ja pelattiin yhdessä jalkapalloaiheisilla rasteilla.

- Tapahtuma oli erittäin onnistunut. Tästä pitää ehdottomasti tehdä perinne. PaiHan tyttöjoukkueissa on todella hieno ja innostunut ilmapiiri, iloitsee Obradovic.

Tyttöfutispäivän osallistujat pääsivät testaamaan taitojaan laukaus-, tarkkuus- ja pomputtelukisoissa sekä haastamaan Hakan naisten edustusjoukkueen pelaajat pienpeleissä.

- Oli mahtavaa nähdä paljon seuran junioripelaajia sekä myös uusia aloittavia futareita. Vaikka päivä oli sateinen, ei se menoa haitannut yhtään. Energiaa ja iloista mieltä riitti kaikilla perheen pienimmistä aikuisiin, sanoo Edustuksen kapteeni Meira Armanto.

Tällä hetkellä Paimion Hakassa pelaa noin 130 tyttö- ja naispelaajaa. Yksi Tyttöfutispäivän tavoitteista oli kannustaa uusia harrastajia jalkapallon pariin. Päivän aikana ilmoittautumisia tulikin hyvä määrä uuteen 8–10-vuotiaiden tyttöjen joukkueeseen sekä naisten kuntofutikseen.

- Saimme molempiin uusiin ryhmiin hienon määrän harrastajia. Ryhmät aloittavat toimintansa lähipäivinä. Jos haluat lähteä mukaan, niin minulle kannattaa laittaa viestiä, kertoo Hakan toiminnanjohtaja Kirsi Haltia.Tyttöfutispäivä huipentui Suomen jalkapallon A-maajoukkueen pelaajan Ria Ölingin vierailuun. Öling viettää parhaillaan kesälomaansa Suomessa, minkä jälkeen hän palaa Ruotsiin Damallsvenskanissa pelaavan FC Rosengårdin riveihin. Helmareiden tähtipelaajalla on myös oma PaiHa-historiansa, sillä Öling pelasi talvella 2015 futsalia Paimion Hakassa.

Tyttöfutispäivässä nuoret ja vanhemmatkin jalkapalloilijat pääsivät fanikuvaan maajoukkuepelaajan kanssa sekä kuulemaan vinkkejä omaan harjoitteluunsa.

- Erityisesti nuorilla monipuolinen liikunta on isossa roolissa. On tärkeää liikkua mahdollisimman paljon muutenkin kuin vain jalkapallon parissa. Lisäksi jalkapallon kuuluu tietysti olla hauskaa, Öling muistutti nuoria pelaajia.


Teksti ja kuvat: Pinja Akkanen.