Naisten edustusjoukkueen tavoitteena on pysyä kärkijoukkueiden matkassa
Naiset EdustusJulkaistu: 13.04.2024 12.07

Naisten edustusjoukkueen tavoitteena on pysyä kärkijoukkueiden matkassa

PaiHa etenee Naisten Suomen Cupissa kolmannelle kierrokselle

Paimion Hakan naisten edustusjoukkueen kausi Naisten Kolmosessa alkaa sunnuntaina 14.4. Turun Tovereiden vieraana. Hakan kanssa samassa lohkossa pelaa viime kauden kymmenen joukkueen sijaan kaksitoista joukkuetta. Uusia joukkueita sarjassa ovat Nelosesta nousseet Apassit Hämeenkyröstä, Maskun Palloseura ja Salon Palloilijat sekä Kakkosesta tippunut Kaarinan Pojat.

Ailahtelevan viime kauden päätteeksi Hakan sijoitus sarjassa oli pettymyksenä kuudes. Alkavalla kaudella tavoitteena on sijoittua sarjan kärkipäähän.

- Viime vuonna tipahdimme kärjen vauhdista jo melko aikaisessa vaiheessa. Tällä kaudella meidän pitää pysyä kärkijoukkueiden mukana. Uskon, että pystymme siihen, sanoo Hakan päävalmentaja Sami Haltia.

Haka on ehtinyt pelata talven aikana viisi kauteen valmistavaa harjoitusottelua. 25 pelaajan ringillä otteluiden kokoonpano on vaihdellut talven aikana paljon.

- Olemme löytäneet peleissä paljon hyvää, mutta vielä on työtä, että saamme kokonaisuuden kohdilleen, Haltia sanoo.

Ensimmäisestä Cup-ottelusta voitto

Haka on mukana Suomen Cupissa, joka on valtakunnallinen tulos tai ulos -formaatilla pelattava jalkapallokilpailu. Tänä vuonna Naisten Suomen Cupissa on mukana ennätykselliset 71 joukkuetta.

Haka kaatoi Cupin ensimmäisellä kierroksella selkeällä 0–4-tuloksella Naisten Nelosessa pelaavan FC Haka-juniorit. Paimion Hakan maaleista vastasivat Pinja Akkanen ja hattutempun viimeistellyt Meira Armanto.

- Toteutimme ottelussa hyvin talven aikana harjoiteltuja asioita ja loimme runsaasti maalipaikkoja. Oli hyvä saada virallinen ja panoksellinen ottelu alle ennen sarjapelien alkua, kertoo Armanto.

Hakan seuraava Suomen Cupin ottelu pelataan vasta 8. tai 9. toukokuuta, sillä joukkue arvottiin suoraan kolmannelle kierrokselle kilpailun matemaattisen tasauksen vuoksi. Cupin Kierroksella 3 mukaan tulevat myös Kansallisen liigan ja Naisten Ykkösen joukkueet.

Valmennustiimissä mukana Hanna Ruohomaa

Yle Urheilun jalkapalloasiantuntija ja entinen liigapelaaja Hanna Ruohomaa liittyi helmikuussa Hakan naisten valmennustiimiin. 30-vuotias turkulainen Ruohomaa pelasi uransa aikana 203 liigaottelua ja teki yhteensä 71 maalia NiceFutiksen, TPS:n, HJK:n ja FC Hongan riveissä. Ruohomaa saavutti yhden Suomen mestaruuden ja kaksi SM-hopeaa. Lisäksi hyökkääjä on edustanut Suomea nuorten maajoukkueissa ja naisten alle 23-vuotiaiden maajoukkueessa sekä pelannut vuoden Yhdysvalloissa yliopistosarjaa UNOH Racersin paidassa. Vuonna 2021 lääkärin kehotuksesta Ruohomaa lopetti pelaajauransa saamiensa päävammojen takia.

- Olen töissä Ylellä tottunut katsomaan ja analysoimaan pelejä. Lisäksi minulla on pelaajana takana pitkä ura, jonka aikana ehti tapahtua paljon. Uskonkin, että pelaajat voivat samaistua minuun ja voin olla heidän tukenaan, Ruohomaa sanoo.

TPS:ssä vuosina 2014–2017 Ruohomaata valmensi nykyinen Paimion Hakan päävalmentaja Sami Haltia, joka innosti entisen pelaajansa alkuvuodesta valmennuksen pariin.

- Pelaajaurani jälkeen minulla on ollut paljon intoa pysyä mukana jalkapallon parissa, joten kun Sami pyysi minut mukaan valmennustiimiinsä, oli tarjoukseen helppo tarttua, kertoo Ruohomaa.

Kannatuskausikortti kaudelle 2024: Koti - Paimion Haka (eventiolive.fi)

Kevään ottelut
Su 14.4. klo 15.00 TuTo – PaiHa
La 20.4. klo 16.00 PaiHa – Apassit
La 27.4. klo 14.00 Tampere United – PaiHa
Pe 3.5. klo 19.00 PaiHa – KaaPo
Su 12.5. klo 17.00 MaPS – PaiHa
Pe 17.5. klo 19.00 PaiHa – TPS/2
La 25.5. klo 13.00 FC Nokia – PaiHa
To 30.5. klo 19.30 LiePa – PaiHa
Pe 7.6. klo 18.00 PaiHa – SalPa
La 15.6. klo 14.00 PaiHa – IFK Mariehamn
Ke 19.6. klo 18.30 PIF – PaiHa

Tulospalvelu: PaiHa (palloliitto.fi)

Paimion Haka naiset edustusjoukkue somessa:
Facebook
Instagram
TikTok