Naisten Edustuksen Suomen Cupin taival päättyi ottelun keskeytykseen
Naiset EdustusJulkaistu: 10.05.2024 18.45

Paimion Hakan naisten edustusjoukkue kohtasi helatorstaina Paimiossa pelatussa Suomen Cupin ottelussa seinäjokelaisen SJK-juniorit. Sarjaporrasta ylempänä pelaava joukkue voitti viime kaudella lohkonsa Naisten Kakkosessa häviämättä yhtäkään ottelua ja pelasi Ykkösen nousukarsinnoissa.

Myöhäisillan ottelua KHT Soikalle saapui seuraamaan hieno määrä yleisöä, yhteensä 174 katsojaa. PaiHan naiset eivät lähteneet nöyristelemään vahvan vastustajan edessä, vaan prässäsivät kovaa ja ylhäältä ottelun alkuvihellyksestä lähtien. Kovan yläpuolustuksen ansiosta ottelun alku pelattiin seinäjokelaisten kenttäpuoliskolla.

23. peliminuutilla nähtiin kuitenkin ottelun kulkuun nähden PaiHan kannalta erityisen harmillinen maali, kun SJK:n Nea Vironmäki laittoi pallon verkkoon kulman jälkitilanteesta. Enempää ensimmäisellä jaksolla ei nähty vaarallisia maalipaikkoja.

Toisen jakson alussa PaiHalla oli haasteita päästä peliin mukaan SJK:n hallitessa ottelua. Kotijoukkue sai kuitenkin luotua kaksi vaarallista maalipaikkaa, jotka herättivät paihalaiset takaisin peliin. Ensin Pinja Akkasen pusku ohjautui Elli Sepän vapaapotkusta tolppaan. Pian tämän jälkeen vahvan ottelun pelannut Seppä ajoi itsensä maalipaikoille, mutta SJK:n maalivahti Jade Ylisipola venyi hienoon torjuntaan.

65. peliminuutilla ottelu jouduttiin keskeyttämään SJK:n pelaajan vakavan loukkaantumisen ja pitkään kestäneiden hoitotoimien takia. Ottelu ehti olla keskeytettynä 40 minuuttia, kunnes SJK:n ehdotuksesta ottelu päätettiin inhimillisistä syistä jättää pelaamatta loppuun. Ottelun lopputulokseksi kirjattiin SJK:lle voitto 0–1.

PaiHa onnistui haastamaan erinomaisesti Kakkosen vahvaa nousijakandidaattia. Olisikin ollut hienoa nähdä, olisiko kova paineistus tuottanut tasoitusmaalin. Pelaajan terveys menee tietysti kaiken edelle. Loukkaantuneesta pelaajasta on saatu helpottava tieto, että tämä voi olosuhteisiin nähden hyvin ja kotiutuu tänään sairaalasta. Toivotamme voimia toipumiseen ja tsemppiä koko SJK:n joukkueelle jatkoon!

Valokuva: Harri Falck.