Paimion Hakan naisjalkapallo kasvaa ja kehittyy
Naiset EdustusJulkaistu: 19.11.2021 11.23

Paimion Hakan naisjalkapallo kasvaa ja kehittyy

Pelaaja- ja joukkuemäärä kasvaa, oikea taso ja sopiva pelaajapolku tarjotaan kaikille nuorista aikuisiin.

Menneellä jalkapallokaudella Paimion Hakan naisten edustusjoukkue ja B-tytöt tekivät tiivistä yhteistyötä. Yhteinen harjoitus- ja valmennusryhmä muun muassa mahdollisti juniori-ikäisten pelaajien nousun naisten edustusjoukkueen riveihin. Ensi kaudella yhteistyö Hakan nais- ja tyttöjoukkueiden välillä laajenee entisestään, kun C-tytöt siirtyvät yhteisen valmennustiimin alaisuuteen.

Yhteensä KHT Soikalla harjoittelee jatkossa samaan aikaan jopa yli kuusikymmentä nais- ja tyttöpelaajaa. Yhteydenottoja ja uusia pelaajia on syksyn aikana riittänyt, mutta kaikki toiminnasta kiinnostuneet pelaajat mahtuvat vielä hyvin mukaan ja toivotetaan tervetulleiksi.

Käytännössä samaan aikaan kentällä harjoittelee pelaajia naisikäisistä aina muutamiin 2009-syntyneisiin junioreihin asti. Pelaajat kuitenkin harjoittelevat eri harjoitusryhmissä iän sekä taito- ja tavoitetason mukaan.

- Ikä ei ole harjoitusryhmien jaossa rajoittava tekijä. Kun nuoret pelaajat kehittyvät, heidät voi sujuvasti siirtää toiselle puolelle kenttää vanhempien ryhmään. Näin jokainen saa tarpeeksi haastetta. Uskon, että näemme jo kesällä 06- ja 07-syntyneitä pelaajia myös edustuksen mukana, arvioi naisten ja B-tyttöjen päävalmentaja Kari Löytönen.

Naisten akatemia-joukkue Naisten Neloseen

Laaja pelaajarinki mahdollistaa neljään sarjaan osallistumisen. Tavoitteena on, että Paimion Hakassa pelataan ensi kaudella B- ja C-ikäisten sarjaa sekä kahta naisten 11 vs 11 -sarjaa. Tätä varten Hakaan perustetaan naisten akatemia-joukkue, joka aloittaa toimintansa Naisten Nelosessa.

Hakan naisten edustusjoukkue sen sijaan sijoittui menneellä kaudella lohkonsa viidenneksi ja jatkaa siten ensi kaudella pelejään Naisten Kolmosessa. Hakan Naisten edustus on tavoitteellinen joukkue motivoituneille ja sitoutuneille pelaajille. Sitoutuneisuudesta kertookin hyvin se, että iso osa joukkueen pelaajista on ulkopaikkakuntalaisia. Kimppakyydit kulkevat muutaman kerran viikossa Paimioon Turusta ja Salosta.

- Iso ryhmä ja neljään eri sarjaan osallistuminen mahdollistaa sen, että jokaiselle pelaajalle pystytään tarjoamaan omalle tasolle ja sitoutumiselle sopiva ympäristö. Meiltä löytyy sopiva vaihtoehto tavoitteelliselle pelaajalle kuin myös heille, jotka haluavat harrastaa ilman sen suurempia tavoitteita. Joka tapauksessa harjoituksissa treenataan tosissaan mutta rennosti, summaa Löytönen.

- Mikäli nuori pelaaja kehittyy ja haluaa mennä eteenpäin, tiivis yhteistyö TPS:n kanssa mahdollistaa jouhevan siirtymisen. Viime vuosina tavoitteelliset pelaajat ovatkin hakeneet ylimääräistä treeniä tämän yhteistyön kautta, Löytönen jatkaa.

Osaavien toimihenkilöiden johdolla laadukasta tekemistä

Valmentajien lisäksi myös muut toimihenkilöt toimivat yhdessä yli joukkuerajojen. Yhteensä Paimion Hakan naisilla sekä B- ja C-tytöillä on tällä hetkellä kuusitoista toimihenkilöä, mikä takaa laadukkaan toiminnan.

- Joukkueenjohtajia on enemmän kuin riittävästi ja huolto pelaa Pauliina Sepän johdolla. Pauliina vastaa monen vuoden kokemuksella ja suurella sydämellä joukkueen hyvinvoinnista. Lisäksi yhteistyö Fysioksen kanssa mahdollistaa nopean fysioterapiaan pääsyn ja ammattitaitoisen ohjauksen, kertoo Löytönen.

Löytösen lisäksi valmentajina jatkavat ensi kaudella Sami Haltia, Tero Rovanperä, Timo Kuoppala, Rami Ihalin, Petri Seikkula ja Kalle Huttunen-Heikinmaa. Pitkän linjan valmennuskokemusta toimintaan tuo erityisesti entinen maajoukkue- ja liigavalmentaja Sami Haltia, joka on valmennusurallaan luotsannut Suomen junioreiden parhaimmistoa sekä saavuttanut naisten SM-hopeaa. Useampi Haltian valmentamista pelaajista pelaakin nykyään jalkapalloa ammatikseen ulkomailla ja edustaa Suomen maajoukkuetta.

- Lisäksi panostamme paljon maalivahtivalmennukseen. Palloliiton aluetoimintaan maalivahtivalmentajaksi noussut Niko Hörkkö on aktiivisesti mukana maalivahtiemme kehittämisessä, sanoo Löytönen.