Otteluraportti 20.8.2022 PaiHa - VG-62
Julkaistu: 22.08.2022 12.08

PaiHa ja VG-62 järjestivät 10 maalin shown: PaiHa – VG-62 6-4 (4-1)

Paimion Hakan miesten edustusjoukkueen pelit miesten kolmosessa jatkuivat jo kolmatta peliä peräkkäin kotikentällä, kun 60-vuotis juhlakauttaan viettävä VG-62 saapui lauantaina PaiHan vieraaksi. Edellisessä kohtaamisessa keväällä Naantalilaiset veivät pisteet tylyillä 3-0 lukemilla ja kotijoukkue lähtikin hakemaan revanssia.

Molemmilla joukkueilla riitti poissaoloja pelikieltojen, sekä loukkaantumisten vuoksi ja joukkueiden valmentajilla riittikin mietittävää ottelun alla. Ennen ottelun alkua Haka muisti 60-vuotisjuhliaan viettäneitä vieraita huomionosoituksella ja sen jälkeen oli aika potkaista ottelu käyntiin. Ottelu alkoi varsin tasaisen tunnustelevissa merkeissä. Lopulta vartin pelin jälkeen maalihanat saatiin auki; Kotijoukkue sai purettua vieraiden kulmapotkun, Aladin Ljesjanin vapautti vasemmalta laidalta Gabriel Tavaresin kohti päätyrajaa, Gabrielin millin tarkka keskitys löysi maalin takatolpalta Severi Seikkulan, joka viimeisteli voimalla ensimmäisen miesten pelien maalinsa. Haka juhli vielä johto-osumaa, kun VG iski nopeasti takaisin ja alle minuutti Hakan osumasta, kun Eetu Leppänen puski tilanteen tasoihin. Seuraavaa tehohetkeä saatiin odottaa vajaa vartti. Haka sai hyvän jakson pelistä ja myös tehoja löytyi kolmen maalin verran. Ensin junioripelaajat näyttivät 28. minuutin kohdalla mallia, kun avausosuman tehnyt Seikkula syötti maalin edustalle ja Veeti Laine viimeisteli vasempaan kulmaan numeroiksi 2-1. Haka sai aikaiseksi hyvän painostusjakson ja kuuden minuuttin päästä edellisestä osumasta ja Hakan Fredrik Kuokkanen puski pallon maaliin Gabrielin hyvästä kierteisestä keskityksestä kulmapotkun jälkitilanteesta. 4-1 osumaa saatiin odottaa vain tovi; Veeti Laine kaadettin läpiajossa ja seurauksena rangaistuspotku. Carlos Da Silva asteli pallon taakse ja sijoitti pelivälineen oikeaan kulmaan., kun pelikello näytti 37 minuuttia. Jakson loppu mentiin lievässä Hakan hallinnassa, mutta lisäosumia ei nähty.

Vaikka ottelu saattoi näyttää jo ratkenneet, oli toisella puoliajalla edessä täysin erinäköinen peli. Ensimmäisen jakson heikosta esityksestä sisuuntunut VeeGee oli päättänyt tulla mukaan peliin, kun taas Hakan puserossa oli jo hiipinyt iso ripaus hyvän olon tunnetta. VG-62 aloitti takaa-ajon 50 minuutin kohdalla, vieraiden Roni Lehmuskoski kavensi lukemat 4-2:een tarkalla ja kovalla laukauksella rangaistuspotkualueen rajalta. Hakan lepsu ote jatkui ja vain 5 minuutin päästä edellisestä osumasta VG:n Eetu Leppänen kavensi ottelun toisellaan lukemat jo 4-3:een. PaiHan päävalmentaja Petar Obradovic lähti hakemaan muutosta pelaamiseen ja vaihtoi Casper Fingeroosin kentälle pysäyttämään vieraiden rynnistystä. VeeGee janosi kahden nopean osuman jälkeen lisää maaleja ja tämä avasi myös lukuisia maalipaikkoja kotijoukkueelle. VG:n panostuksen keskellä helpotusta kotijoukkueen tilanteeseen alkoikin syntyä, kun Veeti Laine kaivoi ratkaisijan viitan esiin. Ensin 17-vuotias maalitykki laukoi 66. minuutin kohdalla paluupallon voimalla maaliin ja lukemiksi 5-3. Välissä Juho ”Taikuri” Koivunen kolisutteli VG:n maalipuita kovalla vasemman jalan laukauksella ja lopulta Veeti Laine viimeisteli 80. minuutin kohdalla Koivusen syötöstä jo ratkaisevan tuntuisesti numeroiksi 6-3. Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi, kun PaiHa-puolustus nukahti vielä kerran ja tällä kertaa vieraiden Samuli Mikkonen pääsi vielä viimeistelemään 6-4 kavennuksen, kun ottelua oli jäljellä vielä 5 minuuttia. VG taisteli loppuun saakka, mutta lisämaaleja ei nähty. Harvinainen kymmenen maalin ottelu päättyi tennislukemin 6-4.

Ottelun jälkeen PaiHan päävalmentaja Petar Obradovic oli luonnollisesti tyytyväinen kolmeen pisteeseen, sekä Veeti Laineen, Juho Koivusen ja Gabrielin hyökkäyspään suorituksiin, mutta harmitteli puolustuspään toisen puoliajan romahdusta. Voitolla Haka nousi sarjassa 6. sijalle kaksi pistettä naantalilaisten yläpuolelle, viiden pisteen päähän ÅIFK:sta. Hakan pelit jatkuvat jo keskiviikkona, kun vierasottelussa Vastaan asettuu Åbo IFK.