Miehet Edustus, Kolmonen

PaiHa PaiHa - Maskun Palloseura

Paimio KHT

Haka avasi pistetilin Kolmosessa

Paimiolaiset saivat Kolmosen toisella kierroksella torstaina vieraita Maskusta. Tiukan kamppailun jälkeen tuloksena oli 1-1 tasapeli ja Paimion Haka tienasi ensimmäisen sarjapisteensä nimekästä vierasjoukkuetta vastaan.

Ennen kauden alkua 3. divisioonan ennakkosuosikiksi nimetty Maskun Palloseura oli sarjan avauskierroksella saavuttanut yhden sarjapisteen tasapelillä Jyrkkälän Tykkejä vastaan. Kotijoukkue Hakan kärsittyä niukan tappion viikkoa aiemmin, molemmilla joukkueilla oli kasvojen pesun paikka.

"Lähdettiin peliin toteuttamaan harjoituskaudelta tuttua kurinalaista puolustuspeliä, jonka kautta saatiinkin paljon riistoja niillä alueilla joissa halusimme." kertoo Hakalta ottelun parhaana pelaajana palkittu puolustaja Aleksi Heikkilä matsin jälkeen "Pyrkimyksenämme oli tulla varsinkin ottelun alkuun kovaa ja työ palkittiinkin tällä kertaa maalilla."

Hakan kannalta ottelu alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun vain neljän minuutin pelin jälkeen kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Brassikärki Pedro Lucas pääsi yllättämään Maskun puolustuksen ja iski pallon tarkasti maaliverkon perukoille.

Paimiolaiset pääsivät pyörittämään peliä ottelun ensimmäiset 20 minuuttia. Masku yritti hakea tasoitusmaalia, mutta oma viimeistely ja Hakan maalilla pelannut Martti Vanhatalo pitivät kotijoukkueen kiinni johtoasemassa.

Ensimmäisen jakson puolessa välissä pelin hallinta siirtyi pikku hiljaa raitapaitaisella vastustajalle, joka sai kalasteltua runsaasti kulmapotkuja itselleen. 30 minuutin pelin jälkeen MaPS pääsi tasoittamaan, kun kulmapotkusta annettu pallo kimposi PaiHa-puolustajan jalan kautta maaliin. Tauolle siirryttiin 1-1 tilanteessa.

Toisella puoliajalla Masku panosti hyökkäyspeliin, mutta Hakan puolustus hoiti tilanteet tarkasti. Vierasjoukkue joutui usein rikkomaan omalla hyökkäysaluellaan ja tämän myötä monet hyökkäykset jäivät torsoiksi. Samalla myös Hakan pelin avaaminen alhaalta kärsi.

Raitapaidat loivat toisella jaksolla runsaasti tilanteita kotijoukkueen puolustuspäähän, mutta lisämaalit jäivät haaveeksi.

Viimeisellä kymmenellä peliminuutilla myös Hakalle tarjottiin voittoa vaarallisten maalipaikkojen kautta. Igor sai yleisön kohahtamaan, kun 40 metristä ammuttu vapaapotku kimposi vieraiden veskarin sormien kautta maalin ylärimaan.

Vaihdosta kentälle pirteästi tullut Sakari Opoku oli lähellä nousta Hakan sankariksi, kun komea sivusaksipotku osui aivan ottelun lopussa maalitolppaan. Lopputulokseksi jäänyt 1-1 tasatilanne otettiin Hakan leirissä puolittain tyytyväisinä vastaan. Vierasjoukkue oli samaan aikaan selvästi pettynyt jäätyään toiseen peräkkäiseen tasapeliin nousijajoukkueita vastaan.

Myös täydet minuutit kotipelissä ahertanut Heikkilä oli joukkueen otteisiin tyytyväinen "Koko joukkueen puolustuspeli toimi mielestäni jälleen hyvin. Hyökkäyksiin lähdettäessä viimeisissä ratkaisuissa jäi vielä parannettavaa tuleviin peleihin, vaikka loppujen lopuksi tarvittavat tilanteet voittomaalin saimme luotua.

"Omaan esitykseeni olen melko tyytyväinen ja varsinkin toisella puoliajalla alkoi jo näkyä sarjan vaatimaa kovuutta kaksinkamppailuissa." summaa Heikkilä ja antaa oman mielipiteensä vieraiden pelistä "Maskun pelissä näkyi hyökkäyssuuntaan vielä paljon puutteita, joten ainakin siinä mielessä vierasjoukkue oli melko vaisu."

PaiHa matkaa seuraavaksi Turun Yläkentälle Turun Pallokerhon vieraaksi torstaina 18.4 klo 19.00. Vastustaja on aloittanut sarjan vahvasti kahdella voitolla, joten paimiolaisilla on tulevallakin viikolla tiukka urakka edessä.